Kan man äta det här?

Avsnitt 4: Sorry to bug you ...

  • 26 min
  • tillsvidare

Får det vara maskbullar eller myror? Insekter vore perfekt protein, men de flesta har problem med att smälta dem. Henri Alén och Lauri Reuter hjälper oss att bli kvitt våra fördomar. Om insekter inte duger för oss, kan de vara mat för vår mat?

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9 HD

TV-sändningens ljudspår finska stereo

Textning svenska programtextning (finska) finska

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle TV2
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

Kan man äta det här?

Henri och Lauri testar odlat kött, genmodifierade djur, "bloddrypande" vegobiffar och öl av urin

Laboratoriekött, protein av luft, ägg utan höns? Elitkocken Henri Alén och vetenskapsnörden Lauri Reuter reser runt i världen från Japan till Mexiko och tar reda på vad du har på din tallrik i framtiden. Vad sker med våra älsklingsrätter, hamburgare, sushi och öl, när planeten inte klarar av matproduktionen idag heller? Försvinner någon mat helt och hållet och vad får vi i stället? Henri och Lauri testar odlat kött, genmodifierade djur, "bloddrypande" vegobiffar och öl av urin. Yles originalserie är en nordisk samproduktion.

Se också på