Kan ses enbart i Finland
YleX videot

ALMAn levyä hehkutettiin Billboardissa, ei enää urbaani-sanaa & kesän huippukeikat

  • 5 min
  • tillsvidare

Billboard listasi 2020 parhaat levyt tähän mennessä, ja listalta löytyy mm. Drake, Halsey, Dua Lipa – ja ALMA! Billboard kirjoittaa listauksessaan, että ALMA on pysäyttämätön 💪

Musiikkialalla halutaan irtaantua urbaani-sanasta ja sen käytöstä esim "urbaani musiikki" -terminä. Sana ei ole tätä päivää vaan se on laiska, useat mustan musiikin genret yhteen niputtava termi, jonka käyttöä Tyler The Creatorkin kritisoi tänä vuonna Grammyissa. Nyt musiikkiala oikeasti haluaa lopettaa sanan käytön.

Festarittoman kesän pelastus! Yle näyttää kesällä huippukeikkoja mm. Ruisrockista ja Glastonburysta. Luvassa on niin Gasellien, Billie Eilishin, Haloo Helsingin kuin Cheekin keikat. Tästä lisäinfoa: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/06/09/festivaalikesa-pelastettu-teeman-ja-tv2n-festariheinakuu-tuo-parhaimmat ✨

Travis Scottia tiimeineen syytetään Highest In The Room -biisin kitaramelodian varastamisesta. Kolme lauluntekijää nosti syytteen Scottia ja tämän yhteistyökumppaneita vastaan.

Ensin k-pop-fanit trollas äärioikeistoa ja mm. spämmäs WhiteLivesMatter-hashtagin täyteen k-pop-sisältöä, ja nyt faniyhteisö on BTS:n perässä kerännyt rahaa hyvään. Ensin BTS ilmoitti lahjoittaneensa miljoona dollaria Black Lives Matterille – ja sitten faniyhteisö keräsi myös miljoonan. Yhden vuorokauden aikana!

Katri (@katridogg) käy tässä sarjassa läpi kuluneen viikon puhuttavia ja kiinnostavia musiikkialan ilmiöitä Suomessa ja maailmalla.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

YleX videot

Tisdagar kl 14.00, Yle Arenan - Yle Arenan 7 dagar

Se också på