BUU-sagan

En sagopodd med Malin från BUU-klubben

Vill du erbjuda ditt barn ett alternativ till tv och videoinnehåll på nätet? Vill du låta dem lyssna på sagor med en välbekant och trygg röst? I podden BUU-sagan tar BUU-klubbsledaren Malin Olkkola med barnen på äventyr i sagornas värld. Allt från klassiska sagor och folksagor till egna berättelser; bearbetade så att de passar just för barn i åldern 4-6 år. Som underhållning vid frukostbordet, under bilresan eller kanske som kvällssaga. Vi publicerar en ny berättelse i BUU-sagan varje fredag.

Avsnitt

 • Malin berättar om hur det gick för Syrsan och Myran när de förberedde sig inför vintern. Nu ska du får höra sagan om Syrsan och Myran, ur Aisopos Fabler.

 • Malin berättar en riktigt gammal saga som handlar om hur det gick när Haren och sköldpaddan skulle tävla om vem som var snabbast, ur Aisopos Fabler.

 • Malin berättar en rolig saga som handlar om en tupp och en höna, och en hel massa andra figurer också. Det här är berättelsen om tuppen och hönan i Hasseldungen, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar sagan om en flicka som är lika liten som en tumme, och som åker ut på äventyr till andra sidan jorden. Det här är sagan om Tummelisa, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar en spännande saga om att våga gå över en läskig bro, där ett stort troll ligger på lur. Det här är sagan om de tre bockarna Bruse, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en riktigt spännande saga som handlar om hur det är att vara annorlunda, och känna att man inte riktigt passar in, hur man än försöker. Det här är sagan om den fula ankungen, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar sagan om en väldigt listig liten pojke, som med hjälp av bara en ost lyckas lura ett helt stort och farligt troll. Det här är sagan om pojken som åt ikapp med trollet, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en rolig rimsaga, om en pannkaka, som inte vill bli uppäten, utan ger sig ut i världen på äventyr. På sin väg möter den både människor och djur, som alla vill äta upp den... Det här är sagan om den tjocka pannkakan, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en saga om en väldigt fåfäng kejsare. En kejsare som bara bryr sig om att ha fina kläder och smycken, och att se bra ut, och struntar i allt annat. Det här är sagan om Kejsarens nya kläder, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar en rolig saga om en magisk matkvarn, som kan mala vad som helst i hela världen. Att starta den är ingen konst, men att få stopp på den, är en annan femma. Det här är sagan om kvarnen som mal på havets botten, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en saga som du kanske har hört någon gång förut? Det är en saga om en prinsessa, många madrasser och dynor, och så en liten, liten ärta… Det här är sagan om Prinsessan på ärten, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar sagan om den lilla pojken Tuttemuj, som ensam ger sig ut på sjön, i familjens nya, vita kanot. På sin färd får han träffa en hel del djur, bland annat en abborre, en gädda och så kossor. Det här är sagan om när Tuttemuj åkte på upptäcksfärd i en kanot, av Zacharias Topelius.

Lyssna också