BUU-sagan

Söndagar kl 07.18, Yle Vega

Vill du erbjuda ditt barn ett alternativ till tv och videoinnehåll på nätet? Vill du låta dem lyssna på sagor med en välbekant och trygg röst? I podden BUU-sagan tar BUU-klubbsledaren Malin Olkkola med barnen på äventyr i sagornas värld. Allt från klassiska sagor och folksagor till egna berättelser; bearbetade så att de passar just för barn i åldern 4-6 år. Som underhållning vid frukostbordet, under bilresan eller kanske som kvällssaga. Vi publicerar en ny berättelse i BUU-sagan varje fredag.

Avsnitt

 • Malin berättar sagan om hur den modiga flickan Signy ger sig iväg för att rädda prins Lini, från två jättekvinnor. Nu ska du får höra sagan om prins Lini, en saga från Island.

 • Malin berättar den spännande sagan om Blomsterdrottningens dotter, som hålls fånge högt uppe i bergen av ett gäng drakar, och om en prins som försöker befria henne. Nu ska du få höra hur det går Blomsterdrottningens dotter, en saga från Rumänien.

 • Malin berättar sagan om den modiga samurajdottern Tokoyo, som ger sig iväg för att söka efter sin far, och får vara med om ett riktigt äventyr! Nu ska du får höra sagan om Tokoyo, en saga från Japan.

 • Malin berättar en riktigt spännande saga som handlar om flickan Vasilisa, och om en elak häxa som kallas Baba Yaga. Och nu ska du får höra hur det gick till när Vasilisa den fagra mötte den förskräcklige häxan Baba Yaga, en saga från Ryssland.

 • Malin berättar sagan om den modiga flickan Sumac, som ger sig ut på ett spännande äventyr för att hitta sjön som ligger vid världens ände. Det här är sagan om den magiska sjön, en saga från Chile.

 • Malin berättar en saga som handlar om mannen Ram Singh som ger sig ut i världen. Och om hans guru som ger honom några väldigt bra råd på färden. Nu ska du få höra sagan om Guruns fem visdomar, en indisk folksaga.

 • Malin berättar en rolig saga om mannen Younde, och hur det lätt kan bli roliga missförstånd när två som inte talar samma språk, försöker prata med varandra. Nu ska du får höra sagan om när “Younde kommer till stan”, en folksaga från Västafrika.

 • Malin berättar sagan om en egyptisk prins, en guldhövdad fisk, en trogen tjänare och ett monster… Nu ska du få höra sagan om den guldhövdade fisken, en indisk folksaga.

 • Malin berättar sagan om den märkliga pojken Makóma, “den större”. Han ger sig ut i världen och träffar på en del häftiga typer. Nu ska du får höra sagan om Hjälten Makóma, en folksaga från Zaire.

 • Malin berättar sagan om en bal på slottet, en sko, två styvsystrar och en elak styvmor... Nu ska du få höra sagan om Askungen, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en lite ruskig och ganska hemsk historia som handlar om en bror och en syster, och deras föräldrar som är så fattiga att de att de lämnar barnen i skogen, för att själva kunna äta sig mätta…Det här är den spännande sagan om Hans och Greta, av bröderna Grimm.

 • Malin berättar en rolig saga om en väldigt listig skräddare som ger sig ut i världen och, med hjälp av en hel del tur, lyckas lura alla han möter. Nu ska du få höra sagan om den tappre lille skräddaren, av bröderna Grimm.

Lyssna också