Östnyland på 20 minuter

må 23.12.2019

 • 0 s
 • tillsvidare

Hann du inte lyssna på hela den östnyländska radiosändningen idag på morgonen? Missade du något du gärna hade lyssnat på? Ingen fara. De bästa bitarna hittar du i vår podcast Östnyland på 20 minuter.

Sändningar

 • må 23.12.2019 13.20 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Invånare fick säga sitt om hur Vålaxvägen ska se ut i framtiden på en planeringsträff i Grännäs skola. Ännu är det oklart vilka företagare som ska flytta in i Societetshuset i Lovisa. Gammelbacka köpcentrum i Borgå behöver en uppfräschning.

  Medverkande i podcasten är Jarl Grönqvist, Beryl Grönqvist, Christian Gustafsson, Maija-Riitta Kontio, Ulf Blomberg, Joakim Holmström, Jacqueline Habiyakare och Mathias Matsinen.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Rebecka Svedberg, Stefan Härus, Stefan Paavola och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast handlar det också om Borgå, som ska få sin första ljusfestival i februari. Det blir program för alla åldrar i staden, som under ett veckoslut lyser upp i vintermörkret.

  I programmet medverkar Jan-Christian Forsman, Markku Mäkijärvi, Marie Nystedt, Noor Albu-Mohammed, Desirée Kantola, Sami Kerman och Jan D. Oker-Blom.

  Katarina Lind är programvärd och Helena von Alfthan är nyhetsvärd. Hedvig Sandell och Karita Lehikoinen-Stedt är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om de två bröder som misstänks för polisskjutningarna i Borgå i somras. Bröderna är även misstänkta för narkotikabrott som begicks innan skjutningarna.

  I programmet medverkar Jan Rosenström, Oliver Nylander, Johan Karhunen, Kimmo Huhta-aho och Mikael Forsell.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Hedvig Sandell och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast träffar vi en Liljendalbo som tycker att det är viktigt att man också i fortsättningen kan gå in på ett bankkontor och uträtta ärenden. Borgåunga som vill satsa på företagsverksamhet kan nu få ekonomiskt stöd. Och fredagskaffegänget funderar på lokala pizzeriors ekonomi och på spraymålade älgar.

  I programmet medverkar Wille Grönman, Emelia Turunen, Laura Linkola, Annika Lindfors, Oscar Taimitarha, Saila Rosas, Klaus Suhonen och Mikael Grönroos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Helena von Alfthan är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast pratar vi också om döda regnbågslaxar, som påträffats i Storträsk i Sibbo. Vi hör också att skogen i Gammelbacka bevaras enligt Borgå stads nya utvecklingsplaner.

  I programmet medverkar Tom Liljestrand, Pia Aaltonen, Tomi Tukiainen, Esa Tiihonen och Sofie Backlund.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast träffar vi också en Gammelbackabo, som var med på invånarmötet som besöktes av Borgås stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula. Nu ska staden utveckla Gammelbacka som stadsdel och vi får exempel på vad som fungerar bra och mindre bra där.

  I programmet medverkar Anni Wahlström, Benjamin Andersson, Mikael Forstén, Leif Eriksson och Gunn-Britt Grönholm.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola, Lone Widestam och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vem har placerat stockar på skogsstigar vid Tornberget i Hammars i Borgå? Vi får också en kommentar om händelsen av Borgå stad. Dåliga vägar i Östnyland upprör. Vår reporter kollar in Söderkullavägen i Sibbo, och hör vad NTM-centralen har att säga om underhållet av vägen.

  I programmet medverkar Tuomas Vasama, Heikki Vestman, Kevin Andersson, Per Högström och Bastret Dushi.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Patrik Skön, Hedvig Sandell och Mikael Kokkola är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • Viltbroar ska leda djur över motorvägen. Allt från möbler till skolplanscher och djurskelett gick åt när Strömborgska skolans inredning såldes på loppis. Olivia Kortelainen från PSS önskar daminnebandy skulle få mera uppmärksamhet. Kungsvägen syntes på resemässan i helgen.

  Medverkande i podcasten är Thomas Vintervik, Kajsa Lindblom, Ronja Kuusela, Carola Wiksten, Krister Karlsson, Olivia Kortelainen och Mia Aitokari.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Isabella Mattsson, Stefan Härus och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast hör vi att allt fler besöker Sibbo storskogs nationalpark. Dessutom hör vi vad skärgårdsbor i Sibbo tycker att borde ingå i kommunens nya skärgårdsprogram.

  I programmet medverkar Eijaliisa Koivu, Synnöve Sjöholm, Gunilla Holmberg, Göran Martin, Carina Wennström och Jan Fröjdman.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Hedvig Sandell och Lone Widestam är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi hur OK Trian förbereder sig för uppskattningsvis 50 000 besökare vid Jukolakavlen i Ebbo 2022. Dessutom träffar vi föreningens nya träningschef. Många rektorer i Finland är utbrända, men rektor Jan-Erik Holmqvist vid Söderkulla skola i Sibbo blir inte stressad i första taget.

  I programmet medverkar Otto Simosas, Jari Johansson, Katariina Salmela-Aro och Jan-Erik Holmqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Fredrika Lindholm och Tintin Råholm är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Ifall anläggningarna i Sköldvik körs ner, så kommer grannarna att märka av det i form av att buller och facklor uppstår, säger Martina Haglund, personalchef på Borealis.

  Cia Åström är med om att etablera en lokal Zontaklubb i Sibbo, som ska jobba för att stärka kvinnors ställning i samhället.

  I podcasten träffar vi också en aktör som bidragit till Lovisas höga andel av fasta bredband,
  det vill säga Liljenets styrelseordförande, Paul Valkama.

  Vi som gör podcasten heter Mikael Kokkola, Stefan Härus, Hedvig Sandell och Rebecka Svedberg,

 • Lovisa satsar på byggrea för att locka nya invånare. Föreningar i Östnyland kan få stöd av utvecklingsföreningen Silmu för att skaffa maskiner och redskap. Mer om det här i dagens podcast.

  I programmet medverkar Anette Sundström, Tiina Kurki, Marina Silvast, Henry Johansson och Miia Hento.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Hedvig Sandell och Mikael Kokkola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Lyssna också