BUU-sagan

En sagopodd med Malin från BUU-klubben

Vill du erbjuda ditt barn ett alternativ till tv och videoinnehåll på nätet? Vill du låta dem lyssna på sagor med en välbekant och trygg röst? I podden BUU-sagan tar BUU-klubbsledaren Malin Olkkola med barnen på äventyr i sagornas värld. Allt från klassiska sagor och folksagor till egna berättelser; bearbetade så att de passar just för barn i åldern 4-6 år. Som underhållning vid frukostbordet, under bilresan eller kanske som kvällssaga. Vi publicerar en ny berättelse i BUU-sagan varje fredag.

Avsnitt

  • Malin berättar sagan om prinsessan Adalmina, och hennes magiska pärla som gör att hon för var dag blir vackrare, rikare och klokare. Men samtidigt också girigare, elakare och allt mer svartsjuk. Det här är sagan om Adalminas pärla av Zacharias Topelius.

  • Malin berättar sagan om den lilla pojken Sampo, som ensam ger sig ut på äventyr mitt i smällkalla vintern, och utmanar den stora Fjällkungen Hiisi…Det här är den spännande sagan om Sampo Lappelill, av Zacharias Topelius.

  • Malin berättar en saga om en märklig liten hallonmask, som visar sig vara allt annat än liten och hjälplös. Och om tre barn som får uppleva sitt livs äventyr. Det här är sagan om Hallonmasken, skriven av Zacharias Topelius.

Lyssna också