Norrena & Frantz

Singelföräldraskap - najs eller bajs?

 • 37 min
 • tillsvidare

Att leva ensam med sina barn för med sig utmaningar och ansvar men även friheter och full bestämmanderätt över fjärrkontrollen då gullegrynen lagt sig. Singelmammorna Hannah Norrena och Kia Svaetichin funderar över sina egna och folkets erfarenheter i livets makaronilåda.

relationspodden@yle.fi

Sändningar

 • lö 24.11.2018 7.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Är man singel kan man lätt uppfattas som ratad och lite misslyckad. Samtidigt är ett parförhållande ingen garanti för lycka. Relationspodden gästas denna vecka av lyckliga singeln Kjell Simosas från Yle X3M som tillsammans med Hannah Norrena hyllar singellivets fröjder.

 • Varför blir en del helt vanliga människor våldsamma? Varför blir självsäkra och glada personer så nedbrutna att de inte går vid första slaget? Och vad ska man göra om man misstänker att kompisen får stryk hemma?
  Denna vecka tar Norrena och Frantz in förstärkning i form av psykoterapeuten Mika Lindfors för att kommentera publikens berättelser om kärlekssagor som blev rena rama helvetet.

 • Har man kärlek i sitt liv är man lyckligt lottad - oberoende i vilken relation känslorna blomstrar. Men hur uttrycker du din kärlek? Säger du "jag älskar dig" till pappa eller dina barn eller är frasen något som endast din partner eller katten får höra? Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom publikens kärleksförklaringar.

  relationspodden@yle.fi

 • Det går hett till på arbetsplatserna runt om i landet - åtminstone om man får tro folkets bekännelser om romanser på jobbet! Hångel i städskrubben, trånande blickar eller bara avlägset beundrande, allt är möjligt i bransch som bransch. Hannah Norrena & Eva Frantz går igenom publikens erfarenheter av jobbromanser.

  Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

 • Hur ska man bete sig som bonusförälder? Har man rätt att uppfostra partnerns barn eller ska man hellre anta rollen som en vuxen kompis? Kan andras ungar kännas som egna barn eller är blod tjockare än vatten? Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom bonusföräldraras bekännelser.

  relationspodden@yle.fi

 • Fåfänga!
  Ett fult ord som signalerar självcentrering och ytlighet? Eller en kul hobby som ger ett välkommet avbrott från världens elände? Mår du bättre på insidan om du ditt yttre är fixat? Hannah Norrena och Eva Frantz diskuterar folkets relationer till sin egen fåfänga.

 • Klassfesten! Ett härligt tillfälle att träffa gamla skolkompisar eller ett nödvändigt ont som du helst undviker? Hannah Norrena och Eva Frantz minns skoltiden och går igenom folkets erfarenheter av klassträffar.

  relationspodden@yle.fi

 • Föräldrar ska älska sina barn villkorslöst men hur lätt är det om man enbart ses som en barnvakt eller bankomat? Vad tycker mammor och pappor om sina nu vuxna gullegryn? Folket har talat och Norrena & Frantz går igenom de bästa - och värsta vittnesmålen.

  Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

 • Ensam är stark. Eller? Hur ska man tampas med ensamhet och hur hittar man nya vänner i vuxen ålder? Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom folkets erfarenheter av ensamhet och söker lösningar på ofrivillig ensamhet.

  relationspodden@yle.fi

 • Att hitta rätt i dejtingdjungeln är inte det lättaste. Om man dessutom är en frånskild förälder, en desillusionerad långtidssingel eller annars bara trött på alla chattar och träffar som aldrig leder någon vart kan det vara svårt att hålla modet uppe. Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom publikens bästa och värsta dejtingerfarenheter.

  relationspodden@yle.fi

 • Hur får man man ett öppet förhållande att fungera? Hur hanterar man praktiska arrangemang, svartsjuka och utomstående älskare på ett smidigt sätt? Kan relationen t.o.m. bli bättre om den är öppen? Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom publikens erfarenheter av öppna förhållanden.

  relationspodden@yle.fi

 • En skilsmässa är sällan en fjäder i hatten men kan den genomföras någolunda snyggt? Hur gör man för att dela på livet, pengarna och barnen och gå skilda vägar med hedern i behåll? Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom folkets bästa tips på hur man får till en lyckad skilsmässa.

Lyssna också