Juha Valvio

Tisdagar kl 15.02, Yle Puhe

Avsnitt

 • Urheilu herättää meissä tunteita. Oman suosikkijoukkueen tapahtumat puhuttavat meitä työpaikan kahvipöydissä ja kenttien laidoilla. Urheilutapahtumissa koetaan tunnekirjon koko skaala, juhlitaan menestystä ja itketään häviämistä. Fanittaminen saa meidät tatuoimaan ihoon suosikkijoukkueen logon tai tähtipelaajan naaman. Urheilufanin elämä vaatii uhrauksia. Milloin fanitus menee liian pitkälle?

  Juha Valvion koppipuheet sukeltaa urheilumaailman pinnan alle viikottain vaihtuvan vieraan kanssa.

 • Mitä vaaditaan, että voi menestyä huippu-urheilijana? Tai mitä vaaditaan, että voi edes saavuttaa huippu-urheilijan statuksen?

  Pitäisi pystyä keskittymään täysillä omaan lajiinsa ja saada ajatus pois epäolennaisesta. Usein siihen tarvitaan hyvät taustajoukot. Esimerkiksi urheilijan managerin työnä on auttaa urheilijaa ansaitsemaan niin paljon rahaa, että tämä pystyy keskittymään täydellisesti urheiluun.

  Onko niin, että kun on rahaa niin kaikki muuttuu helpoksi? Kotiasiat ovat kunnossa ja urheilu on mukavaa?

  Studiossa asioita valottamassa Harri Halme, joka on monien suomalaisten huippujen taustalla. Hänen manageroimat urheilijat ovat saavuttaneet yli 100 arvokisamitalia olympialajeissa.

  Toimittajana Juha Valvio.

 • "Kun Suomi pelaa lätkää, se iskee joka jätkään", sanotaan legendaarisessa Popedan Ukkometso-biisissä. Mutta mitä tapahtuu taustalla? Pelaajat ovat usein keskiössä sekä valokeilassa, mutta on olemassa nippu ihmisiä, jotka pitävät huolen siitä, että sirkus pyörii.
  Riku Koivunen on toiminut yli 10 vuotta maajoukkueen mukana vastaavana huoltajana, virallinen titteli on "Jääkiekkoliiton Huoltopäällikkö". Riku tiimeineen on hallilla ensimmäisenä ja lähtee pois viimeisenä. Ilman huoltajia tuskin maailmanmestaruuksia voitetaan ja Koivuselle on niitäkin siunaantunut kaksi, sattumoisin molemmat juuri Bratislavasta 2011 & 2019.
  Mitä muuta huoltajan tehtäviin kuuluu, kuin vain teroitella luistimia? Ovatko huoltotiimin jäsenet joukkueen keittiöpsykologeja, joille pelaajat avautuvat kun on vaikeaa? Miten voitot ja häviöt näkyvät kopissa. Kuuntele suora lähetys Pasilasta, juontajana Juha Valvio.

Lyssna också