X3M Fokus

Tisdag: Vänster-X3M klimatpropaganda!!! Och lite annat...

 • 1 t 59 min
 • utgått

I Roast the News fasar vi oss över att H.E.R, Nicki Minaj och andra featar på kvinnomisshandlaren Chris Browns nya (32 fucking låtar långa) skiva. Vi applåderar fjällräven Rävis som traskat (!) från Svalbard till Kanada. Och vi suckar åt vad finländarna googlar, som konkurrenterna HS har tagit reda på. Max presenterar en konspirationsteori som är flummigare än klockan 5 på morgonen den 1 maj, och Fanny berättar om att president Trump funderar på att dra tillbaka amerikanska trupper från Afghanistan. Därefter följer klimatnytt från sydpolen, Norge, Brasilien och Europa, och en genomgång av vad betalningsanmärkningar egentligen är. Och det blir semifinaler i VM i Frankrike! Bonus: Simon pratar om vädret med eftermiddags-Fanny och Lilli.

Sändningar

 • ti 2.7.2019 12.00 • Yle X3M

Avsnitt

 • X3M Fokus ger dig underhållning och tankeställare på löpande band. Simon, Fanny och Isabella ger dig dagens viktigaste samtalsämnen.

 • X3M Fokus ger dig underhållning och tankeställare på löpande band. Simon, Max och Isabella ger dig dagens viktigaste samtalsämnen.

 • X3M Fokus ger dig underhållning och tankeställare på löpande band. Simon, Fanny och Isabella ger dig dagens viktigaste samtalsämnen.

 • Isabella förstår sig inte på folk som bryr sig om sina bilar, Simon förstår sig inte på boxare som inte förstår att Saudiarabien är ett kontroversiellt land och ingen förstår sig på vem som har fel då Priyanka Chopra anklagas för hindunationalism. Vi snackar också om exotiska djur, om klamydiavaccin och ebolamedicin, och om varför volleybollsherrarnas landslag har förlorat samtliga 14 matcher under nya tränaren Joel Banks.

 • Mycket trevligt avsnitt, bortsett från att det handlar mycket om hemska saker. Vi snackar om bland annat den stoppade terrorattacken mot en moské i Norge och om traffickinganklagade Jeffrey Epsteins självmord. Men också lite lättsammare nyheter som Tero Pitkämäkis redan nu avslutade säsong och Mileys och Liams avslutade förhållande (finns kärlek?). Och så är det nyhetsquiz ju.

 • Ett oliiiiiiidligt spännande nyhetsquiz! Evenemangstips för hela Svenskfinland! Analys av statliga spelmonopolet Veikkaus, av Italiens politiska kris och en förutsägelse som heter duga av Max gällande Premier League-säsongen! PLUS: DEN VITA KÄNGURUNS HISTORIA!!1! Det finns inget, absolut inget bättre sätt att börja veckoslutet på än detta avsnitt av Fokus. Hands down. *drops mic*

 • Vi snackar Trump i El Paso (är demokraterna egentligen barnsliga?), vi snackar om Colin Kaepernick, om rasistiska fotbollsfans, om instagramkändisen Sofia Belórf och om sommartiden. Mycket kul. Och en intervju med Kaya Pakaslahti, regissör och författare bakom Yles storsuccé Badrumsliv.

 • Vi säger att autotune är bäst och har ljudklippen att bevisa det. Isabella berättar om båtförarkörkort och om Kashmirkonflikten. Och har ni hört att det gått 20 år sedan Sami Hyypiä flyttade till Liverpool? Eller att en ballong från Karisnatten flög till Uppsala? Get it all here!

 • Simon, Monica och Max roastar bland annat friidrottsförbundets kärlek till Tero Pitkämäki och folk som stjäl sand från Sardinien. Vi tycker också till om statsministers Rinnes förslag på en Tinderliknande arbetssökningsapp. Monica berättar bland annat om Ninja som lämnat Twitch för Mixer och om Therese Johaugs 10 000 meterslopp.

 • The Usual Suspects är tillbaka, då semesteråtervändaren Max och Isabella ställs emot varandra i Simons nyhetsquiz! Stormogul Björn kommer och berättar om stämnigar från Assembly, och har med sig en intervju med Starcraftstjärnan Serral från Borgnäs. Isabella berättar om masskjutningarna i USA och om en undersökning som visar att finskspråkigas attityd till svenskan är fifty-sixty. Simon ger dessutom en kort uppdatering i Erstan-olyckan som krävde två personers liv.

 • Vi var på plats på stadsfestivalen Punkten i centrala Helsingfors och sände inför oskyldiga finländare! Isabella lär sig vem Liv Tylers pappa är (!) och Simon att det inte är samma sak som Mick Jagger. Vi talar om världens smartaste hund, går på VR-utställning och funderar på om kvinnor måste sminka sig. Det är kul, förutom att det är Fokus-Fannys sista dag av sommarjobbet :(

 • Får man flyga privatjet till klimat-mingelfest på Sicilien? Får man förbjuda burqa om mindre än en procents promille bär plagget, eller är det för genomskinlig islamofobi? Får man betala mindre sponsorpengar åt mammalediga idrottare?

  Also: CNN:s demokratdebatt part II, lärarfacket vill ha högre löner för lärare, Osama bin Ladins son är död OCH VAD är FIFA BEst Awards???

Klipp

Lyssna också