Fokus på

Neumann och Dingo - de skapade en aldrig tidigare skådad tonårshysteri

 • 56 min
 • 11 mån. 16 d

Dingo gick till historien som ett av de populäraste banden i Finland. Deras storhetstid var i mitten av 80-talet och de flesta kommer ihåg låtar som Autiotalo och Levoton tuhkimo och Sinä ja minä. Tillsammans med musikredaktör Kjell Ekholm blickar solisten Neumann tillbaka på de galna åren då pengarna bokstavligen forsade in men vad blev kvar då bandet splittrades.

Sändningar

 • lö 5.10.2019 13.03 • Yle Vega

Avsnitt

 • Mord och brott förekommer allt oftare i vår underhållning. True Crime är en snabbt växande genre inom TV, poddar och litteratur.

  Inom musiken fortsätter den gamla traditionen med mordballader i modern skepnad. Gangstarappare och svartmetallister sjunger och rappar om att ta livet av varandra.

  Men i mörkret bakom scenerna hittar vi också sanna historier. Det finns musiker som har tagit livet av sina medmänskor i verkliga livet.

  Här presenteras ett dussin ”musikaliska mördare”. Hurudana var deras brott och hur bestraffades de? För lindrigt eller för hårt? Redaktör: Michael Cronström.

 • Dingo gick till historien som ett av de populäraste banden i Finland. Deras storhetstid var i mitten av 80-talet och de flesta kommer ihåg låtar som Autiotalo och Levoton tuhkimo och Sinä ja minä. Tillsammans med musikredaktör Kjell Ekholm blickar solisten Neumann tillbaka på de galna åren då pengarna bokstavligen forsade in men vad blev kvar då bandet splittrades.

 • Michael Cronström och Johanna Grönqvist diskuterar användingen av musik i Quentin Tarantinos filmer. De spelar också musik från filmerna mellan varven.
  Låtlista:
  Dick Dale: Misirlou
  Stealer's Wheel: Stuck in the middle with you
  George Baker Selection: Little Green Bag
  Chuck Berry: You never can tell
  The Delfonics: Didn't I (Blow Your Mind This Time)
  Meiko Kaji: Urami Bushi
  Rolling Stones: Out of Time
  Jennifer Jason Leigh: Jim Jones at Botany Bay
  José Feliciano: California Dreaming

 • Slade sålde mera singlar i Storbritannien under början av 70-talet än någon annan. I slutet av decenniet var de nästan bortglömda, men en ny storhetstid väntade vid decennieskiftet. Redaktör: Michael Cronström.

  Låtarna i programmet:
  Mama Weer All Crazee Now
  Get Down and Get With It
  Coz I Luv You
  Take Me Bak 'Ome
  Know Who You Are
  How Do You Ride
  Gudbuy T'Jane
  Merry X-Mas Everybody
  Far Far Away
  When I'm Dancing I Ain't Fighting
  Run Runaway
  Cum On Feel The Noize

 • Redaktör: Kjell Ekholm.

 • Vemod i gult och blått. Han är den stora romantikern som tycker om att skriva om kärlek och relationer. Med sina låtar har Mauro Scocco har också gett andra artister en bra start i karriären. Men det fanns en lång period i hans liv då han inte vågade stiga upp på en scen själv. I en intervju för Kjell Ekholm berättar han hur framgången plötsligt förvandlades till ett sammanbrott på det personliga planet.

Lyssna också