Du använder en webbläsare som är föråldrad eller inte stöds av Yle Arenan. Vi rekommenderar att du laddar ner Mozilla Firefox eller Google Chrome. Läs mera här
Kockarnas liv

Kockarnas liv-trailer

  • 20 s
  • 11 mån. 7 d

Många drömmer om att plocka, fiska och jaga sin egen mat. I den norska dokumentärserien Kockarnas liv får vi möta prisbelönta kockar som ägnat sitt liv åt att återupptäcka det norska matkulturarvet.

Punkaren Christopher bluffade in sig i kockvärlden och serverar nu islandsmusslor som kan bli 500 år gamla på en av Bergens mest exklusiva restauranger.

Vi möter också Astrid som flyttade till en isolerad stuga utan el och vatten för att lära sig bli självförsörjande. Hon vill också erbjuda traktens invånare mer älgkött.

Vi får bekanta oss med Halvar som är den yngsta Nm-vinnaren i kokkonst genom tiderna. Nu ska han öppna en gourmetrestaurang i en liten, avlägsen by, och allt står på spel.

Och det var få som trodde på Elaine Asp när hon öppnade en restaurang i en liten by, men det slutade med att hon satte samisk mat på kartan. Men hon fick betala ett pris.

Serien publiceras på Yle Arenan den 11.11.2021.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

Kockarnas liv

Fånga, fiska och jaga maten själv

Många drömmer om att plocka, fiska och jaga sin egen mat. Vi får möta prisbelönta kockar som ägnat sitt liv åt att återupptäcka det nordiska matkulturarvet. Norsk dokumentärserie.

Se också på