BUU-sagan

En sagopodd med Malin från BUU-klubben

Vill du erbjuda ditt barn ett alternativ till tv och videoinnehåll på nätet? Vill du låta dem lyssna på sagor med en välbekant och trygg röst? I podden BUU-sagan tar BUU-klubbsledaren Malin Olkkola med barnen på äventyr i sagornas värld. Allt från klassiska sagor och folksagor till egna berättelser; bearbetade så att de passar just för barn i åldern 4-6 år. Som underhållning vid frukostbordet, under bilresan eller kanske som kvällssaga. Vi publicerar en ny berättelse i BUU-sagan varje fredag.

Avsnitt

 • Malin berättar en saga om en väldigt fåfäng kejsare. En kejsare som bara bryr sig om att ha fina kläder och smycken, och att se bra ut, och struntar i allt annat. Det här är sagan om Kejsarens nya kläder, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar en rolig saga om en magisk matkvarn, som kan mala vad som helst i hela världen. Att starta den är ingen konst, men att få stopp på den, är en annan femma. Det här är sagan om kvarnen som mal på havets botten, en norsk folksaga nedskriven av Asbjörnsen & Moe.

 • Malin berättar en saga som du kanske har hört någon gång förut? Det är en saga om en prinsessa, många madrasser och dynor, och så en liten, liten ärta… Det här är sagan om Prinsessan på ärten, av H.C. Andersen.

 • Malin berättar sagan om den lilla pojken Tuttemuj, som ensam ger sig ut på sjön, i familjens nya, vita kanot. På sin färd får han träffa en hel del djur, bland annat en abborre, en gädda och så kossor. Det här är sagan om när Tuttemuj åkte på upptäcksfärd i en kanot, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar en saga om två syskon som under kriget hamnat på flykt, och nu försöker hitta vägen tillbaka hem. Det enda dom kommer ihåg från hemmet, är att på deras gård ska det stå en stor björk, och ovanför den finns en stor stjärna. Det här är en berättelse om att längta hem, och att söka sitt hem. Det här är sagan om Björken och Stjärnan, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar en spännande saga om när lilla Lasse, som älskar äventyr, bygger en hel flotta av ärtskide-skepp, och seglar runt världen. Nu ska du får höra sagan om när Lasse Liten åkte jorden runt på upptäcksresa i en ärtskidsbåt, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar sagan om den tappra flickan Maria, som får ett stort och viktigt uppdrag; att hämta nyckeln som kan låsa upp alla hjärtan i världen. Och om hur det kom sig att den lilla röda skalbaggen med svarta prickar fick sitt namn. Det här är sagan om Jungfru Marias nyckelpiga, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar om hur det gick, då den den modiga pojken Walter och hans kälke Pukki, åkte i den höga Himmelsbacken och rakt in i Snökungens rike, en gång för länge sedan. Det här är Walters andra äventyr, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar en spännande saga om den tappre pojken Walter som bestämmer sig för att gå ut på vargjakt. Det här är en saga om att vara stor i orden, men liten på jorden. Det här är sagan om när Walter bestämde sig för att jaga varg, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar sagan om prinsessan Adalmina, och hennes magiska pärla som gör att hon för var dag blir vackrare, rikare och klokare. Men samtidigt också girigare, elakare och allt mer svartsjuk. Det här är sagan om Adalminas pärla av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar sagan om den lilla pojken Sampo, som ensam ger sig ut på äventyr mitt i smällkalla vintern, och utmanar den stora Fjällkungen Hiisi…Det här är den spännande sagan om Sampo Lappelill, av Zacharias Topelius.

 • Malin berättar en saga om en märklig liten hallonmask, som visar sig vara allt annat än liten och hjälplös. Och om tre barn som får uppleva sitt livs äventyr. Det här är sagan om Hallonmasken, skriven av Zacharias Topelius.

Lyssna också