Lappteknik med ramityg
- 28 min
- tillsvidare
Triangeln är en av de populäraste och mest mångsidiga former när man gör lappteknik. Lee visar hur man syr fiskbensmönster. Dessutom testar hon ramityg som är gjort av nässlor.
Länkar och artiklar
Tilläggsuppgifter
Bild 16:9 HD
TV-sändningens ljudspår svenska stereo svenska 5.1-ljud
Textning finska programtextning (svenska)
Kan ses utomlands
Sändningar
- Yle TV1
Avsnitt
-
Pappersdockor och svetsning Det blir lekfullt när grafiska designern Olya Tsikhanchuk besöker Strömsö. Hon gör pappersdockor och pratar kreativitet och mode. Lee visar hur man stickar enkla sockor och Jim svetsar en port.28 min Starta programmet
-
Skogsbad Milja Harju bjuder Nicke på skogsbad för att lugna ner såväl kropp som själ. Elin och Silvia Englund tillreder mat utomhus, både salt och sött står på menyn. Jim och Lee bygger ett staket av skidor.28 min Starta programmet
-
Trädgårdsplaner och murning Att planera sin trädgård är ekonomiskt och hållbart. Lena berättar hur man gör upp en plan. Jim och Lee murar en port av gammalt tegel och gästkocken Kenny Sundqvist bjuder på rotmos.28 min Starta programmet
-
Manikyr för karlar Skulptören Alexey Kriventsov flyttade från St:Petersburg till Vasa och blev företagare inom skönhetsbranschen - han ger Nicke en manikyr.28 min Starta programmet
-
Tortillas och djungelinredning Tortilla är en av de populäraste rätterna i Finland. Leticia Paulin visar hur man bakar det mexikanska brödet från grunden. Jim gör en hopfällbar sågbock och Camilla gör ett djungeldraperi.28 min Starta programmet
-
Strömsötröjans premiär Strömsö inleder året med stickfrossa. Lee visar steg för steg hur man stickar en tröja. Under hösten har hon designat ett nytt tröjmönster som nu är klart. Jim gör en stickmätare med inbyggd linjal.28 min Starta programmet
-
Julmat med anor Strömsö tar oss med på en julig tidsresa tillsammans med kocken Kenny Sundqvist som jobbar med historisk mat. Det blir rustika rätter som kardemummapotatis och rödbetsplättar från 1700-talet.28 min Starta programmet
-
Surdegar och täljning Kocken Julien Huéber bakar äkta surdegsbröd. Med hjälp av en handbok från 1700-talet har han hittat enklare metoder att baka med surdeg. Dessutom blir det täljning med Jim och fågelmat med Lee.28 min Starta programmet
-
Svampmästarens smårätter Svampodlaren Robin Libäck är en av få som odlar delikatessvampar i Finland. Han visar Nicke hur enkelt det är att göra egen svampsallad och "svill" - veganens svampsill.28 min Starta programmet
-
Retro med eterneller och blockljus Floristen Nina Överholm gör kransar med 80-talsfavoriten eternellen tillsammans med Elin. Camilla gjuter ljus i sand och Ella bjuder på kalkonköttbullar med juliga smaker.28 min Starta programmet
-
Träkonst med motorsåg Konstnären Ulla Haglund skulpterar med motorsåg. I hennes händer kan en stubbe förvandlas till vad som helst. Hon visar Nicke hur man kommer igång. Dessutom blir det julkort, klädhängare och krukost.28 min Starta programmet
-
Djungelväggar och växtterrarium Lena och Elin gör växtterrarium med olika miniatyrväxter. Allt som behövs är en större glasskål och lite jord. Camilla målar en djungel på väggarna och Lee flätar korgar av linfilt.28 min Starta programmet
- Pappersdockor och svetsning sö 7.3. kl 17.25 · Yle Teema Fem
- Indisk mat lö 13.3. kl 18.15 · Yle TV1
- Påskpyssel och bakning lö 20.3. kl 18.15 · Yle TV1
- lö 27.3.2021 lö 27.3. kl 18.15 · Yle TV1
- lö 3.4.2021 lö 3.4. kl 16.20 · Yle TV1
- lö 10.4.2021 lö 10.4. kl 18.15 · Yle TV1
Klipp
Strömsö
Fritid och tidsfördriv - om trädgård, mat, hobby och hantverk
Fritid och tidsfördriv - om trädgård, mat, hobby och hantverk. Du hittar oss på svenska.yle.fi/stromso.