Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi

Avsnitt 52: Uppsnack inför premiären i Fotbollsligan

 • 39 min
 • tillsvidare

Chriso Vuojärvi är tillbaka i studion, vilket kan anses passande eftersom podden också ändå bär hans namn. Tillsammans med Antti Koivukangas surrar snacket kring onsdagens premiär i fotbollsligan, med snack om det nya spelsystemet, favoriter till medaljer och nedflyttning och seriens profilspelare.

Sändningar

 • må 1.4.2019 13.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi har kommit till vägs ände. Antti Koivukangas lämnar Svenska Yle om en vecka och blickar tillsammans med Christian Vuojärvi tillbaka på duons 18 gemensamma år i bolagets tjänst.

 • Drömmen om att Finland kvalificerar sig för ett stort slutspel i fotboll lever. I allra högsta grad.

  Finlands 2-0-seger över Bosnien-Hercegovina imponerade och läget i kvalgruppen är aptitretande för finländska fotbollsvänner.

  Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi medger att de aldrig varit lika optimistiska tidigare mitt under ett pågående kval.

 • Supporterskapets skönhet och brutalitet kommer upp i Yle Sportens podd denna vecka i efterdyningarna av Lejonens VM-guld och Liverpools och Tottenhams Champions League-final i Madrid.

 • Finlands ishockeylejon har vunnit VM-guld i ishockey. En sensationell prestation.

  Chriso Vuojärvi och Antti Koivukangas drar paralleller till Miracle on ice och kallar VM-guldet för Jukka Jalonens mästerverk.

 • Ishockey-VM i Slovakien går in på slutrakan och Chriso Vuojärvi och Antti Koivukangas siar inför fortsättningen av den turnering där de blåvita ishockeyhjältarna hittills lyckats överträffa förväntningarna och faktiskt leverera. Farhågan är ändå att det roliga tar slut i kvartsfinalerna.

 • I veckans avsnitt av podden är VM-febern på topp, nationen har drabbats av kollektiv Kaapo Kakko-feber och Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi gör sitt bästa för att vända kappan efter vinden så graciöst och smidigt som möjligt inför den tredje gruppspelsmatchen vid ishockey-VM mot USA.

 • Finland har aldrig missat kvartsfinalskedet i en VM-turnering. Finländska ishockeyvänner kan inte ta för givet att den sviten hålls vid liv i år i Slovakien.

  Lejonens trupp håller Euro Hockey Tour-klass och en tuff start på VM betyder att insatserna är höga genast från och med fredag i Kosice.

  Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi diskuterar det finländska VM-laget och dess chanser i VM-turneringen i veckans avsnitt.

 • I veckans avsnitt benar Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi ut förutsättningarna inför fotbollsettan 2019 med avstamp i lördagens match mellan Ekenäs IF - FF Jaro.

 • Den förre stjärnspelaren Theo Fleury skrev på Twitter att analyser och statistik inte spelar någon roll i NHL-slutspelet. Laget med störst hjärta vinner. Fleurys påstående är språngbrädan för diskussionen i veckans avsnitt. Är det verkligen så att hjärta och vilja är viktigare än talang, taktik och analys?

 • I veckans avsnitt vaknar Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi upp i ett postelektoralt Finland där många ställer sig frågan "Vad hände egentligen" och syftar då på damlejonens VM-final mot USA. Det och en del annat på tapeten i veckans intrikata avsnitt.

 • Finland har enligt huvudtränaren Pasi Mustonen sitt genom tiderna bästa damlandslag i hemma-VM i Esbo. Hindren på vägen mot final är emellertid gigantiska – omöjliga Kanada och USA.

  Duon Koivukangas–Vuojärvi diskuterar också om ett trendbrott är på gång kring damidrott och framför allt lagsporterna. Det finns goda tecken i luften, även om vägen till jämställdhet är lång. Den bäst betalda damspelaren i fotboll, Ada Hegerberg, förtjänar 0,3 procent av vad Lionel Messi gör.

 • Chriso Vuojärvi är tillbaka i studion, vilket kan anses passande eftersom podden också ändå bär hans namn. Tillsammans med Antti Koivukangas surrar snacket kring onsdagens premiär i fotbollsligan, med snack om det nya spelsystemet, favoriter till medaljer och nedflyttning och seriens profilspelare.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också