Juha Valvio

Mihin urheilumanageria tarvitaan?

 • 57 min
 • tillsvidare

Mitä vaaditaan, että voi menestyä huippu-urheilijana? Tai mitä vaaditaan, että voi edes saavuttaa huippu-urheilijan statuksen?

Pitäisi pystyä keskittymään täysillä omaan lajiinsa ja saada ajatus pois epäolennaisesta. Usein siihen tarvitaan hyvät taustajoukot. Esimerkiksi urheilijan managerin työnä on auttaa urheilijaa ansaitsemaan niin paljon rahaa, että tämä pystyy keskittymään täydellisesti urheiluun.

Onko niin, että kun on rahaa niin kaikki muuttuu helpoksi? Kotiasiat ovat kunnossa ja urheilu on mukavaa?

Studiossa asioita valottamassa Harri Halme, joka on monien suomalaisten huippujen taustalla. Hänen manageroimat urheilijat ovat saavuttaneet yli 100 arvokisamitalia olympialajeissa.

Toimittajana Juha Valvio.

Sändningar

 • ti 13.8.2019 15.02 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Olympiakultamitalisti ja maailmanmestari Matti Suur-Hamari avasi maailmancup-kautensa osakilpailuvoitolla Hollannin Landgraafista ja seuraava etappi on Pyhän maailmancup 3.- 4.12. Mitkä ovat Suur-Hamarin tavoitteet tulevaisuudessa, mitä voi vielä saavuttaa kun kaikki on käytännössä jo voitettu? Puhumme myös Matin uskomattomasta matkasta sairaalan teho-osastolta paralumilautailun vauhtilajien tähdeksi, joka kolkuttelee jo vammattomienkin terävintä kärkeä.
  Haastattelu nauhoitettiin torstaina 28.marraskuuta. Tieto paralumilautailun päävalmentajan ja Matti Suur-Hamarin henkilökohtaisen valmentajan Mikko Wendelinin menehtymisestä tuli haastattelun jälkeisenä päivänä. Toivomme Matille sekä suomalaiselle koko suomen lumilautayhteisölle voimia surutyöhön.
  Toimittajana Juha Valvio

 • Maalivahti on joukkuelajeissa se suuri yksinäinen joukkueen keskellä, yksilöurheilija joukkuelajissa.
  Meiltä Suomesta näitä huippuyksilöitä on tullut vuosien aikana useita aivan maailman huipulle saakka varsinkin jääkiekossa, mutta myös jalkapallossa. Miten hyväksi maalivahdiksi tullaan ja kuinka yksinäistä hommaa se on?
  Vieraana entinen jääkiekkomaalivahti Niklas Bäckström.
  Toimittaja Juha Valvio.

 • Suomen miesten jalkapallomaajoukkue selvitti tiensä historiallisesti ensi kesän EM-kisoihin. Mitä tämä tarkoittaa, miten kesän lohkot menevät ja mitä lopputurnauspaikka merkitsee?
  Toimittajana Juha Valvio

 • Suomalainen jalkapallo on yhden ison askeleen kynnyksellä. Miesten A-maajoukkue pääsee perjantaina voittamalla Liechtensteinin jalkapallon EM-kisoihin ensi kesänä.
  Miten tämä nousu on tehty?
  Vieraana Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti, jolla jalkapallosyksy on muutenkin ollut menestyksekäs, sillä Lahti on pääomistajana myös Suomen mestaruuden voittaneessa Kuopion palloseurassa. Kuinka suureksi jalkapallo voi Suomessa nousta?
  Toimittajana Juha Valvio

 • Janne Puhakka on ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilijamies, joka on tullut julkisuuteen seksuaalivähemmistön edustajana. Ihmetystä herättää ainoastaan se, miksi tämä tapahtuu vasta vuonna 2019.
  Mitä Janne Puhakka ajattelee julkisuudesta nyt, reilu viikko Helsingin Sanomien haastattelun jälkeen?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Suomen ennätys 100 metrin aidoissa, välierissä MM-kisoissa ja olympiarajan alitus. Annimari Kortteen kausi aitajuoksijana ei kovin paljon paremmin olisi voinut mennä. Mitä aituri itse ajattelee menneestä kesästä ja miten hän lähtee valmistautumaan tulevaan olympiakauteen?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Koripallon suurin ja kaunein sarja alkaa.
  Mistä NBA:ssa puhutaan juuri kauden alla? Joko Lauri Markkanen lunastaa paikkansa kaikkein kovimpien supertähtien joukossa? Kuka voittaa?
  Juha Valvion kanssa alkavan NBA-kauden donkkaa käyntiin Yle urheilun koripallovelho Antti-Jussi Sipilä.

 • Suomen jalkapallon miesten A-maajoukkue Huuhkajat kohtaa tänään illalla kaikkien aikojen tärkeimmässä EM-karsintaottelussa Turussa Armenian.
  Mitä tilanteesta ajattelee maajoukkueessa 100 ottelua pelannut ja edelleen maajoukkueen maalintekijätilastossa neljäntenä oleva Ari "Zico" Hjelm? Joko nyt kisapaikka on tulossa?
  Toimittajana Juha Valvio.

 • Urheilu on huimaavien suoritusten ja viihteen lisäksi valtavaa bisnestä.
  Kuinka urheiluseurat ja urheilun parissa toimivat varmistavat sen, että katsojat löytävät katsomoihin jatkossakin?
  Urheilumarkkinointia pohtimassa media- ja markkinointivaikuttaja, markkinointi- ja viestintätoimisto Milttonin luova johtaja Erkko Mannila sekä kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Arto Kuuluvainen.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Vieraana Formula 1:n ajamisen jättänyt, mutta edelleen varikoilla ja F1-kisojen tuomaristossa viihtyvä Mika Salo.
  Luvassa tarinoita Mika-Mikasta, urasta, elämsätä ja formulamaailman kulisseista.
  Isäntänä Juha Valvio.

 • Yleisurheilun MM-kilpailut alkavat Qatarin Dohassa perjantaina ja kisoja seurataan tarkasti Ylen kanavilla. Puheen studiossa mukana Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Raja, jonka kanssa käydään läpi ennakkoasetelmat, Suomen joukkueen menestymismahdollisuudet sekä tottakai poimitaan esiin muut tärpit sekä kisojen kirkkaimmat tähdet. Juontajana Juha Valvio

 • Pukukopit ovat urheilussa pyhimpiä paikkoja, minne pääsy on ainoastaan pelaajilla, valmentajilla sekä organisaation muilla jäsenillä. Mitä tapahtuu pukukopissa, pysyy pukukopissa on edelleen lause joka pitää paikkaansa ja sitä noudatetaan. Mitä suljettujen ovien takana sitten tapahtuu? Mitkä elementit pukukopissa pitää olla että saavutetaan menestystä? Millainen suhde pelaajilla on toisiinsa, pitääkö kaikkien kanssa olla hyvää pataa. Koppien ovia meille raottaa entiset huippu-urheilijat Esa Pirnes sekä Mika Kottila. Juontajana Juha Valvio.

Klipp

Lyssna också