Nainen, joka tuli Suomeen

Onsdagar kl 12.10, Yle Radio 1 - Yle Arenan 30 dagar

13 tarinaa kotoutumisesta Suomeen. Eri kulttuuritaustasta, eri elämäntilanteista lähtöisin olevien naisten elämää Suomessa. Äänitetään lokaatissa dokumentinkaltainen sarja, jossa ollaan tarinan päähenkilön kotona/töissä/harrastuksien parissa, kenties kyläreissulla.

Toimittaja Kaisu Nevasalmi.
Tuottaja: Kirsi Mattila / Icebreakers Productions

Avsnitt

  • Khristine Varonen palkattiin Filippiineiltä töihin Suomeen hoitamaan hoivakodissa asuvia ikäihmisiä. Juuri kun Khristine aikoi muuttaa pois Suomesta, hän rakastuikin suomalaiseen mieheen ja he saivat lapsen. Khristine ihastelee Suomen äitiysvapaita, koska Filippiineillä töihin palataan mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

  • Kun puolalainen Justyna Duda matkusteli Euroopassa ja päätyi lopulta Suomeen, hän totesi, että "tämä on mun tyyli"! Kuitenkin vasta rakkaus sai Justynan muuttamaan Suomeen.

    Puolassa Justynaa ärsyttää se, että sukulaiset ja naapurit pitävät oikeutenaan kysellä naiselta tämän avioliitto- ja lapsenhankkimisaikeista. Miehet eivät joudu samanlaisen utelun kohteeksi.

    Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

  • Kurditaustainen Mirjam Sidik Ali oli 5-vuotias, kun hänen äitinsä lähti seitsemän lapsen kanssa pakoon Saddam Husseinin vainoa. Turkin kautta perhe päätyi kiintiöpakolaisiksi talviseen Kajaaniin ja oppi suomea kainuulaisittain. Uutiset irakilaisten maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista ovat saaneet Mirjamin veren kiehumaan: kaikkien maine menee pilalle pahantekijöiden vuoksi! Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

  • Bangladeshissa syntynyt Shahnaj Begum on asunut Suomessa pitkään, mutta alussa kotoutuminen tuntui pitkän aikaa vaikealta. Nyt hän on löytänyt paikkansa Lapista, jossa hän arvostaa turvallisuutta. Mutta kuinka pitää huoli siitä, että omat suomalaistuneet lapset tuntevat myös Bangladeshin kulttuurin? Ohjelman on toimittanut Kaisu Nevasalmi ja tuottanut Kirsi Mattila/Icebreaker Productions.

Lyssna också