En ole vain töissä täällä

Putkitutkintoajattelun loppu

 • 30 min
 • tillsvidare

Ensin tutkinto, sitten työelämään. Näin on aina opetettu, mutta kannattaako se enää? Jos toisen tutkinnon tekemistä halutaan vaikeuttaa, mistä osaaminen sitten hankitaan, kun kaikkialla tuutataan elinikäistä oppimista? Keskustelemassa toimittaja Sonja Parkkisen kanssa Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva sekä yrittäjyyden ja tiiminjohtamisen restonomi Hermanni Ahtiainen.

Sändningar

 • on 15.1.2020 17.35 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Millenniaalit eivät sitoudu, töissä pitää olla aina kivaa ja heitä on vaikea johtaa. Totta vai
  tarua? Tuomionsa antavat toimittaja Sonja Parkkisen kanssa sosiologi ja Yhdeksän sanaa y-
  sukupolvesta -kirjan kirjoittaja Mikko Piispa sekä viestintäasiantuntija Enni Saikkonen.

 • Moni mielenterveysongelmista kärsivä ei uskalla kertoa sairastumisestaan töissä leimaantumisen ja jopa töiden päättymisen pelossa. Osataanko työpaikoilla käsitellä mielenterveysongelmia vai onko joskus turvallisempaa olla vain hiljaa? Toimittaja Sonja Parkkisen kanssa keskustelemassa graafinen suunnittelija ja yrittäjä Iris Flinkkilä sekä lääkärikeskus Aavan vastaava työterveyspsykologi Sari Nuikki.

 • Pätkätyöläisille vakituisten työntekijöiden palkallinen kesäloma on luksusta, ja työelämän epävarmuus saa monet lykkäämään asunnon ostoa ja jopa lasten saamista. Mutta haaveileeko kukaan nuori aikuinen silti enää vakitöistä? Mukana toimittaja Sonja Parkkisen kanssa toimittaja ja tietokirjailija Annina Vainio sekä tapahtumatuottajana työskentelevä pätkätyöläinen Ada Vakker.

 • Ensin tutkinto, sitten työelämään. Näin on aina opetettu, mutta kannattaako se enää? Jos toisen tutkinnon tekemistä halutaan vaikeuttaa, mistä osaaminen sitten hankitaan, kun kaikkialla tuutataan elinikäistä oppimista? Keskustelemassa toimittaja Sonja Parkkisen kanssa Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva sekä yrittäjyyden ja tiiminjohtamisen restonomi Hermanni Ahtiainen.

 • Onko työelämässä tilaa enää muille kuin supersosiaalisille ja "hyville tyypeille"? Onko pakko verkostoitua, jos ei halua? Sosiaalisuuden vaatimuksista toimittaja Sonja Parkkisen kanssa keskustelemassa työpsykologi ja rekrytointikouluttaja Juho Toivola sekä viestinnän tuottaja Anna Enbuske, jotka molemmat tunnistautuvat introverteiksi.

Lyssna också