Östnyland på 20 minuter

11.2.2019: Svårt med svenskan då man ringer Borgå sjukhus journummer och vi träffar Lovisas nya direktör för näringslivet

 • 20 min
 • tillsvidare

I dagens podcast pratar vi också om Akilles bandyherrar, som förlorade de två sista matcherna i grundserien. Hur ska laget ta sig ända till finalen?

I programmet medverkar Leena Soininen, Joakim Holmström och Rasmus Kettunen.

Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Fredrika Sundén är producent.

Sändningar

 • må 11.2.2019 12.18 • Yle Arenan

Avsnitt

 • I dagens podcast blir det också fredagskaffe. Gästerna funderar på både mässling i Sibbo, musikfestivaler i Borgå och sandlådelekar i Pyttis välfärdsnämnd.

  I programmet medverkar Lida Haddas, Desiré Wirén, Mikael Grönroos och Malin Lönnroth.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast handlar det också om framgångsrika idrottare i Borgå och Lovisa. Dessutom hör vi exempel på skojiga kommentarer om skol- och dagismaten i Sibbo.

  I programmet medverkar Niklas Nylund, Sarah Haglund, Kristiina Suojanen, Iida Laine och Rebecka Lönnqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Lone Widestam är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Det blir inga musikfester i Borgå i år. Tomas Järvinen som tidigare ordnat Popkalaset i Borgå konstaterar att artisternas gage blivit väldigt högt. Skeppare Ted Lönnroos fick rolig post från Skottland efter att J.L. Runebergs propeller försvann. Invånare Roger Johansson är bekymrad över Pohjola Rakennus planer på att bygga våningshus på Borgå Energis gamla tomt.

  Vi som gör podden heter Helena von Alfthan, Stefan Härus och Hedvig Sandell.

 • I dagens podcast går vi också till Brankkis i Borgå på tangokurs. Vår reporter träffar två par som gärna ger sig ut i dansens virvlar.

  I programmet medverkar Anna och Kim Forsblom, Elena Lamminsalo, Stefan Borg, Markus Lindroos, Kjell Trogen och Tom Allen.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Leo Gammals och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast pratar vi också om Akilles bandyherrar, som förlorade de två sista matcherna i grundserien. Hur ska laget ta sig ända till finalen?

  I programmet medverkar Leena Soininen, Joakim Holmström och Rasmus Kettunen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om Lovisa som funderar på att fortsätta sälja överbliven skolmat. Dessutom snackar Fredagskaffegänget om experter på snöarbete.

  I programmet medverkar Kristel Pynnönen, Göran Forsell, Johan Nyholm, Markus Broman, Birgitta Palmqvist och Mikael Grönroos.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Rektorerna Laila Andersson från Prakticum och Gunilla Träskelin från Inveon berättar hur de planerar för sammanslagningen i januari 2020. Lovisa har en fin busstation, men byggnaden skulle behöva någon verksamhet också. Matkahuoltos ombud Linda Hällfors tänker sätta lapp på luckan i april. Biträdande överläkare Jeff Westerlund berättar hur Borgå tampas med risken att den mässling en invånare fått ska spridas.

  Helena von Alfthan och Stefan Härus hörs i podden.

 • I dagens podcast handlar det också om mässlingsfallet i Borgå. Dessutom träffar vi Borgås nyanställda utvecklingdirektör för digitala tjänster.

  I programmet medverkar Jenny Ek och Charlotta Grönqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast besöker vi också Matkahuoltos tillfälliga lokaler för pakettjänster i Stadshagen i Borgå och hör hur personalen har kommit igång där.

  I programmet medverkar Siri Widestam, Mikaela Nyman, Eva Frantz, Linn Blomander och Ronny Törnroos.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi en Lovisaelev i åttan som är särkilt begåvad i matematik. Dessutom får vi veta hur projektet Sikta mot stjärnorna går i Lovisa.

  I programmet medverkar Axel Mickos, Benny Liljendahl, Camilla Niiranen, Tuula Åminne och Jontti Granbacka.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Lone Widestam är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Västra åstranden ska bli en oas mitt i Borgå. För att planerna ska bli verklighet behövs företagare med visioner. Fredagskaffegästerna tar inte lätt på att Matkahuolto satt lapp på luckan i Borgå.

  I programmet medverkar Siv Stenberg, Jarmo Grönman och Roni Collin samt Christel Liljeström och Klaus Suhonen.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hurdan är man om man är blesugär i Liljendal? Om en månad är det dags för revy nummer 41 i Liljendal. I Lovisa ishall fick ishockeyjuniorena fira Temmu Engbergs VM guld. Vi funderar också på var en ny busstation borde byggas i Borgå.

  I programmet medverkar Ronja Fellin, Roosa Kiviranta och Oskar Aaltonen samt LJK:s ordförande Petri Uotinen, vi hör också Jan-Erik Slätis och Joel Enqvist samt biträdande stadsdirektör Fredrick von Schoultz.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Klipp

Lyssna också