Du använder en webbläsare som är föråldrad eller inte stöds av Yle Arenan. Vi rekommenderar att du laddar ner Mozilla Firefox eller Google Chrome. Läs mera här
Obs debatt

Svenska Yle live: Vad heter "bihålor" på finska?

  • 46 min
  • tillsvidare

Det verkar vara svårt att få tid till svenskspråkig vårdpersonal i huvudstadsregionen. I nätdiskussioner berättar trötta småbarnsföräldrar hur de har blivit missförstådda i vården. Ibland kan det vara svårt att komma i håg vad "bihålor" heter på finska. Det här gäller både yngre och äldre. Det berättas också om läkare som varken kan svenska eller finska.

Hur står det till med hälsovården på svenska i framtiden? frågar Svenska Yle i en stream från servicecentralen i Munksnäs, Helsingfors.

I diskussionen deltar bland andra specialplanerare Säde Pitkänen på Helsingfors stad, hemmapappan Jaan Siitonen, Eili Ervelä-Myréen från Svenska pensionärsförbundet, överskötaren Nina Ahlblad-Mäkinen, fullmäktigeledamoten Björn Månsson (SFP), riksdagsassistenten Veronica Kalhori (SDP), Veronica Rehn-Kivi (SFP) som är medlem i riksdagens social- och hälsovårdsutskott, hälsovårdaren Peggy Granholm och författaren Amanda Audas-Kass.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Kan ses utomlands

Sändningar

  • Yle Arenan
Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

Se också på