X3M Dag

X3M Dag - Är E-sport en sport? & Man vill utmana sin exfru i en svärdfajt

 • 2 t 0 min
 • 15 d

Hannes fick besök av Axel Brink som är med i podden Lägsta Domstolen. I det senaste avsnittet tog de upp E-sport och funderade kring om det faktiskt är en sport. Därtill bjöd Axel på siffror över hur stor E-sport är. Förutom detta funderade Hannes på ett intressant fall i USA där en man utmanade sin fru i en svärdfajt.

Sändningar

 • on 15.1.2020 10.00 • Yle X3M

Avsnitt

 • Hannes har hittat information om vilken sexställning som är den farligaste för mannens penis. En fraktur i de nedre regionerna vill mannen inte ha, så håll er borta från den sexställning Hannes nämner i detta program. Axel var dessutom in och snackade om det senaste avsnittet från podden "Lägsta Domstolen".

 • Hannes har besökt konspirationsträsket på internet. En teori han hittade handlade om reptiler från yttre rymden som tagit över politiker och andra kändisar. Bland annat så ryktas det på byn att Britney Spears skulle vara en utomjordisk reptil. Förutom detta så hade Hannes också tävlingen "Vart är du på väg".

 • Vad skulle du inte klara dig utan? Denna fråga ställde Hannes till lyssnarna denna måndag, och en salig blandning med svar kom in. Hannes berättade också att fåglar kan sova med halva hjärnan åt gången, sjukt praktiskt och samtidigt väldigt konstigt.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Samtalet kostar 25,41 cent/minut. Köandet är gratis. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Mathias tar hand om X3M Dag medans Hannes är ute på andra äventyr. Vi tävlar bland annat i tävlingen Winsplaining. Vi diskuterar också postapokalyptiska scenarion, kundservice och 80-åriga porrstjärnor.

  Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Samtalet kostar 25,41 cent/minut. Köandet är gratis. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Axel Brink var på besök denna sändning och snackade om podden "Lägsta Domstolen". I det senaste avsnittet tog de upp serier och filmer, vad är egentligen bättre? Hur ser det ut på filmmarknaden? Andra snackisar handlade om Hannes nya träningsprogram som han kallar för "Hannes fina 150"!

 • Hannes hade som vanligt denna tisdag tävlingen "Vart är du på väg". En tävling där han gjort ledtrådar om en stad, by eller ort och lyssnarna ska genom ledtrådarna veta vad han söker efter för något ställe. Andra snacksiar handlade om grisar som ofrivilligt hoppar bungyjump och bilar som accelererar av sig själva.

 • Forskare i Jyväskylä har bevisat att en dator kan känna igen personer enligt hur de dansar. Från detta kom Hannes in på svenskarna Filip och Fredrik som i ett av deras program hade momentet "Gissa polarens balle". Andra snackisar handlade om hur man tidigare trodde att tågresor gjorde dig tokig. Orsaken var de höga hastigheterna och oljudet.

 • Hannes hade som vanligt denna fredag tävlingen som fick heta Tidsmaskinen. Han söker efter ett årtal, din uppgift är ta reda på vilket årtalet är! Förutom detta berättade han att det i Sverige visades porr istället för info om trafiken på en busshållplats.

 • Hannes hittade intressant information om män i florida. Det var nämnligen så att sociala medier sade att Hannes skulle googla "Florida man + valfritt datum", vilket han gjorde. Lyssnarna skickade sen in egna datum och de fick svar på vad för sorts konstigheter män i Florida gjort på de utvalda datumen, vilket var mycket.

 • Hannes fick besök av Axel Brink som är med i podden Lägsta Domstolen. I det senaste avsnittet tog de upp E-sport och funderade kring om det faktiskt är en sport. Därtill bjöd Axel på siffror över hur stor E-sport är. Förutom detta funderade Hannes på ett intressant fall i USA där en man utmanade sin fru i en svärdfajt.

 • En ny destination har Hannes skrivit ledtrådar om till tävlingen "Vart är du på väg". Förutom tävling så snackas det om en fotbollsselare som fick axeln ur led och inte spelade en enda match för sitt nya lag, Megxit och popcorn som fastnat mellan tänderna och nästan leder till att en person kolar vippen.

Lyssna också