Äänitarina

Leinikki

 • 2 min
 • tillsvidare

Arki katoaa. Pysähdymme harvoin miettimään miltä jokin jokapäiväinen asia tuoksuu, maistuu tai kuulostaa. Kun pysähdymme, on tuo asia jo kadonnut. Se on menneisyyttä ja voimme tavoittaa sen enää muistoissamme. Ehkä tuntona sormenpäissä tai kaikuna korvissa. Jokin uusi on tullut sen tilalle osaksi arkea, odottamaan vuoroaan kadota ja muuttua muistoksi. Toteutus: Eemeli ja Amanda Hakoköngäs.

Sändningar

 • må 7.10.2019 18.10 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Olen Helsingissä asustava kuopiolainen, jolla on jalka ovenraossa media-alalle. Teoksessani 'Elämän monet sävyt' kerron kaverini tarinan, joka jossain muodossa kuulostaa varmasti tutulta ja josta monella on jossain roolissa kokemusta. Miltä siis kuulostaa tiivis entisen narkkarin elämänkerta?
  Toteutus: Suvi Kosunen.

 • Arki katoaa. Pysähdymme harvoin miettimään miltä jokin jokapäiväinen asia tuoksuu, maistuu tai kuulostaa. Kun pysähdymme, on tuo asia jo kadonnut. Se on menneisyyttä ja voimme tavoittaa sen enää muistoissamme. Ehkä tuntona sormenpäissä tai kaikuna korvissa. Jokin uusi on tullut sen tilalle osaksi arkea, odottamaan vuoroaan kadota ja muuttua muistoksi. Toteutus: Eemeli ja Amanda Hakoköngäs.

 • Tällä kilpailuteoksellamme haluamme kiinnittää kuulijoiden huomion nettideittailuun ja sen ominaispiirteisiin. Joillekin ihmisille nettideittipalvelut tuntuvat edelleenkin olevan kummajainen ja jopa häpeällinen asia. Suomessa on paljon yksinäisiä ihmisiä, joiden ei ole helppo löytää kumppania. Mielestämme nettideittailu on täysin normaali ja moderni tutustumistapa ihmisten välillä. Samalla toivomme dokumenttimme tavoittavan myös sellaisia henkilöitä, jotka turhaan loukkaavat vakavissa aikeissa deittipalveluissa kumppania etsiviä ihmisiä. Kohteliaisuus kunniaan!
  Toteutus: Matti Kärki ja Anne Al-Nasser.

 • Päänsisäinen myrsky raivoaa. Mikä on totta, mikä ei? Silta-Valmennus yhdistys ry:n Numa -pajan toisen pienryhmän kuunnelmassa istahdetaan terapeutin vastaanotolle.

 • Rakastan kylmää. Se rankaisee ja hivelee samaan aikaan. Se ajaa minusta esiin sen ytimen, josta en muuten ole edes tietoinen. Teokseni "Kylmän hohde" on kunnianosoitus sille suurelle voimalle, jota en pysty ymmärtämään, mutta jonka huomaan saan halutessani laskeutua ja eheytyä. Teoksen tekijänä on 29-vuotias helsinkiläinen mediaopiskelija, joka tasan vuosi sitten laskeutui elämänsä ensimmäistä kertaa avantoon ja vahingossa muutti elämänsä.
  Toteutus: Catharina Herlin.

 • Voivatko mies ja nainen olla parisuhteen kariutumisen jälkeen ystäviä? Mitä se vaatii ystävyksiltä, mitä tuumii ympäristö? Tällä ääniraidalla asiaa pohditaan miehen näkökulmasta ja yhden todellisen ystävyystarinan kautta. Toteutus: Mia Sui.

 • Olen elänyt monenlaisten oireiden kanssa pienestä asti. Aikuisiässä sain ADHD-diagnoosin ja aloin vihdoin ymmärtää, mistä oireet johtuvat. Mielestäni diagnoosista ei puhuta tarpeeksi ja haluan valaista ihmisille omien kokemusten kautta, millaista on elää ADHD:n kanssa. Olen 24-vuotias nainen ja tämä äänitarina on tehty osana Laajasalon opiston äänidokumenttikurssia. Toteutus: Emma Tattari.

 • Jos rakastaa kulkemista – oikeastaan enemmän kuin perillä oloa – kannattaa lähteä kauas ja pitää huoli siitä, että matkustaa hitaasti. Päämääräksi viime joulukuussa valikoitui Thaimaa, jonne mentiin maata pitkin. Hyppää mukaan, nyt lähdetään matkaan! Toteutus: Anna-Maria Talvio.

 • Olen Pekka Luokkala ja opiskelen Laajasalon opistossa kirjoittavaksi toimittajaksi. Teokseni käsittelee aikaa, jolloin jouduin alituisen koulukiusaamisen uhriksi. Päihitin kuitenkin demonit ja vietän nyt onnellista elämää Helsingissä. Kaikesta voi onneksi selvitä, jopa kiusaamishelvetistä.

 • Rahalla saa kauneutta ja kauneudella saa hyvän elämän...
  Teos käsittelee kauneusleikkauksia ilmiönä fiktiivisen monologin ja todellisen haastattelun keinoin. Toteutus: Sara Sumelahti.

 • Tämä kuunnelma on tehty kalastusporukan viesteistä ja suunnitelmista, äänitteistä ja musisoinnista, jotka on yhdistetty kuunnelmaksi. Teemana on jokavuotinen kalareissu jonnekinpäin Suomea. Kuunnelman on koonnut Pekka Halttunen ja työryhmään kuuluivat Riku Ala-Pöllänen, Jussi Halttunen, Aarni Kivinen, Mika Jaatinen, Pasi Puukko, Hannu Salonpää ja Kimmo Suortamo.

 • Tämä lyhytdokumentti kertoo siitä mitä tapahtuu kun helsinkiläisen viisikerroksisen kerrostalon hissi rikkoutuu kolmeksi kuukaudeksi. Dokumentin on tehnyt Pekka Halttunen ja tapahtumista kertoo Nina Kalland.

Klipp

 • Vinnaren av finländska Shortdoxtävlingen. Koprt audiodokumentär av Nina Eriksén:
  "Öppna vidder och mil på mil av genomskinlig is. Spegelblankt under fötterna och sen det tillfredställande kraset. Det finns något fascinerande och ogreppbart i att ytan både kan bära dig och släppa igenom. Allt kan ändras. Allt kan byta form. Kommer du att räddas eller gå under?"

Lyssna också