I säng med Ronja & Taika

Fucking finlandssvensk

 • 33 min
 • tillsvidare

Taika har varit i Stockholm och inspirerats av Little Jinder och Ronja funderar på vilket språk hon ska tala i hundparken. I det fnissigaste avsnittet hittills av I säng med Ronja & Taika snackar vi om språklig identitet och om hur det känns att skapa på finlandssvenska. Dessutom talar vi om hur vi känner oss när vi hör svenskar beskriva Finland som ett kallt och hårt land och så frågar vi varandra om man bara kan älska ordentligt om man talar sitt egna känslospråk med sin partner.

Sändningar

 • fr 30.11.2018 9.30 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Taika berättar om hur hon blev porrpolis och Ronja sörjer över sin bortkastade samling av sexleksaker.
  Vi ger också tips på hur man inte skall onanera i London och avslöjar vad vi tänder på mest just nu.

 • Ronja har slutat gå på gym och Taika funderar på om man måste slå sig huvudet för att känna sig snygg. I detta avsnitt av I säng med Ronja och Taika snackar vi om utseende, press, ätstörningar och självacceptans. Vi minns råd vi fått av andra, ger tips på filmer och tv-serier och frågar varandra om det är möjligt att sluta hata sig själv.

 • Taika har varit i Stockholm och inspirerats av Little Jinder och Ronja funderar på vilket språk hon ska tala i hundparken. I det fnissigaste avsnittet hittills av I säng med Ronja & Taika snackar vi om språklig identitet och om hur det känns att skapa på finlandssvenska. Dessutom talar vi om hur vi känner oss när vi hör svenskar beskriva Finland som ett kallt och hårt land och så frågar vi varandra om man bara kan älska ordentligt om man talar sitt egna känslospråk med sin partner.

 • Ronja berättar om hur det känns att ha fötts på nytt som New Ro och Taika funderar på om hon bara borde hålla käften ibland. I det sjunde avsnittet av I säng med Ronja & Taika snackar vi om ångest och om hur skam påverkar den konst vi skapar. Dessutom övar vi oss på att ta emot komplimanger och frågar varandra om vi ens vill bli av med all den ångest vi har.

 • Ronja berättar om ett dåligt minne hon har från ett engångsligg och Taika tycker att livet lite för ofta är som en meme om otillfredsställande sex. I det sjätte avsnittet av I säng med Ronja och Taika snackar vi om one night stands och dickappointments och funderar på varför det är så jobbigt att bli kallad för en needy tjej. Dessutom bekänner vi hur beroendeframkallande vi tycker att bra sex är och frågar varandra om vi hellre äter bra middag eller har riktigt bra sex.

 • Ronja har fått nog av kreativt cockblockande och Taika vill vara så konstig som möjligt.
  I det femte avsnittet av I säng med Ronja och Taika snackar vi om hur viktigt vi tycker det är att ha ett konstnärligt alter ego och om olika sätt man kan förnya sig och utvecklas som konstnär.
  Dessutom frågar vi varandra om vi vill leva förevigt och funderar på hur vi skulle klä oss om vi skulle vara spöken.

 • Ronja berättar om varför hon inte vågade ha håret uppsatt när hon var yngre och Taika minns ett spontant nakensim hon nog aldrig kommer att glömma. I det fjärde avsnittet av I säng med Ronja & Taika snackar vi om hur vi upplever skam och avslöjar de stunder i vårt liv då vi skämts som mest. Vi frågar även varandra vad morkkis betyder för oss och varför en liten elak kommentar från någon du känner kan spöka i din hjärna livet ut.

 • I det tredje avsnittet av I säng med Ronja & Taika snackar vi om hur vi lärt oss att ge och ta emot kritik. Taika berättar om hur hon gjorde när hennes crush skickade henne 40 dikter genast efter första dejten och Ronja funderar på vad bra ledarskap innebär. Vi hittar även på alternativa yrken till varandra och frågar varandra vad som skulle krävas för att vi någonsin skulle bli ihop med våra ex igen.

 • I det andra avsnittet av I säng med Ronja & Taika funderar vi på vem som har rätt att bestämma vad som anses vara coolt. Ronja berättar om hur hon behandlats av manliga kolleger i studion och Taika har förfärlig mensvärk. Vi ger även exempel på vad äkta kärlek betyder för oss.

 • I det allra första avsnittet av I säng med Ronja & Taika diskuterar vi systerskap, mental bergsbestigning och hur vi förändrats så här ett år efter #metoo. Ronja avslöjar vad hon får mest kicks av och Taika berättar om varför hon aldrig kan bli nöjd. Dessutom frågar vi oss om det lönar sig att uppnå allt man drömmer om?

Inga kommande avsnitt

Lyssna också