Radio Suomen Ilta

Mitä ajattelee elämästään Marimekon aikanaan pelastanut bisnesnainen Kirsti Paakkanen?

 • 58 min
 • 16 d

Viime pääsiäisen aikoihin Olga Ketonen kahvitteli Kirsti Paakkasen kanssa ja palaamme tuohon muistorikkaaseen hetkeen.

Sändningar

 • to 26.3.2020 18.02 • Yle Radio Suomi

Avsnitt

 • Ilmasilta tekee paluun keskellä poikkeuksellista kevättä.

  Kun koronavirus erottaa ja saa välimatkan tuntumaan entistä pidemmältä, ulkosuomalaisten oma toivekonsertti Ilmasilta välittää terveiset Suomesta maailmalle ja maailmalta Suomeen.

  Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

  Kuva: Yle / Henrietta Hassinen

  1. RIKI SORSA - Halki maailman (nuotiolaulu)
  2. TAPIO RAUTAVAARA - Anttilan keväthuumaus
  3. ERI ESITTÄJIÄ - Resistiré (2020)
  4. APULANTA - Valot pimeyksien reunoilla
  5. AJOPUUT - Laulu kuulle
  6. KATRI HELENA - Anna mulle tähtitaivas
  7. OLAVI VIRTA - Poika varjoiselta kujalta
  8. J. KARJALAINEN - Sankarit
  9. CHARLES BRADLEY - Changes
  10. AMERICÓ - Me enamore de ti y que?
  11. LEEVI AND THE LEAVINGS - Pohjois-Karjala
  12. PMMP - Pikkuveli
  13. EINO GRÖN - Tango Anjalle
  14. ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA - All over the world

 • Kyllä vanha kansa tietää! Pakkanen pyryn perästä, pahailma pakkasesta. Jos hatutta päin huhtikuussa halkoja hakataan, niin turkit päällä toukoja tehdään. Mitä elokuu ei keitä, sitä syyskuu ei paista. Jos sammakonpoika Erkkinä elää, niin ruis Jaakkona helää. Pokrova pohjimmaiset kutumujehet antaa.

  Sää on meille suomalaisille rakas puheenaihe. Kaikkia se koskee, kaikilla on siitä mielipide ja harvoin kukaan loukkaantuu, kun säästä puhutaan. Ja kuten noista vanhoista sanonnoista voi päätellä, säästä on puhuttu jo ammoisista ajoista lähtien.

  Viime viikkoina sää on kuitenkin saanut väistyä puheenaiheena, kun korona on vienyt kaiken huomion. Radio Suomen illassa sää kuitenkin palautetaan sille kuuluvaan asemaan ja siitä puhutaan pitkään ja hartaasti.

  Kuva: Yle / Bengt Östling

  Haastattelussa ovat sääharrastaja Eero Könönen sekä ammatikseen sääennusteita laativa meteorologi Anniina Valtonen.

  Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Milla Lehdon DJ-ura on kestänyt jo 20 vuotta maamme konemusiikin ytimessä, ja hän on ollut todellinen uranuurtaja erityisen miesvoittoisella alalla. Lehto on tehnyt lukemattomia keikkoja niin Suomessa kuin ulkomailla. Milla Lehdon musiikillinen tyyli pohjautuu houseen ja teknoon, mutta hänen DJ-seteissään yhdistyy monia housen eri lajeja, kuten deep, tech, progressive ja minimal.

  Lehto tutustui DJ-kulttuuriin jo 1990-luvun lopun Helsingissä. Tuolloin konemusiikki oli Suomessa vielä lapsenkengissä. Piti tietää, mistä etsiä. Yksi hyvä paikka oli nykyään jo jyrätty helsinkiläinen Screen Club.

  - Sinne tuotiin Ibizalta levyjä ja vinyyleitä. Se musiikki iski rajusti. Tuli fiilis, että halusin alkaa kerätä sitä musiikkia ja harjoitella sen esittämistä, kertoo Lehto uransa alkamisesta.

  Millaista on DJ Milla Lehdon elämä levyjä soittaessa ja ihmisten tunnelmaa nostattaessa?

  Toimittajana Olga Ketonen.

 • Arja Koriseva kertoo takahuoneen tunnelmat ennen illan Yle Olohuoneen keikkaa. Freelance -näyttelijä Ilkka Heiskanen kuvailee, miltä tuntuu kun kalenteri on tyhjentynyt töistä. Juontajana Olga Ketonen.

 • Futuristi, keksijä Perttu Pölönen sanoo, että korona palauttaa meidät perusasioiden äärelle ja tarjoaa tilaisuuden päivittää arvomme 2020 -luvulle.

  Mullistuksessa saattaa siis piillä mahdollisuus hyvään, mutta osaammeko tarttua siihen?

  Pölönen selittää, miksi nyt on aika inhimilliselle vallankumoukselle.

  Toimittajana Paula Jokimies.

 • Arki on mullistunut ympärillämme. On etätöitä, etäkoulua, etäystävyyttä. Muista etäisyys lenkkipolulla, muista etäisyys kadulla, muista etäisyys kaupassa.

  Sitä mukaa, kun etäisyys toisiin ihmisiin kasvaa, on hyvä hetki tulla lähemmäs itseään. Pysähtyä hetkeksi, hengittää ja kuulostella, miltä kehossa tänään tuntuu. Onko jumi niskassa vai selässä, kiristääkö leukaperissä vai vasemman jalan ukkovarpaassa?

  Radio Suomen radiorentoutus tarjoaa rauhallisen hetken kiireisen ja kireän korona-arjen keskelle. Etsi itsellesi rauhallinen paikka ja hetki, ota mukava asento ja anna joogaohjaaja Mira Räsäsen äänen johdattaa sinut täydellisen rentoutumisen tilaan.

 • Ile Kallio aloitti uransa legendaarisessa Hurriganesissa, jossa soitti useaan otteeseen 1970- ja 1980-luvuilla.

  Kallion nykyinen bändi Black Devils on Hurriganes-fanien keskuudessa laajasti tunnettu ja arvostettu. Yhtyeessä soittavat Ile Kallion lisäksi kitaristi Matti Kähkönen, basisti Tero Salminen sekä rumpali-laulaja JP Kakkola.

  Black Devils bändin uusi albumi Live at Tavastia 2019 tekee kunniaa Hurriganesin tuotannolle.

  Olga Ketosen juttukaverina on suomirockin maineikas kitaristi Ile Kallio.

 • Viime pääsiäisen aikoihin Olga Ketonen kahvitteli Kirsti Paakkasen kanssa ja palaamme tuohon muistorikkaaseen hetkeen.

 • Korona vaikuttaa arkeemme nyt hyvin monella tavalla.

  Kuinka sinä olet varautunut tähän tilanteeseen? Olemaan pidempiä aikoja kotona ja erossa ihmisistä?

  Oletko hamstrannut, löytyykö kotivaraa, mitä olet hankkinut aivan erityisesti, pehmopaperia ja kuivamuonaa?

  Oletko tarjonnut korona-apua naapurille, läheisille, omaisille? Entä miten sujuu arki ulkosuomalaisilla? Juontajana Markus Turunen.

 • Keski-iän äärellä ollaan Naisten saunavuoron merkeissä.

  ”Kun nuoruuden valinnat oli tehty, elämä alkoi olla liikkumatonta. Aloin kiukutella ajan hahmottomuutta ja rutiinien toistoa vastaan.” Keski-ikäistyminen saa ajattelemaan elämän rajallisuutta.

  Monelle keski-ikä on kriisin paikka. Miten löytää elämänilo, kun nuoruus on jäänyt taakse ja vanhuuteen on vielä matkaa?

  Naisten saunavuoro -sarjassa Paula Tiessalon haastateltavana on kirjailija Pauliina Vanhatalo.

 • Funkkia, punkkia, rappia, bluesia, rockia, rautalankamusiikkia – Atomirotta yhdistelee menestyksekkäästi näitä kaikkia. Rosoisesta Atomirotta-yhtyeestä on tullut kultti-ilmiö, jonka lauluissa kuuluu eletty elämä.

  Haastattelussa puhelimitse pitkän linjan rock- ja punk -kitaristi Rane Raitsikka Atomirotta -yhyeestä. Millaiset olivat Ranen Amerikan vuodet? Entä miltä tuntuu elämä juuri nyt, kun uunituore Atomirotta IV -albumi on julkaistu?

  Olga Ketosen juttukaverina myös Pääesiintyjät -yhyeen solisti Vesa Haaja, jonka suuri yleisö muistaa Agents -yhtyeestä.

  Pääesiintyjät on rockabillypopista tyyliään ammentava yhtye, joka uuden albumin myötä on aloittanut keikkailun jälleen pienen tauon jälkeen. Miltä paluu on tuntunut?

 • Uutuusohjelma Kaikki kotona live kutsuu koko Suomen viettämään yhdessä tunnelmallista koti-iltaa.
  Ensimmäinen live lähetys televisioidaan perjantaina 20.3. klo 19 TV2:ssa ja lähetyksen voi katsoa myös Yle Areenassa. Mistä on kyse Kaikki kotona live:ssä? Sen kertoo Anssi Kela, yksi illan tähtiesiintyjistä.

  Itähelsinkiläinen kuvataiteilija Blythe Smith valittiin New Yorkissa järjestettävän kansainvälisten
  migreenijärjestöjen konferenssin vuoden taiteilijaksi.

  Miten kuvataiteilija Blythe Smith kuvaa töissään kroonista, usein näkymätöntä sairauden läsnäoloa jokapäiväisessä elämässä? Miltä tuntuu olla vuoden taiteilija?

  Toimittajana Olga Ketonen.

Klipp

 • Miksi amerikkalaiset äänestivät kiistanalaista johtajaansa ja tekevätkö he sen uudelleen? Keskustelussa mukana Yhdysvaltojen politiikkaan erikoistunut uutistoimittaja Maria Annala. Radio Suomen Illassa pohdittiin amerikkalaisten äänestäjien motiiveja, mielenliikkeitä ja vaaliasetelmia marraskuun presidentinvaaleissa. Juontajina Paula Jokimies ja Markus Turunen.

 • 1980-luvulla perustettu Juliet Jonesin Sydän julkaisee albumin ”Kansas" helmikuussa 2020. Edellinen ilmestyi vuonna 1996 eli 24 vuotta sitten.

  Yhtyeen Sami Pirkola ja Kari Hyvärinen lähtivät Musiikkimuseo Fameen tutustumisretkelle Olga Ketosen kanssa.  

 • KUUMAA-yhtyeen keulahahmo, muusikko ja näyttelijä Johannes Brotherus on ehtinyt näytellä ja soittaa nuoresta iästään huolimatta useissa eri projekteissa. Miten elokuvien ja sarjojen tähdittäminen ja säveltäminen ovat vaikuttaneet Johanneksen elämään ja millainen on kesällä festarilavoille nouseva Johannes Brotherus?

  Brotheruksen tapaa Adile Sevimli.

 • Matti Mikkola keskustelee Olga Ketosen kanssa hiuksista, isyydestä ja musiikista.

  Mikkolan johtama Saimaa-yhtye ja Pyhimys julkaisevat 10.5.2019 albumin "Olisinpa täällä". Vastikään Mikkola teki yhteistyötä Ellipsin eli Elli Haloon kanssa.

 • Konsta Punkka on elättänyt itsensä luontokuvillaan viiden vuoden ajan. 25-vuotias Punkka on intohimoinen luontoihminen, joka hakee eläinkuviinsa tiettyä tunnelmaa. Hän pitää maagisena hetkeä, jolloin hän katsoo kamernansa linssin läpi oravaa tai kettua suoraan silmiin.

  Punkka on kuviensa ansiosta yksi Suomen suosituimmista ja seuratuimmista Instagram-käyttäjistä.

  Hänet tapasi helsinkiläisessä puistossa itsekin valokuvaukseen aikoinaan hurahtanut luontoihminen Juha Blomberg.

  Kuvalähde: konstapunkka.com

 • Hlei Sutela on näyttelijä, komedienne, stand up -koomikko ja käsikirjoittaja. Ylellä pyörivä uusi komediasarja Melkein totta kertoo teatterin tekemisestä. Sutela on yksi sen käsikirjoittajista ja näyttelijöistä. Sutelan hurmaava hahmo saapastelee töihin joka päivä joogamatto kainalossa.

  Käsikirjoitusvaiheessa harmaita hiuksia tuotti naisroolien yksioikoisuus ja vähyys näytelmissä. Sutelan mukaan se oli "paljastavan, musertavan, kiusallisen kamalaa".

 • Hyvien kirjojen aloituksia muistellaan ja siteerataan, mutta kuka muistaa hyvän kirjan lopetuksen? Onko loppu vähemmän tärkeä kuin mukaansatempaava aloitus. Miksi romaanit usein menettävät voimansa loppua kohti? Mitä kirja voi parhaimmillaan antaa lukijalle?

  Adile Sevimli haastatteli Sinikka Vuolaa ja Tommi Melenderiä, jotka ovat kirjoittaneet Maailmojen loput -nimisen teoksen, jossa ruoditaan kaavamaisia tapoja päättää romaani.

  Kuva: Veikko Somerpuro, Wsoy

 • Vappu Pimiä tuli tunnetuksi chat-juontajana 2000-luvun alussa. Tie on vienyt sittemmin tv-töiden ja radio-ohjelmien pariin. Nykyään urapalettiin kuuluu myös astioiden ja kodintekstiilien suunnittelukin. Tekeillä on myös kirja. Sen motto on: "kiitollisuus johtaa onnellisuuteen ja onnellisuus johtaa menestykseen".

  Vappu Pimiä käväisi Riikka Porttilan vieraana.

 • Reino Nordinin helmikuussa ilmestyneellä albumilla Cara mia kuullaan artistin itsensä mukaan "parempaa Reinoa".
  Nordin on jättänyt päihteet taakseen ja kertoo nyt, millaista on rakastaa elämää, elää hetkessä ja heittää irti egon lieveilmiöistä.

  Adile Sevimli haastatteli Reino Nordinia aikuisen miehen perheeseen liittyvistä ajatuksista

 • Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on kuulunut suomalaisen populaarikulttuurin vakionimiin jo 1990-luvulta lähtien. Vilkkumaa juhlistaa 20-vuotista soolouraa kiertueella ja kokoelmalevyllä.

  Olga Ketonen haastattelee Vilkkumaata.

 • Millaisen perinnön Minna Canth meille jätti? Mitä Minna Canth tuumisi ajastamme? Mihin hän ajassamme tarttuisi?
  Olga Ketosen vieraana ohjaaja, kirjailija Juha Hurme.

 • Viime ajat Mariska on keskittynyt oman soolomusiikin tekemiseen, mutta hän sanoittaa kappaleita myös muille artisteille.
  Mariska on kirjoittanut tekstit mm. "Missä muruseni on", "Mestaripiirros" ja "Suloinen myrkynkeittäjä" -kappaleisiin.
  Mariskan tapaa Olga Ketonen.

Lyssna också