Norrena & Frantz

Att dejta är inte alls roligt

 • 27 min
 • tillsvidare

Hannah har mera erfarenhet av vuxendejting än hon mår bra av. Eva är den jobbiga stadgade kompisen som girigt vill veta allt om hur det går till när man dejtar i vuxen ålder.

Förresten - ska du göra en tinderprofil? Strunta i solbrillorna och den stora gäddan.

relationspodden@yle.fi.

Sändningar

 • lö 22.9.2018 6.30 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Den viktigaste relationen du har är den du har till dig själv. Trots det går många av oss omkring och kritiserar oss själva konstant. Relationspoddens Hannah Norrena gästas denna vecka av journalisten och bloggaren Anne Hietanen som berättar hur man älskar sig själv även i svåra stunder.

  Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

 • Hur ärlig vågar man vara med sina vänner? Skiljer sig manlig vänskap från kvinnlig? Är det okej att skvallra och hur gör man om man kärat ner sig i sin bästis? Peter "Petski" Westerholm och Hannah Norrena grunnar på vänskapens olika former och besvarar publikens frågor.

  Kontakta oss på relationspodden@yle.fi

 • Att leva ensam med sina barn för med sig utmaningar och ansvar men även friheter och full bestämmanderätt över fjärrkontrollen då gullegrynen lagt sig. Singelmammorna Hannah Norrena och Kia Svaetichin funderar över sina egna och folkets erfarenheter i livets makaronilåda.

  relationspodden@yle.fi

 • Tionde avsnittet består av en traditionell frågestund! Hannah Norrena & Eva Frantz svarar på publikens frågor gällande allt från kroppsbehåring och skönhetsingrepp till semesterproblem och preventivmetoder.

 • De flesta har åsikter om hur man sköter barn på rätt sätt och skrämmande många är inte rädda för att dela med sig av dessa. “Ungen blir tjock när du ammar den så mycket!” “Usch, väntar du tvillingar? De är nog ett helvete!" “Aj så pappa gick med på att vara barnvakt då du får vara ute på krogen?” Hannah Norrena och Eva Frantz går igenom publikens värsta historier.

  Kontakta Norrena & Frantz på relationspodden@yle.fi

 • Att leva i en lång relation är härligt men inte alltid helt oproblematiskt. Hur ska man hålla kärleken vid liv år efter år, trots småbarn, jobbstress och noro-virus? Norrena & Frantz går igenom publikens bästa kärlekstips!

  Kontakta Norrena & Frantz på relationspodden@yle.fi

 • Är din kompis alltid utan pengar då notan ska betalas eller är du kanske själv en Solsidan-Ove på knytkalaset? Går det att låna pengar av kompisen utan att det påverkar vänskapen? Hannah Norrena och Eva Frantz reder publikens frågor kring hur man hanterar pengar i vänskapsrelationer.

  Kontakta Norrena & Frantz på: relationspodden@yle.fi

 • Grälar du och din partner ofta om pengar eller lever ni i ekonomisk harmoni? Hannah Norrena och Eva Frantz tar ställning till publikens berättelser och funderar bland annat över vad man ska göra om man är ihop med en snåljåp och vem som egentligen ska betala vad.

  Kontakta Norrena & Frantz på: relationspodden@yle.fi

 • Är du en sådan som panikstädar när din mamma ska komma på besök? Hur tacklar man en 60-årig pappa som plötsligt förvandlats till en stursk tonårsrebell?

  Hannah Norrena och Eva Frantz läser publikens berättelser om vuxna barns relation till sina föräldrar. Hör av dig på relationspodden@yle.fi

 • Hannah Norrena och Eva Frantz tar upp ämnet otrohet på nytt, eftersom det tidigare avsnittet skapade diskussion. Vi har fått ett otroligt berörande brev som en gång för alla bevisar att otrohet inte är något svartvitt - snarare något som innebär 50 nyanser av grått (ofta på ett väldigt osexigt och jobbigt plan). Hör av er på relationspodden@yle.fi!

 • Det är härligt med vänner, men ibland kan det hända att man når vägs ände. Relationen kanske tar mera än den ger. Går det att göra slut med en kompis och hur gör man i så fall? Är det fegt att bara sluta svara på meddelanden, borde man ta mod till säga och förklara vad man känner? Hannah Norrena och Eva Frantz läser publikens berättelser och funderar på sin egen vänskapshistorik. Hör av er på relationspodden@yle.fi!

 • Otrohet! Vi har fått brev av en kvinna som inte får någon uppskattning av sin man sedan 16 år, men känner sig skyldig när hon flirtar lite med en snygging på jobbet. En man irriterar sig på att kompisen bedrar sin fru, men är osäker på om han borde blanda sig i situationen och berätta vad som är på gång.

  Var går egentligen gränsen för otrohet och är otrohet alltid förkastligt och fel?

  relationspodden@yle.fi

Lyssna också