Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi

Avsnitt 33: All in på UEFA Nations League med Yle Sportens expertkommentator Sebastian Strandvall

 • 50 min
 • tillsvidare

Finlands U17-flickor spelar VM och Finlands landslagsherrar skall försöka vinna sin grupp i UEFA Nations League. Ny vecka, ny möjligheter och en nygammal gäst i form av Yle Sportens fotbollsexpert Sebastian Strandvall från VPS.

00:00 – 09.05 Hej och välkomna med EHT-hockey och VPS säsong
09:15 – 29:20 Spelmässiga utmaningar och kris på innermittfältet?
29.25 – 39.20 Teemu Pukkis betydelse och Finlands chanser i fortsättningen
39.30 – 50.41 Mot ett klimatsmartare 2019, finskans fina och fula ord och bästa sitcom-serien

Sändningar

 • må 12.11.2018 10.45 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Ishockey-VM i Slovakien går in på slutrakan och Chriso Vuojärvi och Antti Koivukangas siar inför fortsättningen av den turnering där de blåvita ishockeyhjältarna hittills lyckats överträffa förväntningarna och faktiskt leverera. Farhågan är ändå att det roliga tar slut i kvartsfinalerna.

 • I veckans avsnitt av podden är VM-febern på topp, nationen har drabbats av kollektiv Kaapo Kakko-feber och Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi gör sitt bästa för att vända kappan efter vinden så graciöst och smidigt som möjligt inför den tredje gruppspelsmatchen vid ishockey-VM mot USA.

 • Finland har aldrig missat kvartsfinalskedet i en VM-turnering. Finländska ishockeyvänner kan inte ta för givet att den sviten hålls vid liv i år i Slovakien.

  Lejonens trupp håller Euro Hockey Tour-klass och en tuff start på VM betyder att insatserna är höga genast från och med fredag i Kosice.

  Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi diskuterar det finländska VM-laget och dess chanser i VM-turneringen i veckans avsnitt.

 • I veckans avsnitt benar Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi ut förutsättningarna inför fotbollsettan 2019 med avstamp i lördagens match mellan Ekenäs IF - FF Jaro.

 • Den förre stjärnspelaren Theo Fleury skrev på Twitter att analyser och statistik inte spelar någon roll i NHL-slutspelet. Laget med störst hjärta vinner. Fleurys påstående är språngbrädan för diskussionen i veckans avsnitt. Är det verkligen så att hjärta och vilja är viktigare än talang, taktik och analys?

 • I veckans avsnitt vaknar Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi upp i ett postelektoralt Finland där många ställer sig frågan "Vad hände egentligen" och syftar då på damlejonens VM-final mot USA. Det och en del annat på tapeten i veckans intrikata avsnitt.

 • Finland har enligt huvudtränaren Pasi Mustonen sitt genom tiderna bästa damlandslag i hemma-VM i Esbo. Hindren på vägen mot final är emellertid gigantiska – omöjliga Kanada och USA.

  Duon Koivukangas–Vuojärvi diskuterar också om ett trendbrott är på gång kring damidrott och framför allt lagsporterna. Det finns goda tecken i luften, även om vägen till jämställdhet är lång. Den bäst betalda damspelaren i fotboll, Ada Hegerberg, förtjänar 0,3 procent av vad Lionel Messi gör.

 • Chriso Vuojärvi är tillbaka i studion, vilket kan anses passande eftersom podden också ändå bär hans namn. Tillsammans med Antti Koivukangas surrar snacket kring onsdagens premiär i fotbollsligan, med snack om det nya spelsystemet, favoriter till medaljer och nedflyttning och seriens profilspelare.

 • Förändringar både i taktiken och i personalen – det efterlyser två tidigare landslagsprofiler i veckans avsnitt av Yle Sportens podd, som hänger kvar vid temat EM-kvalet i fotboll inför tisdagens bortamatch i Jerevan. Veckans gäster är Daniel Sjölund från IFK Mariehamn och tränaren Jonas Portin från FF Jaro.

 • Det 50:e avsnittet av Yle Sportens podd går i fotbollens tecken. Antti Koivukangas dissekerar den finska EM-kvalstarten i fotboll tillsammanans med Christoffer Herberts från Yle Sporten och Sören Bäck från Österbottens Tidning. Bland annat fallet Roman Eremenko, den kroniska bristen på blåvita ytterbackar och italiens pressade (?) utgångsläge kommer på tal.

 • Ferraris längtan efter en konstruktörstitel, Valtteri Bottas läge som parhäst till världens bästa förare och Kimi Räikkönens nya liv vid sin nygamla arbetsgivare är på tapeten när Yle Sportens podd blickar fram emot söndagens Formel 1-premiär i Melbourne.

 • Skid-VM i Seefeld bjöd på en blåvit medalj, en del stolpe ut och uppenbarligen en hel drös med orsaker till interna diskussioner på Finlands Skidförbund. Chriso Vuojärvi och Antti Koivukangas tacklar debaclet i veckans avsnitt. Man diskuterar också supporterbeteende och Mikael Granlund-affären.

Lyssna också