Du använder en webbläsare som är föråldrad eller inte stöds av Yle Arenan. Vi rekommenderar att du laddar ner Mozilla Firefox eller Google Chrome. Läs mera här
Yle Nyheter på teckenspråk

to 13.2.2020

  • 5 min
  • tillsvidare

Suomen kuurojen jääkiekkomaajoukkue ja Suomen kuurojen urheiluliitto ovat päässeet sopuun joukkueen osallistumisesta EM-kisoihin. Helsingin Sanomat kertoi 12.2., että valtaosa pelaajista ei osallistu huhtikuun alussa Tsekissä järjestettäviin kuurojen jääkiekon EM-kisoihin vastalauseena pelaajien korkealle omavastuuosuudelle. Suomen kuurojen urheiluliiton asettama omavastuu oli 350 euroa pelaajaa kohden. 12.2. pelaajat ja liitto sopivat, että pelaajat maksavat omavastuuosuudesta vain 150 euroa ja loput 200 euroa katetaan erilaisin sponsori- ja tukijärjestelyin.
Suuret omavastuuosuudet ovat tavallisia kuurojen huippu-urheilussa. Taustalla on mm. liiton vaikeudet saada hankkia muuta kuin valtion rahoitusta. Tässä videossa Suomen kuurojen urheiluliiton toiminnanjohtaja Eetu Keski-Levijoki kertoo EM-kisoihin liittyvästä kiistasta ja sen taustoista liiton näkökulmasta. Videossa ei ole puhetulkkausta tai tekstitystä suomeksi.

Tekstiä korjattu 13.2. kello 16.09:
Suomen kuurojen urheiluliiton asettama omavastuu oli 350 euroa pelaajaa kohden. 12.2. pelaajat ja liitto sopivat, että pelaajat maksavat omavastuuosuudesta vain 150 euroa ja loput 200 euroa katetaan erilaisin sponsori- ja tukijärjestelyin.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses utomlands

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Yle Nyheter på teckenspråk

Yle TV1 - Yle Arenan 29 dagar

Yle Nyheter på teckenspråk berättar dagens viktigaste nyheter på finskt teckenspråk. Programmet tar också upp ämnen i anslutning till döva och teckenspråk. Som nyhetsankare fungerar döva som har teckenspråk som modersmål. Nyheterna sänds varje dag.

Se också på