Kan ses enbart i Finland
Aktivisten

Avsnitt 5: Provokatören

  • 28 min
  • 3 år 0 mån.

Var går gränsen mellan yttrandefrihet och kränkning? För konstnären Lars Vilks blev priset på hans rätt att uttrycka sig oändligt högt. Hans lilla skiss av en streckgubbe satte mellanöstern i brand och idag är han Europas mest skyddade privatpersoner. En hel polisavdelning jobbar bara med att hålla honom vid liv. Var hans skämtteckning på profeten Muhammed värd det? Parad, 2019.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9 HD

TV-sändningens ljudspår svenska stereo

Textning finska programtextning (svenska) svenska

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

  • Yle Teema Fem
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Aktivisten

En djupdykning in i den internationella aktivismens värld. Dokumentärserie om människor som är redo att offra allt för att förändra samhället

I dokumentärserien Aktivisten får vi träffa människor som är beredda att sätta sitt och andras välbefinnande på spel för att få till stånd en förändring. Aktivisten erbjuder en unik insyn i en dold värld med kontroversiella och mytomspunna personer. Vem är individen bakom aktivisten? Hur blir man aktivist? Vilka uppoffringar är man tvungen att göra? Vilka etiska dilemman ställs man inför? Var går gränsen mellan aktivism och fanatism? Helgar ändamålet alltid medlen? Dokumentärserie om människor som är redo att offra allt för att förändra samhället. Parad, 2019.

Se också på