X3M Dag

X3M Dag repris

 • 2 t 0 min
 • utgått

Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

Sändningar

 • ti 4.2.2020 18.00 • Yle X3M

Avsnitt

 • Hannes hittade en intressant undersökning. De hade frågat 1000 människor vilket favoritband de hade och i vilken ålder personerna var när de hittade sitt favoritband. Förutom musik så tävlas det i "Tävlingen som fick heta tidsmaskinen".

 • Frans Villanen var denna torsdag Hannes gäst och de diskuterade bland annat hur man ska överleva domedagen. Frans bästa tips gällande alla scenarior var att bli kompis med Elon Musk och fara ut i rymden eller söka sig till en öde ö.

 • Lägsta Domstolens avsnitt om domedagen går igenom olika scenarier om hur människorna kan dö ut. Axel från podden var på besök och berättade om några av dessa, bland annat supervulkaner och AI. Förutom detta diskuterade Hannes ärliga japaner. Tydligen är det så att japanerna lämnar in massor med borttappade saker.

 • Hannes hade idag tävlingen "Vart är du på väg". Han har skrivit ledtrådar om en stad, du ska ta reda på vilken stad han söker efter. Förutom detta snackade han om personer som haft sex på gatorna i Los Angeles och kom ihåg ett tillfälle då han ofrivilligt sett ett par ha sex i en skog i Vasa.

 • Hannes ställde idag frågan om det är okej att ge vidare en gåva som du fått. En av personerna han hade pratat med på stan svarade att han i misstag gett tillbaka en vinflaska åt personen som gav den åt honom. Andra snackisar idag handlade om att vara nykter och om vi kommer att leva för evigt?

 • Hannes har hittat intressant information om snyltare, alltså sådana som inte gör något för andra. Det har visat sig att 4-åringar känner igen en person som försöker komma undan så enkelt som möjligt. Förutom snyltare så tävlas det i "Tävlingen som fick heta Tidsmaskinen".

 • Torsdag betyder panel och idag hade Hannes Ida Söderback och Axel Brink på besök. De diskuterade det finska språket och deras kunskaper i det. De flesta finlandssvenskarna har några felsteg när det kommer till finskan, så även Hannes, Ida och Axel.

 • Tävlingen "Vart är du på väg" brukar vara väldigt svår, men idag visste majoriteten av de som skickade in meddelanden vilken stad Hannes sökte efter direkt. Kanske du också vet svaret vid den första ledtråden? Hannes snackade också om en lag i USA vid namn "Stupid motorist law".

 • Hannes ställde denna sändning måndagsfrågan: "Du får vara en person för en dag, vem skulle du vara"? Mycket intressanta förslag kom in, där en bland annat skulle vilja vara Peter Griffin för en dag. Hannes berättade också om Ben Franklin-effekten. Den går ut på att någon du ogillar gör dig en tjänst, och efter detta gillar du personen bättre.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Samtalet kostar 25,41 cent/minut. Köandet är gratis. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Samtalet kostar 25,41 cent/minut. Köandet är gratis. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Hannes är sjuk så Mathias tar hand om programmet. Vi tävlar i tävlingen Winsplaining som får en liten twist på slutet. Vi diskuterar bland annat Runebergstårtor, dumma knarklangare och hur Mathias än en gång räddar världen genom att identifiera vårt största problem i samhället.

  Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Samtalet kostar 25,41 cent/minut. Köandet är gratis. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

Lyssna också