Kan man äta det här?

Avsnitt 1: Vad görs biffsurrogat av?

  • 29 min
  • tillsvidare

Har man snart supernötkött, en "bloddrypande" vegobiff eller labbkött i hamburgaren? Henkka och Lauri testar kött som uppfötts i ett hemkök i Japan och Henkka upplever sitt livs överraskning. (Innehållet i detta avsnitt kan vara upprörande för känsliga tittare.)

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9 HD

TV-sändningens ljudspår finska stereo

Textning programtextning (finska) finska svenska

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle TV2
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

Kan man äta det här?

Henri och Lauri testar odlat kött, genmodifierade djur, "bloddrypande" vegobiffar och öl av urin

Laboratoriekött, protein av luft, ägg utan höns? Elitkocken Henri Alén och vetenskapsnörden Lauri Reuter reser runt i världen från Japan till Mexiko och tar reda på vad du har på din tallrik i framtiden. Vad sker med våra älsklingsrätter, hamburgare, sushi och öl, när planeten inte klarar av matproduktionen idag heller? Försvinner någon mat helt och hållet och vad får vi i stället? Henri och Lauri testar odlat kött, genmodifierade djur, "bloddrypande" vegobiffar och öl av urin. Yles originalserie är en nordisk samproduktion.

Se också på