Norrena & Frantz

Relationspodd - nytt avsnitt varje lördag

Vad är det egentligen du ligger och grubblar på när du släckt lampan på kvällen? Antagligen på om du någonsin kommer att hitta den stora kärleken. Eller på om du var för snäsig med kollegan i dag vid lunchen. Eller om du kanske borde göra slut med en jobbig kompis.

Just sådana saker diskuterar Hannah Norrena och Eva Frantz i denna relationspodd.

Ett nytt avsnitt publiceras varje lördag och du kan när som helst höra av dig med frågor, funderingar och personliga erfarenheter till relationspodden@yle.fi.

Avsnitt

 • Grälar du och din partner ofta om pengar eller lever ni i ekonomisk harmoni? Hannah Norrena och Eva Frantz tar ställning till publikens berättelser och funderar bland annat över vad man ska göra om man är ihop med en snåljåp och vem som egentligen ska betala vad.

  Kontakta Norrena & Frantz på: relationspodden@yle.fi

 • Är du en sådan som panikstädar när din mamma ska komma på besök? Hur tacklar man en 60-årig pappa som plötsligt förvandlats till en stursk tonårsrebell?

  Hannah Norrena och Eva Frantz läser publikens berättelser om vuxna barns relation till sina föräldrar. Hör av dig på relationspodden@yle.fi

 • Hannah Norrena och Eva Frantz tar upp ämnet otrohet på nytt, eftersom det tidigare avsnittet skapade diskussion. Vi har fått ett otroligt berörande brev som en gång för alla bevisar att otrohet inte är något svartvitt - snarare något som innebär 50 nyanser av grått (ofta på ett väldigt osexigt och jobbigt plan). Hör av er på relationspodden@yle.fi!

 • Det är härligt med vänner, men ibland kan det hända att man når vägs ände. Relationen kanske tar mera än den ger. Går det att göra slut med en kompis och hur gör man i så fall? Är det fegt att bara sluta svara på meddelanden, borde man ta mod till säga och förklara vad man känner? Hannah Norrena och Eva Frantz läser publikens berättelser och funderar på sin egen vänskapshistorik. Hör av er på relationspodden@yle.fi!

 • Otrohet! Vi har fått brev av en kvinna som inte får någon uppskattning av sin man sedan 16 år, men känner sig skyldig när hon flirtar lite med en snygging på jobbet. En man irriterar sig på att kompisen bedrar sin fru, men är osäker på om han borde blanda sig i situationen och berätta vad som är på gång.

  Var går egentligen gränsen för otrohet och är otrohet alltid förkastligt och fel?

  relationspodden@yle.fi

 • Hannah har mera erfarenhet av vuxendejting än hon mår bra av. Eva är den jobbiga stadgade kompisen som girigt vill veta allt om hur det går till när man dejtar i vuxen ålder.

  Förresten - ska du göra en tinderprofil? Strunta i solbrillorna och den stora gäddan.

  relationspodden@yle.fi.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också