Radioateljee

Pääsiäinen - lohdutusta korville ja sielulle

  • 55 min
  • utgått

Oman kulttuurihistoriamme kannalta pääsiäinen kantaa mukanaan monia merkityksiä, jotka yhä ovat tärkeitä - ei yksinomaan uskonnon kan¬nalta, vaan myös filosofi¬sesti ja eettisesti – jopa kulttuuriantropologisesti. Kuoleman ja elämän, lunastuksen ja vaihdon kiertokulut ankkuroituvat pääsiäiseen monin eri kerroksin.

Radioateljeen Pääsiäinen tulkitsee näitä tärkeitä kysymyksiä tuttujen suomalaisten runoilijoiden, Uuno Kailaan ja Eino Leinon avulla. Muita kulttuurillisia merkityksiä ohjelmaan tuovat vanhat
virsikoraalit 1800-luvulta, jotka on sovitettu lähetystyön "vaikutusten" kautta eli afrikkalaisilla musiikkimausteilla.

Radioateljeen Pääsiäinen ohjelman käsikirjoitus ja ohjaus on Harri Huhtamäen, musiikki Paroni Paakkunaisen, Tekninen toteutus Pekka Lapin, Kertojina ovat Tiia Louste, Tom Wentzel. Tuottaja on Harri Huhtamäki.

Sändningar

  • fr 2.4.2010 22.06 • Yle Radio 1

Avsnitt

  • - akustisia muistiinpanoja.
    Tositapahtumiin perustuva kertomus suomalaisen naisen elämästä Gambiassa, joka sai eeppiset
    mittasuhteet ja joka muuttui tosielämän elokuvaksi.
    Käsikirjoitus: Hanna Huhtamäki. Ohjaus ja äänimaisemamusiikki: Harri Huhtamäki. Kertoja:
    Minna Haapkylä. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

  • Ohjelma, joka kertoo suhteellisen uudesta ilmiöstä: pienten lasten raa'asta väkivallasta, jota esiintyy jo monissa kouluissa. Ohjelma avaa erilaisia perspektiivejä aiheeseen, joka ilmiönä näkyy ja kuuluu päivittäin luokkahuoneissa ja koulupihoilla. Monissa tapauksissa ongelmat ovat niin vakavia, etteivät ne kuulu enää opettajien vastuulle. He kuitenkin joutuvat kohtaamaan ja käsittelemään niitä joka päivä - usein voimattomina ja avuttomina.

    Radioateljeen ohjelman Hyvät pahat lapset on käsikirjoittanut ja ohjannut Hanna Huhtamäki ja kertojina ovat Minna Haapkylä, Mari Perankoski, Antti Reini ja Eero Saarinen. Tekninen toteutus on Pekka Lapin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

Lyssna också