X3M Dag

X3M Dag repris

 • 2 t 0 min
 • utgått

Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

Sändningar

 • on 11.9.2019 18.00 • Yle X3M

Avsnitt

 • Tävlingen som fick heta tidsmaskinen går av stapeln denna dag och en Veikarsbo var vassast av alla lyssnare! Andra samtalsämnen var Sen Bean som bara dör i sina roller, personer som skiljde sig eftersom de inte gillade filmen Frozen lika mycket och ryska schamaner.

 • Hannes har än en gång en torsdagsgäst, denna gång kom Milja Ångerman på besök. De snackar bland annat om personer som attackerar björnar, "god" mat och skolarbeten. Andra snackisar idag handlade om pirater, att äta en rå lever och om Åbo som invaderas av hundar.

 • Hannes snackar idag om konstiga smakkombinationer som han gillar, och frågar också detta av lyssnarna. Mycket intressanta och framförallt konstiga blandningar har lyssnarna kokat ihop i köket. Andra snackisar handlade om en person som byggde en raket för att bevisa att jorden är platt och om Keanu Reeves.

 • På tisdagarna har Hannes alltid tävlingen "Vart är du på väg". Denna tisdag var det inte en fiktiv stad, utan en verklig sådan. Andra snackisar handlade om sköldpaddor som har sex, om att du gör dumma beslut när du är hungrig och om en kinesik kvinna som svalde en sked.

 • Hannes har läst om en tävling han nog inte vill döma själv. I Indien ska man tävla i att prutta. Den med den ljudligaste, längsta och mest musikaliska prutten vinner. Andra snackisar idag handlade om guldtoaletter som stulits, Arnold Schwarzenegger och clowner.

 • Hannes har hittat något han trott att inte ens existerat. En video han filmade för ungefär 10 år sedan på sina polare som hade en spontan teater i Venedig. Förutom en glad Hannes så tävlas det i "Tävlingen som fick heta tidsmaskinen". Andra snackisar handlade om personer som skriver om tacos, om att spendera tid i en park får dig att må bättre och om grodor som gifts i Indien för att få det att regna.

 • Mellan kl. 10 - 12 på vardagar är det du och jag, Hannes, som tillsammans gör programmet. Vi diskuterar vardagen, galenskaper och dagens största händelser. Hör av dig till studion genom WhatsApp på nummer 044 7800180 eller genom att ringa 0600 147311. Du kan också skicka meddelande via appen Yle Arena.

 • Ida Söderback var Hannes onsdagssnackare idag. De talade en hel del om gulisintagningar och var som sker på dem. Bland annat diskuterades en intressant återkommande gulisintagningsgrej, nämligen gäddrugby. Andra snackisar handlade om ryska tågtoaletter och amerikanska spioner.

 • Idag har Hannes tävlingen "Vart är du på väg". Tävlingen fick för första gången mycket kritik, varför kan du höra i denna sändning. Andra snackisar handlade om svordomar som kan vara hälsosamma och filmen the Dark Knight.

 • Måndagen till ära har Hannes tävlingen "Svenskfinlands bästa syster". Som vanligt blir personen Hannes ringer till förvånad och glad. Andra snackisar handlade bland annat om en person som gör ett inbrott i ett hus i florida, men istället för att stjäla grejer så gör personen frukost. När de som bor i huset vaknar säger personen att de kan gå och sova igen.

 • Hannes träffade Matthias från bandet ItaloBrothers och snackade med honom efter deras spelning i Vasa. Den intervjun kan du lyssna på här samt lyssna på två av deras låtar. Förutom intervjun med ItaloBrothers snackas det om varför du inte ska säga "No Pukki, no party" i Malaysia och frilliga piloter.

 • Livsmedel med ett bäst före datum som gått ut ska man ibland akta sig för. Denna uppmaning struntade torsdagspanelen i och åt tuggummi som gått ut 1998. Axel har hittat sådant guld i sina gömmor. Hur smakade det gamla tuggummit? Började Hannes, Ida och Axel att må illa? Allt detta för du reda på i dagens sändning.

Lyssna också