Du använder en webbläsare som är föråldrad eller inte stöds av Yle Arenan. Vi rekommenderar att du laddar ner Mozilla Firefox eller Google Chrome. Läs mera här
Pojkarna i Punkaharju

Avsnitt 10: Drömmens pris

  • 27 min
  • tillsvidare

10/10. Nu är man på slutrakan, det finns inget utrymme för förändringar. Faller allt på filmen eller kommer man ut ur produktionen som stora segrare? Det finns ingen mellanting. För Biisonimafia är det antingen hundra eller noll som gäller.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9 HD

TV-sändningens ljudspår finska stereo

Textning programtextning (finska) svenska

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle TV2
  • TV Finland
  • Yle TV2
  • Yle TV2
  • TV Finland
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Pojkarna i Punkaharju

Youtubergruppen Biisonimafia försöker förverkliga sin dröm

Pojkarna i Punkaharju är en dokumentär realityserie om elitgruppen bland youtubare, Biisonimafia, och om gruppens väg från Punkaharju till röda mattan. Serien handlar om en dröm som de tidigare skibumsen och ungdomarna i källargångar Kaitsu Rinkinen och Janne Kaperi haft sedan 2001: att göra en långfilm. Tjugo år senare sätter gruppen igång, nu övergiven av TV och räddad av Youtube, och börjar göra sin första riktiga film, med sikte på biovisningar år 2022. Står gruppen pall för utmaningarna med en självständig filmproduktion? På spel står de egna, lånade och tiggda pengarna, hälsa och vänskapsrelationer. Är kärleken till bilden värd att tänja på sina gränser till det extrema? Det är inte bara den framtida vägen som är besvärlig, så har det också varit förr. Men under åren har färdigheterna i den lilla arbetsgruppen ökat och gruppen har hittat sina regelbundna fans. År 2021 gäller det för Biisonimafia att verkligen visa vad gruppen går för!

Se också på