Faktaa ja mustaa huumoria yhdistelevä 8-osainen radiosarja, jossa kirppisten keisarinna kohtaa minimalistisen maailman paineet. Rojumonologeja kertoo epätoivoisesta yrityksestä opiskella konmarituksen ideaa ja toteuttaa sitä omassa elämässä. Missä välissä tarpeellinen, rakas ja tärkeä tavara muuttui rasittavaksi rojuksi? Tunnenko enää itseäni pystyviikattuna?

Käsikirjoitus ja ohjaus: Tuula Rajavaara. Äänisuunnittelu: Kai Rantala. Musiikki Lauri Wuolio.

Avsnitt

  • Vasta nyt mä ymmärrän, et iso osa noista mun haalimista turhista tavaroista ja vaatteista on hankittu sille ihmiselle, joka mä haluaisin olla, mutta joka mä en todennäköisesti tuu koskaan olemaan.

  • Löydän taas tiukkaan survotun, arvatenkin piilotetun kassin laatikkojen takaa.
    Käärin auki piilotettuja nyyttejä...hirveetä tiedostaa et aivoissa ei tapahdu mitään tunnistusreflektiota. Konmariiiii auta!

  • Rakas ystäväni, sinä, joka opetit mulle, et parittomat sukat kerätään omaan laatikkoon. Kiitos siitä. Mutta unohdit kertoa, kenellä on se toisten parien laatikko?

  • Hekumoin ajatuksella, miten kätevää on hotellihuoneessa vetäistä esiin matkalaukusta yhdellä upealla riuhtaisulla seinälle koukkuun solahtava ultra light säilytyslokerikko.

  • Olen pitänyt lukemattomia kirpputoripöytiä ja myynyt itsepalvelukirpputorilla tavaraa. Kun myyn, on pöytä aina katettu itseni kaltaiselle ostajalle. Ylös laitan usein lapun “xl - xxl koot” eikä joukkoon ole sekoitettu muiden kokojen vaatteita. Käsikirjoitus ja ohjaus: Tuula Rajavaara, äänisuunnittelu Kai Rantala, musiikki Lauri Wuolio.

  • Kun olen laittamassa yhtä spandex asuani nettimyyntiin, huomaan, että alushameessa onkin kätevät pikkuhousut sisällä ja sillä hetkellä tajuan että jos löytäisin tämän jutun kirppikseltä, ostaisin sen ilman muuta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Tuula Rajavaara, äänisuunnittelu: Kai Rantala.

  • Rojun haalimisen taustalla ovat kaksi elämäni tukijalkaa: täydellinen varautuminen ja täydellinen säästäminen. Koska kokoan täydellistä maailmaa kotiini, se sisältää myös täydellisen tiedon kokonaisuuden.

  • Itse en ole koskaan ollut askeetikko, kuten monet minimalistit, ennemminkin kaikessa vähän överi emä, joka karjaisee perään kotiluolasta ulkomaailmaan lähtijälle: “Jos löydät jotain, niin tuo sitä paljon!"

Inga kommande avsnitt

Lyssna också