X3M Fokus

Tisdag: Finska mäns "klädsmak" suger

 • 1 t 59 min
 • utgått

Max öppnar med breaking news om Michel Platini som blivit gripen, och avrundar sändningen med ett sportsvep. Där emellan hinner Isabella och Fanny komma in och roasta virtuella influencers, Bill Cosby och hundägare/hundar. Det blir också stel stämning i studion då Max verbalt attackerar majoriteten av finländska mäns klädval under sommaren. Fanny berättar också om dagens stora snackisar som är; snusburkpant, uteskor inomhus och USA vs Iran. Taylor Swift hinner också en känga eller två under sändningen. Allt det här och lite till i dagens Fokus.

Sändningar

 • ti 18.6.2019 12.00 • Yle X3M

Avsnitt

 • En flaskpost från 1969 har hittats och det är så vackert. Trump vill köpa Grönland och det är inte vackert. Regeringen "kan inte" sänka skatten på mensskydd nu, österbottniska datorer med känsliga sjukvårdsuppgifter OCH LÖSENORD SKRIVNA PÅ LAPPAR FAST PÅ LAPTOPPARNA har hittats på en loppis i Björneborg, och Islands glaciärer smälter, allt vilket är ovackert. Också nyhetsquiz och världspremiär för Oliver och Malin som eftermiddagens radarpar.

 • Simon är på festival i Ekenäs så vi bjuder på de bästa repriserna från den gångna veckan (y)

 • X3M Fokus ger dig underhållning och tankeställare på löpande band. Simon, Max och Isabella ger dig dagens viktigaste samtalsämnen.

 • X3M Fokus ger dig underhållning och tankeställare på löpande band. Simon, Fanny och Isabella ger dig dagens viktigaste samtalsämnen.

 • Isabella förstår sig inte på folk som bryr sig om sina bilar, Simon förstår sig inte på boxare som inte förstår att Saudiarabien är ett kontroversiellt land och ingen förstår sig på vem som har fel då Priyanka Chopra anklagas för hindunationalism. Vi snackar också om exotiska djur, om klamydiavaccin och ebolamedicin, och om varför volleybollsherrarnas landslag har förlorat samtliga 14 matcher under nya tränaren Joel Banks.

 • Mycket trevligt avsnitt, bortsett från att det handlar mycket om hemska saker. Vi snackar om bland annat den stoppade terrorattacken mot en moské i Norge och om traffickinganklagade Jeffrey Epsteins självmord. Men också lite lättsammare nyheter som Tero Pitkämäkis redan nu avslutade säsong och Mileys och Liams avslutade förhållande (finns kärlek?). Och så är det nyhetsquiz ju.

 • Ett oliiiiiiidligt spännande nyhetsquiz! Evenemangstips för hela Svenskfinland! Analys av statliga spelmonopolet Veikkaus, av Italiens politiska kris och en förutsägelse som heter duga av Max gällande Premier League-säsongen! PLUS: DEN VITA KÄNGURUNS HISTORIA!!1! Det finns inget, absolut inget bättre sätt att börja veckoslutet på än detta avsnitt av Fokus. Hands down. *drops mic*

 • Vi snackar Trump i El Paso (är demokraterna egentligen barnsliga?), vi snackar om Colin Kaepernick, om rasistiska fotbollsfans, om instagramkändisen Sofia Belórf och om sommartiden. Mycket kul. Och en intervju med Kaya Pakaslahti, regissör och författare bakom Yles storsuccé Badrumsliv.

 • Vi säger att autotune är bäst och har ljudklippen att bevisa det. Isabella berättar om båtförarkörkort och om Kashmirkonflikten. Och har ni hört att det gått 20 år sedan Sami Hyypiä flyttade till Liverpool? Eller att en ballong från Karisnatten flög till Uppsala? Get it all here!

 • Simon, Monica och Max roastar bland annat friidrottsförbundets kärlek till Tero Pitkämäki och folk som stjäl sand från Sardinien. Vi tycker också till om statsministers Rinnes förslag på en Tinderliknande arbetssökningsapp. Monica berättar bland annat om Ninja som lämnat Twitch för Mixer och om Therese Johaugs 10 000 meterslopp.

 • The Usual Suspects är tillbaka, då semesteråtervändaren Max och Isabella ställs emot varandra i Simons nyhetsquiz! Stormogul Björn kommer och berättar om stämnigar från Assembly, och har med sig en intervju med Starcraftstjärnan Serral från Borgnäs. Isabella berättar om masskjutningarna i USA och om en undersökning som visar att finskspråkigas attityd till svenskan är fifty-sixty. Simon ger dessutom en kort uppdatering i Erstan-olyckan som krävde två personers liv.

 • Vi var på plats på stadsfestivalen Punkten i centrala Helsingfors och sände inför oskyldiga finländare! Isabella lär sig vem Liv Tylers pappa är (!) och Simon att det inte är samma sak som Mick Jagger. Vi talar om världens smartaste hund, går på VR-utställning och funderar på om kvinnor måste sminka sig. Det är kul, förutom att det är Fokus-Fannys sista dag av sommarjobbet :(

Klipp

Lyssna också