Kan ses utomlands
Yle Nyheter på teckenspråk

ti 5.5.2020

  • 2 min
  • utgått

Hallitus kertoi maanantaina 4.5. linjauksistaan liittyen koronarajoitusten purkamiseen ja jatkamiseen. Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallitaan heti. Kirjastoissa oleskelu ei ole mahdollista. Monet muut julkiset tilat kuten ulkoharrastuspaikat avataan tämän kuun aikana. Työmatkaliikenne Schengen-alueelle sallitaan ensi viikon torstaista 14.5. alkaen - ja tuolloin avataan myös koulut ja päiväkodit. Kokoontumisrajoituksia kevennetään kesäkuun alusta alkaen, jolloin sallitaan enintään 50:n hengen tapaamiset. Isojen, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty heinäkuun loppuun asti. Ravintolat ja kahvilat sekä teatterit, museot ja huvipuistot saavat avata ovensa kesäkuussa, mutta erityisjärjestelyin, joista kerrotaan myöhemmin. Myös urheilusarjat voivat taas jatkua kesäkuussa erityisjärjestelyillä.
Yli 70-vuotiaita suositellaan edelleen pysymään erillään muista ihmisistä. Vanhainkodeissa etsitään uusia käytäntöjä turvallisten vierailujen mahdollistamiseksi. Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi. Vapaa-ajan matkustamista ulkomaille ei toistaiseksi suositella. Vaikka rajoituksia kevennetään vähitellen, vaara ei ole ohi. Hallitus varautuu rajoitusten kiristämiseen uudelleen, mikäli koronavirustartunnat kääntyvät uudelleen nousuun.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Yle Nyheter på teckenspråk

Yle TV1 - Yle Arenan 29 dagar

Yle Nyheter på teckenspråk berättar dagens viktigaste nyheter på teckenspråk. Programmet tar också upp ämnen i anslutning till döva och teckenspråk. Som nyhetsankare fungerar döva som har teckenspråk som modersmål. Nyheterna sänds varje dag.

Se också på