Du använder en webbläsare som är föråldrad eller inte stöds av Yle Arenan. Vi rekommenderar att du laddar ner Mozilla Firefox eller Google Chrome. Läs mera här
Närmat

Avsnitt 1: Närmat i huvudstadsregionen

  • 58 min
  • tillsvidare

Vad händer när en kock måste leva på enbart närproducerad mat i en vecka ? I Närmat får du följa med Micke Björklund och Matias Jungar på en underhållande smakresa i huvudstadsregionen. De besöker passionerade producenter och lokala matentusiaster. Utmaningen för Micke är att göra mat av råvaror som är producerade inom en radie på 30 km från järnvägsstationen i Helsingfors. Vad landar på tallriken ? En vecka full av överraskande möten väntar.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9 HD

TV-sändningens ljudspår svenska stereo

Textning programtextning (svenska) svenska finska

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle Teema Fem
  • Yle Teema Fem
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Närmat

Micke och Matias tillreder mat av lokala råvaror

Micke och Matias tillreder mat av lokala råvaror.I Närmat utmanar kocken och Robinsonvinnaren Micke Björklund och Matias Jungar sig själva att bara äta lokalt. Under fem dagar lever de på enbart lokala råvaror som publiken tipsar om. Råvarorna skall vara producerade inom en radie på 30 km och enskilda prducenter och råvaror får användas endast en gång. Österbotten, Östnyland Västnyland och Åboland är avverkade. År 2021 är det huvudstadsregionen och Helsingfors som gäller.

Se också på