Livshissen

Frågan är: Var detta verkligen allt?

Livshissen är en podcast där ni får följa Linda och Camilla, två åländska kvinnor i 40 års åldern. De kliver ur sin bekvämlighetzon och pratar öppet om hur det känns när livet verkar ha stannat upp. Frågan är: Var detta verkligen allt? Dagarna går på rutin, den oumbärliga modern är inte längre lika behövd och plötsligt sitter de och funderar på frikort, gumsjuka och gåbbrövar.

Livshissen har producerats i samarbete med Ålands Radio och är ett resultat av podlabbet på Svenska Yle.

Avsnitt

 • Linda och Camilla summerar sina tidigare avsnitt och förbereder sig inför sommaren. Men vad ska de göra i sommar? Och varför bajsar Linda i en låda på sommarstugan?

 • Linda och Camilla berättar om sin telefonskräck och barndomen med busringningar och heta linjen. Linda avslöjar nya detaljer om sitt ohälsosamma samlande och Camilla om sitt mobilberoende.

 • Linda och Camilla funderar på männen de delar sina inrutade liv med, om sovstilar, egentid och relationer. Camilla har en annan kärleksförbindelse i livet - till sitt badkar. Linda berättar ofrivilligt om sitt gamla förhållande till barbiedockor.

 • Linda har hittat sitt drömland. Men hur många gubbvarningar plockade Lindas sambo på resan?
  För att komma ut ur bekvämlighetslådan bjuder Camilla och Linda på en kavalkad av historier som de inte är stolta över.

 • Drömmen om den perfekta partnern är något man kan ägna sig åt för att fly vardagen. Vad har män i olika ålderskategorier att erbjuda och vad kan Linda och Camilla erbjuda dem?

 • Linda och Camilla funderar över livsmilstolpar som brutit vardagsmönstret i livet. De frivilliga och de ofrivilliga - höjdpunkter och bottennapp.

 • Hur släpper man pressen och förhoppningarna om sommarsemestern? Camilla berättar om ångesten över att vara fetast på gymmet och Linda om århundradets varmaste sommar som blev en mardröm för henne.

 • Är dagens bekräftelsehysteri ett sätt att bryta vardagsmönster? Ökar ens bekräftelsebehov efter 40 och är det vanligt att därför försöka måla upp en viss bild av sig själv på sociala medier? Linda och Camilla funderar också på sin egen ålderdom.

 • Vilken är den mest plågsamma skönhetsbehandling som finns? Och hur många kilo kan man tappa genom en brazilian wax? Linda funderar vidare på sitt 40-årskalas och Camilla berättar en historia från en mindre lyckad fest, då drinkbuffén blev hennes bästa vän.

 • På Lindas och Camillas jobb finns vandringspokalen ”Bästa mamma-plaketten” för den som glömt sina barn på något sätt. Hur borde en mamma vara och är det okej att inte vara perfekt? Och var går gränsen för vad man kan prata om och vad man inte kan prata om på jobbet? Linda ska snart fylla 40 år, men hur blir ett 40-årskalas om man föredrar mat från barnmenyn?

 • Vad är gumsjuka och i vilken ålder börjar männens rövar hänga? Linda och Camilla funderar vad som händer med både mannens och kvinnans kropp när man åldras. Hur gick det då Camilla och Linda jagade frikortet Micke Persbrandt i Stockholm?

 • Vad är ett frikort? Och kan Micke Persbrandt hjälpa Linda och Camilla att ens för en stund få dem ut ur ett liv inrutat liv?

Inga kommande avsnitt

Lyssna också