Yle Vega Västnyland

Timo Oksanen har två roller i BK-46 handboll

 • 15 min
 • tillsvidare

Timo Oksanen är verksamhetsledare för Karisklubben BK-46:s handbollssektion. Han är också tränare för klubbens herrlag tillsammans med Andreas Rönnberg. Oksanen stortrivs med de två rollerna. Bubi Asplund och Veronica Montén intervjuar.

Sändningar

 • ti 14.1.2020 12.05 • Yle Arenan

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Ekenäsborna Tuula Kanerva och Ann-Mari Berlin pratar med Robin Lindberg om hur det är att leva som finskspråkig på en så svenskspråkig ort som Ekenäs.

 • Maria Svanbäck, marknadsföringsinformatör på Hangö turistbyrå, anser att den internationella resesajten Tripadvisor är ett bra verktyg när man försöker locka turister till Västnyland.
  Därför går Hangö med i en Tripadvisor-kampanj under namnet Visit Hanko - men det är inte bara Hangö stad som är med, utan hela Västnyland och litet till. Marica Hildén är redaktör.

 • Tarja Kvarnström från Hangö och Virve Haahti från Lojo deltog i Novagos Welcome-kurs för att lära sig använda resesajten Tripadvisor.
  De jobbar båda som auktoriserade guider i största delen av Västnyland, Tarja Kvarnström jobbar dessutom som reseledare på Kanarieöarna.
  Hon skapade en profil på Tripadvisor tisdagen den 25 februari och Virve Haahti har haft en profil på sajten sedan 2017 då hon började jobba som guide.
  Tarja Kvarnström säger att Tripadvisor verkar intressant i en diskussion med Marica Hildén.

 • Tripadvisor på webben är världens största internationella resesida. Om du går in där kan du läsa vad folk tycker om till exempel restauranger, hotell och andra övernattningsplatser och olika sevärdheter i Västnyland.
  Andras åsikter är allt viktigare, över 90 procent av kunderna litar på vad andra kunder anser om en plats och väljer resemål enligt det.
  Novagos projekt Welcome, som riktar sig till små turistföretagare i Västnyland, vill att alla är med på Tripadvisor. Därför ordnades en kurs i veckan - för omkring 20 företagare från Hangö till Högfors.
  Projektledare Alexandra Stoor från det kommunalt ägda företagsutvecklingsbolaget Novago pratar med Marica Hildén om resesajten.

 • Då Karis Gossarnas under 1990-talet upplevde en storhetstid hade kåren 120 medlemmar. Sedan dess har antalet kåraktiva minskat med över hälften. Efter ett krismöte hoppas scouterna på en nystart med tre nygamla ledare i höst.

  Yle Västnylands Veronica Montén har träffat Victor Wilson, som fungerar som kårens kassör.

 • Redaktör Veronica Montén pratar om översvämmade åkrar, potatissäsongen 2020 och brist på tjäle tillsammans med potatisodlare Björn Lindström på Bålaby gård i Svartå. På bilden ser du Bålabisin som många som rör sig på riksväg 25 i Svartå känner igen.

 • Skolor på svenska och finska, småbarnspedagogik, musik, konst och medborgarinstitut - allt detta ska samlas i det nya Laurentiushuset som just nu reser sig strax intill den medeltida gråstenskyrkan i Lojo.

  Charlotta Allamo, som är biträdande rektor för de svenska skolorna i Lojo väntar på att huset ska bli inflyttningsklart. Också klasslärarna Kirsi Martin och Lotta Sandberg-Nyman från Solbrinkens skola är glada över att flytta in i nya lokaler.

 • Täkter station i Ingå, det vill säga stationsbyggnaden och ett cirka 2,3 hektar stort markområde, har sålts på nätauktion. Nu hoppas Täkter byaråd att Ingå kommun utnyttjar sin förköpsrätt. Säljare är Senatsfastigheter. Den potentiella köparen är okänd. Försäljningspriset låg på 55 000 euro. Marica Hildén pratar om stationens framtid med byarådets ordförande Ilmari Viljanen och medlemmen Sonja Eklund-Dahlin.

 • Mats Sjöholm är träningschef i Ice Team Raseborg. Han fungerar också som tränare för klubbens lag för pojkar födda 2012. Han säger att han alltid varit intresserad av ishockey och då hans son ville börja med grenen fick Mats Sjähoml möjligheten att bli tränare för laget. Bubi Asplund och Tiina Grönroos intervjuar.

 • Det är tråkigt med snöfattiga vintrar. Då faller en del motionsgrenar bort. Barn som inte fått lära sig skida och skrinna under flera säsonger kan sedan tycka att det är svårt och krångligt. Det säger Julia Salmela som är tf chef för idrott och hälsomotion i Raseborg. Tiina Grönroos besökte Ekenäs simhall i slutet av sportlovet och pratade också med simövervakarna Hannelie Fröberg och Benny Forsström.

 • För några år sedan flyttade Helsingforsborna Petra och Roope Päivänen från Helsingfors till Mjölbolsta i Karis. Petra jobbar fortfarande inom restaurangbranschen och Roope med reklam- och videoproduktion, men båda hade en dröm om att få bo på landet. Och när de nu köpte Mangs gård i Karis så kom de på samma idé som ganska många andra finländare för ett par år sedan; de byggde om en gammal ladugård till ett jättestort bb för gräshoppor. Så nu har de några getter och höns och många miljoner gräshoppor. Redaktör: Tiina Grönroos.

 • Tiina Grönroos besöker en gård i Mjölbolsta i Karis där det finns två getter, ett tjugotal höns och många miljoner gräshoppor. Intervju med Petra och Roope Päivänen.

Lyssna också