Kan ses enbart i Finland
Solsidan

Solsidan-trailer

  • 1 min
  • utgått

Säsongstart på Yle Fem och Yle Arenan måndag 21.10.

(Säsong 6) Svenska komedisuccén Solsidan är tillbaka! Den nya säsongen utspelar sig cirka ett och ett halvt år efter händelserna i långfilmen om Solsidan.

Alex och Anna är återförenade och Annas skådespelarkarriär tar ordentlig fart när hon lyckas få en huvudroll i en stor kostymfilm. För Alex innebär detta stort ansvar hemma och ett jonglerande med hämtningar och vardagslogistik. Fredde får efter några tuffa veckor på jobbet ett uppvaknande och tar ett sabbatsår för att ägna sig åt sina bortglömda hobbies - något som är mindre populärt hos Mickan. Ove och Anette tar hand om Lill-Mauritz (Freddes "lillebror") samtidigt som de bestämmer sig för att hyra ut sitt hus med en ny uppfinningsrik metod.

Till Solsidan flyttar det också ett nytt par som både väcker beundran och orsakar huvudvärk. Eric och Suzy Kenneby, eller "Eazy" som deras power couple-namn lyder, är smarta, stiliga och sociala. Suzy har dessutom ett humanistiskt och intellektuellt kapital som är ovanligt på de här breddgraderna.

På papperet är Eric och Suzy perfekta vänner till Fredde och Mickan. Om det inte vore för att Suzy och Mickan har en historia ihop, där Mickan under skoltiden utsattes för mobbning av Suzy. Nu måste Mickan möta sin gamla mobbare mer eller mindre varje dag, vilket blir extra traumatiskt när Suzy dessutom äter sig in i Mickans bekantskapskrets.

I rollerna: Felix Herngren (Alex), Mia Skäringer (Anna), Johan Rheborg (Fredde), Josephine Bornebusch (Mickan), Henrik Dorsin (Ove), Malin Cederbladh (Anette), Peter Apelgren (Eric) & Katia Winter (Suzy)

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga avsnitt tillgängliga just nu

Inga kommande avsnitt

Solsidan

Små problem blir stora när gräddhyllan i Saltsjöbaden försöker fixa vardagsrumban

Säsong sex utspelar sig 1,5 år efter långfilmen och består av tio avsnitt. Mickan hemsöks av en gammal mobbare som är nyinflyttad i kvarteret och Fredde inser att det finns mer i livet än pengar. Alex får ta större ansvar för vardagssysslorna när Anna säkrar ett långfilmskontrakt med inspelning i Ungern. Viktor går sista året i högstadiet och får sin första riktiga flickvän, den sköra Lovisa. I rollerna: Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederblad. Solsidan Produktion HB.

Se också på