Östnyland på 20 minuter

12.7.2018: Insekter trivs på paret Lekas kajakäventyr i Ryssland och oönskade växter bekämpas i Lovisa

 • 20 min
 • 9 mån. 15 d

Vi träffar en Borgåpolis som ska jobba i Helsingfors på måndag då toppmötet mellan Trump och Putin äger rum. I dagens podcast hör vi också hur Borgåparet Kaisa och Christoffer Lekas kajakäventyr från Vita havet mot S:t Petersburg har gått så här långt.

I programmet medverkar Mona Bäckman och Sebastian Karbin.

Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors nyhetschef.

Sändningar

 • to 12.7.2018 13.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • I dagens podcast hör vi att råttjakten i Gamla stan i Borgå har varit lyckad. Dessutom får vi träffa Borgås nya bibliotekschef Malin Hollmén, som inleder sitt jobb i december. Vi pratar bland annat också om det fräna e-postmeddelandet som Jan D. Oker-Blom skickade till en Lovisabo.

  I programmet medverkar Peter Johansson, Mia Heijnsbroek-Wirén och Peter Ekstam.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Det nya daghemmet i Nickby hjärta ska trots allt bli tvåspråkigt. I dagens podcast hör vi också mer om hur Borgå stad tänker kring risken för översvämningar vid åstranden.

  I programmet medverkar Cecilia Kronberg, Lars Salomaa, Max Nordlund och Antti Skogster.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Mikael Kokkola är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • Många föräldrar i Östnyland sörjer ännu förlusten av Borgå bb för snart två år sedan. Alexandra Nyman kan jämföra - första barnet föddes i Borgå och det andra barnet i Helsingfors. Sibbo Motorklubb vann silver i lag-FM i motocross, en tävling som klubben också arrangerade. Tävlingsledare Tom Blomqvist berättar om stämningarna. Familjen Forsman i Borgå är med i ett internationellt projekt för att göra familjers vardag mer hållbar.

  Helena von Alfthan är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola samt Lone Widestam är reportrar.

 • I dagens podcast funderar Fredagskaffegänget på fördelar och nackdelar med bostadsmässan, som Lovisa nu suktar efter. De nuvarande bestämmelserna gällande fritidsbostäder och permanent boende i Sibbo får sig också en omgång.

  I programmet medverkar Mikael Lindholm, Mika Peltola, Birgitta Palmqvist och Christel Liljeström.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi mer om Musik & Talang i Vasa och om vilka östnyländska förmågor som är med där. Dessutom var vår reporter på Lovisafullmäktiges möte, där man beslöt att staden ska ansöka om att få ordna bostadsmässan.

  I programmet medverkar Miira Holländer, Eva Sederholm, Jan D. Oker-Blom och Emilia Nylund.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vill Prakticum fortsätta förhandla med Inveon om en fusion? Svar på den här frågan får du i dagens podcast. Vi träffar också Linnea Skog, som berättar om livet efter filmen Den lilla sparven.

  I programmet medverkar också Harriet Ahlnäs och Cay Gustafsson.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Paavola är reporter och Mikael Crawford är producent.

 • Trots regn och rusk höjs de granna cirkustälten i Sibbo. Thomas Antas har skrivit en pjäs om ett förhållande som gått snett, och nu ska han själv spela en av rollerna. Utvecklingsdirektör Sten Frondén hoppas det gemensamma kontoret CoWork ska locka fler att flytta till Lovisa.

  Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Jeanette Broman, Mikael Kokkola och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast hör vi mer om säsongsstarten för Lovisa Tor i herrarnas division ett i innebandy. Vi besöker också den nya fotbollshallen i Kokon och kollar in vilka grönsaker som växer vid Borgå skyddshems förnyade innergård.

  I programmet medverkar Peter Tuominen, Marika Johansson, Jenny Ollas, Emelie Lönnroth och Markus Broman.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mikael Kokkola och Jeanette Broman är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Lovisaborna har nu ett huvudbibliotek igen. Glada bokvänner mötte upp på invigningen. Under fredagskaffet betygsätts hur stadsplaneringen har lyckats i Borgå. Malin Lönnroth och Mikael Grönroos minns också hur skolmaten smakade förr. Lovisa toppar i dyster statistik i Svenskfinland beträffande antalet elever som går i barackskola. Läraren Alexander Smeds
  säger att Lovisa stad trots allt skött sig väl i turbulensen.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Bettina Aspfors är producent.

 • I dagens podcast bjuder vi på en debatt om Inveons och Prakticums planerade sammanslagning. Vad allt står på spel? Och vilka är alternativen om planerna går om intet?

  I programmet medverkar Mia Heijnsbroek-Wirén och Anita Spring.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • Följ med in och titta på Borgå stads nya konstnärsresidens! Vi blickar också bakåt och framåt tillsammans med en bekant tjänsteman som snart blir pensionär.

  I programmet medverkar Eero Löytönen, Laura Karén, Susann Hartman och Ylva Holländer.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Kokkola och Pontus Nyqvist är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Jouni Eho vill leda Pyttis på ett företagarmässigt vis när han blir kommundirektör. Konstnär Pia Sirén trivs i Lovisa, hon bygger skogar av presenningar och byggställningar. Stadsdirektör Jan D. Oker-Blom berättar om planerna på en bostadsmässa i Lovisa.

  Helena von Alfthan är programvärd och Mira Bäck är nyhetsvärd.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också