Litteraturfestivalen Helsinki Lit

fr 28.8.2020

  • 42 min
  • tillsvidare

Autofiktion naisnäkökulmat ovat riemastuttavalla tavalla esillä kirjailijoiden Malin KIvelä ja Sisko Savonlahti keskustellessa niin sanotuista naisten jutuista kirjallisuudessa, vauvoista ja meikkaamisesta ja kuukautisista. He miettivät samalla laajemmin käsitettä naiskirjallisuus.
Kivelä: “Sulla on sun kirjassa tyypillisiä naisjuttuja, kaunistautumista ja muuta. Kuinka tietoisesti sä valitsit nää naisjutut?” Savonlahti: “Meitä naisia syyllistetään mm siitä, että mitä ne nyt siellä vessassa aina kuhnailee. Mulla oli sellainen olo, että mä nyt kerron mitä siellä tehdään. Minusta on outoa, että esimerkiksi kaunistautumista paheksutaan ja kuitenkin ihmiset ovat ihan tyytyväisinä parisuhteissa, että jotainhan nekin on ne naiset tehneet päästäkseen parisuhteisiin.”
Kivelä: “Niin. Pitäis olla kaunis mutta ei sais tehdä mitään sen eteen. Mun taas oli hirveän vaikea myöntää, että oli vaikea astua naisten joukkoon. Miksi se on mulle, meille niin vaikeaa?”
“Ei ole helpon työn takana kirjoittaa omasta elämästään”, toteaa Savonlahti. “Niin, ei sitä elämää voi vain siirtää paperille”, jatkaa Kivelä.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses utomlands

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

Litteraturfestivalen Helsinki Lit

Yle Kultur medverkar år 2020 redan vid det sjätte litteraturevenemanget Helsinki Lit. Scenen äntras av internationella skapare, den ena intressantare än den andra, samt av finländska författare och journalister. I Teema & Fem och på Yle Arenan direktsänder vi diskussioner från Ode torsdagen den 27 augusti och fredagen den 28 augusti. Sändningarna kan ses utomlands, samt på Arenan tills vidare.

Se också på