Östnyland på 20 minuter

5.12.2018 Stadsdirektörens nya hus, 10 000 fjärilar och betalt för artiklar

 • 23 min
 • tillsvidare

För ett år sedan blev Jan D. Oker-Blom stadsdirektör i Lovisa och nu tar han sig an att renovera Överstens slott. Borgå museum har fått ta emot en stor fjärilssamling. Magnus Östman, chefredaktör vid Finlands Natur och Solveig Bergholm, amanuens vid Borgå museum rotar bland lådorna. Helén Kurri, chefredaktör för tidningen Östnyland berättar varför tidningen börjar ta betalt för artiklar på webben.

Vi som hörs i podden heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell och Stefan Paavola.

Sändningar

 • on 5.12.2018 11.06 • Yle Arenan

Avsnitt

 • I dagens podcast hör vi också vad nätverket Svenska nu gör i Östnyland för att väcka intresse för det svenska språket.

  I programmet medverkar Mikael Hiltunen, Hanna Mäki-Hallila, Laura Tenhunen, Oliver Sjöblom, Ronja Virta och Aarne Alatalo.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Leo Gammals är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi också det slutliga beslutet gällande de gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus. Fredagskaffegänget tar sig an trafikkulturen i Östnyland och funderar på hur man kan se till att man får vara lucia.

  I programmet medverkar Christel Liljeström, Malin Lönnroth, Elsa Ahlstrand och Linda Ahlberg.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Har du funderat på hur muddringsarbetena i Borgå framskrider och på vad man egentligen har hittat på åbottnen? Och hur blir det med den gamla delen av Harjurinteen koulu i Lovisa? De här frågorna får du svar på i dagens podcast.

 • I Sannäs skola åt barnen närproducerad mat för att fira självständighetsdagen. Det blir stor julkonsert i Sibbo kyrka på lördag och Patrik Frisk hoppas Sibboborna köper biljetten i förväg. Fredagskaffegästerna Klaus Suhonen och Mikael Crawford tycker stadsdirektören i Lovisa är modig som köpt ett stort hus som måste rustas upp.

 • För ett år sedan blev Jan D. Oker-Blom stadsdirektör i Lovisa och nu tar han sig an att renovera Överstens slott. Borgå museum har fått ta emot en stor fjärilssamling. Magnus Östman, chefredaktör vid Finlands Natur och Solveig Bergholm, amanuens vid Borgå museum rotar bland lådorna. Helén Kurri, chefredaktör för tidningen Östnyland berättar varför tidningen börjar ta betalt för artiklar på webben.

  Vi som hörs i podden heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell och Stefan Paavola.

 • I dagens podcast pratar vi om uppståndelsen kring segelbåten som sjönk på en Lovisafiskares ryssja. Dessutom handlar det om de gynekologiska operationerna vid Borgå sjukhus.

  I programmet medverkar Mikael Lindholm och Thomas Stendahl.

  Katarina Lind är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast träffar vi entusiastiska elever som vet vad som krävs då man startar ett eget företag. Vi hör också mer om ett projekt som ska förbättra tillståndet i Borgå å.

  I programmet medverkar Anders Rosengren, Vera Örså, Christian Örså, Jonatan Holmström, Erica Wallén och Pipsa Kaikkonen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Sofia Strömgård och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • 15-åriga Dohouk Tehmazs flydde kriget i Syrien, nu bor hon i Borgå och talar bra svenska. Lina Westerlund är Östnylands lucia 2018, tillsammans med tärnorna Sofia Nordgren och Hanna Udd funderar hon på hurdan lucia ska vara. Fredagskaffegästerna Birgitta Palmqvist och Esa Huttunen handlar gärna lokalt inför julen.

  Vi som hörs i podden heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell, Stefan Härus och Fredrika Sundén.

 • Borgåbon Leif Lampenius har gjort en lång karriär som sportjournalist. Han tycker idrottslivet i Östnyland ser bra ut, i synnerhet i Borgå. Det är bråda dagar på däckföretagen, Patrik Lindfors äger ett av dem. Borgå sjukhus fick politikerbesök från SFP, partiordförande och riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson och riksdagsledamot Mikaela Nylander stack sig in.

  Vi som hörs i podden heter Helena von Alfthan, Stefan Härus, Stefan Paavola och Mira Bäck

 • Borgåbon Leif Lampenius har gjort en lång karriär som sportjournalist. Han tycker idrottslivet i Östnyland ser bra ut, i synnerhet i Borgå. Det är bråda dagar på däckföretagen, Patrik Lindfors äger ett av dem. Borgå sjukhus fick politikerbesök från SFP, partiordförande och riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson och riksdagsledamot Mikaela Nylander stack sig in.

  Vi som hörs i podden heter Helena von Alfthan, Stefan Härus, Stefan Paavola och Mira Bäck.

 • I dagens podcast pratar vi också om bandyskolan i Borgå. Nu försöker bandysektionen inom Akilles för femtonde gången locka ivriga barn att testa på bandy.

  I programmet medverkar Fredrik Nyman, Odin Sjöholm, Fanny och Ella Holmberg.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Leo Gammals och Mikael Kokkola är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast får vi träffa Saara Henkola, som snart ska flytta in i det gamla stationshuset i Borgå. Gunilla Söderholm valdes nyligen till ny ordförande för Borgå företagare, som är en stor förening med drygt 700 medlemmar.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Sofia Strömgård är morgonreporter. Helena von Alfthan är reporter och Fredrika Sundén är producent.

Klipp

Lyssna också