Östnyland på 20 minuter

11.2.2019: Svårt med svenskan då man ringer Borgå sjukhus journummer och vi träffar Lovisas nya direktör för näringslivet

 • 20 min
 • tillsvidare

I dagens podcast pratar vi också om Akilles bandyherrar, som förlorade de två sista matcherna i grundserien. Hur ska laget ta sig ända till finalen?

I programmet medverkar Leena Soininen, Joakim Holmström och Rasmus Kettunen.

Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Fredrika Sundén är producent.

Sändningar

 • må 11.2.2019 12.18 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Vi följer med när uppdrag Z smider goda planer i Nickby. Projektet som har skapats av bland annat Marthaförbundet ska stärka ungdomars självförtroende och ge dem verktyg för vardagen. Hur känns det att ställa upp i riksdagsvalet första gången? Vi har talat med tre förstagångskandidater. Vi far till brandstationen vid Kungsporten för att tala om markbränder.

  Medverkande i podden är Nicholas Pousar, John Sundström, Elisabeth Eriksson, Micaela Röman, Daniel Hannus, Frida Sigfrids och Patrick Frank.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Rebecka Svedberg och Hedvig Sandell.

 • I dagens podcast handlar det också om vita storkar. Har de redan börjat häcka i Östnyland? Dessutom hör vi vad den tidigare fastighetschefen inom Borgå kyrkliga samfällighet har att säga om återuppbyggnaden av kyrkor. Kan det man gjorde med Borgå domkyrka bli aktuellt i Notre-Dame?

  I programmet medverkar Jan D. Oker-Blom, Kimmo Kajaste, Patrik Frisk, Johan Aspelin och Boris Björkendahl.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Leo Gammals, Stina Sirén och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också Lovisas stadsdirektör och vanliga Borgåbor kommentera valresultatet. Dessutom ska vi bli inspirerade. Har du någon gång bjudit ditt barn på morgonmål format som en fisk eller en mus?

  I programmet medverkar Lars Lindqvist, Kirsti Asp, Staffan Söderström, Fia Karlsson, Ulli Kiviranta, Linda Winqvist, Jukka-Pekka Ujula och Jan D. Oker-Blom.

  Katarina Lind är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Fredrika Lindholm och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Dagens podcast är lite längre än vanligt. Vi analyserar riksdagsvalet ur östnyländsk synvinkel tillsammans med Yle Östnylands regionchef Mikael Crawford. Dessutom hör vi både vinnare och förlorare bland kandidaterna i regionen.

  I podcasten medverkar Heikki Vestman, Harry Harkimo, Mikaela Nylander, Outi Lankia, Anette Karlsson, Tuuli Hirvilammi, Kevin Servin, Daniel Hannus och Otto Andersson.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mira Bäck, Fredrika Sundén och Mikael Kokkola är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast hör vi också en bonde i Mörskom inför vårsådden. Fredagskaffegänget funderar på riksdagsvalet och försenade skolbyggen.

  I programmet medverkar Linus Grönroos, Nicolina Blomander, Rolf Danielsson, Mathias Oljemark, Jesse Mårtenson, Klaus Suhonen och Christel Liljeström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Helena von Alfthan och Rebecka Svedberg är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens program får vi också vara med då elever besöker äldreboendet på Majberget i Borgå. De har med sig både kanelbullar och mylla.

  I programmet medverkar Ted Lönnroos, Bo-Göran Åstrand, Lina Henning och Matilda Saukkonen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Lone Widestam och Stefan Paavola är reportrar. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast hör vi också östnyländska väljare berätta om de frågor som är viktiga för dem inför riksdagsvalet.

  I programmet medverkar bland andra Pamela Weckman, Hans Karlsson och Paola Dadda.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Leo Gammals är reporter. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om de östnyländska kandidaterna inom Liike Nyt och Feministiska partiet inför riksdagsvalet. Dessutom kommenterar Lovisas stadsstyrelseordförande sin avgång.

  I programmet medverkar Sarina Kettunen, Mia Heijnsbroek-Wirén, Maria Thelén och Anu Saari-Gomez.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • Vi pratar också om vad Socialdemokraterna tänker om kärnkraft inför riksdagsvalet. Innebandylaget Åif från Sibbo spelar i ligakvalen som inleddes på veckoslutet mot Karhut.

  Medverkande i podcasten är Heidi Lunabba, Kristian Evertson, Sissel Paro, Frida Roo, Nestor Smeds, Jesse Jäppinen, Kristin Jonsdottir, Ari Juselius, Camilla Wikstedt, Sami Ryynänen och Sebastian Freudenthal.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Hedvig Sandell och Stefan Härus.

 • I dagens podcast blir det också fredagskaffe. Var har Gitta bokat ett hotellrum och hur miljövänlig är egentligen Mikael? Svaren på de här och andra frågor får du i dagens podcast.

  I programmet medverkar Tanja Peisala, Siri Nurmi, Maria Linde, Sanne Salminen, Mikael Grönroos och Birgitta Palmqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast presenterar vi också De grönas östnyländska kandidater inför riksdagsvalet. Och de som vill skriva en låt till MGP ska skynda på!

  I programmet medverkar Mikael Helenelund, Marketta Mattila och Johannes Nygren.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Leo Gammals är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • Akilles hadbollsherrar spelar bra, men tackar nej till ligaspel. Vi är med om valdebatt i Nickby, Sibbo och hör hur unga ser på det stundande riksdagsvalet. Dessutom slänger vi en gps-sändare i ett plastinsamlingskärl i Borgå.

  I podden hörs Anni Tåg och Lotta Selänniemi, Andreas Frejborg och Johan Nyholm.

  Vi som gör podcasten heter Mikael Kokkola, Stefan Härus och Mira Bäck.

Lyssna också