Östnyland på 20 minuter

12.7.2018: Insekter trivs på paret Lekas kajakäventyr i Ryssland och oönskade växter bekämpas i Lovisa

 • 20 min
 • 3 mån. 24 d

Vi träffar en Borgåpolis som ska jobba i Helsingfors på måndag då toppmötet mellan Trump och Putin äger rum. I dagens podcast hör vi också hur Borgåparet Kaisa och Christoffer Lekas kajakäventyr från Vita havet mot S:t Petersburg har gått så här långt.

I programmet medverkar Mona Bäckman och Sebastian Karbin.

Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors nyhetschef.

Sändningar

 • to 12.7.2018 13.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • I dagens podcast inleder vi vår bevakning inför riksdagsvalet med en presentation av hur vi jobbar med valet i år här på Yle Östnyland. Dessutom presenterar vi Centerns östnyländska kandidater. Framöver ska vi också bekanta oss med de övriga åtta etablerade riksdagspartierna ur östnyländsk synvinkel.

  I programmet medverkar Frida Granroth, Eeva Pulkkinen, Sonja Kukkonen, Henry Heinonen, Simon Johansson, Outi Lankia och Tuomas Kauppinen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Rebecka Svedberg är reporter. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast jagar vi boll i Nickby. Funderar på klimatstrejken och dricker fredagskaffe. Dessutom hör vi det senaste om planerna för Wilenius båtvarv i Borgå.

  I programmet medverkar Jan Qvickström-Helling, Sebastian Freudenthal, Anders Nordström. Linus Dolk, Klaus Suhonen och Christel Liljeström.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast träffar vi också en Vålaxbo som berättar vad invånarna önskar sig då staden funderar på trafiksäkerheten på området. Dessutom hör vi det senaste kring vargobservationer i regionen.

  I programmet medverkar Jerker Grönqvist, Alexandra Bäckman och Joa Bergqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast undrar vi hur mycket sand som har gått åt till hala gator i Borgå och Lovisa i vinter. Dessutom pratar vi med Mörskoms nya kommundirektör om hur jobbet har gått så här långt.

  I programmet medverkar Sam Vuorinen, Markus Lindroos, Juuso Sahlberg, Hilla-Maria Tennberg och Peter Ahlgren.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Rebecka Svedberg och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • Varg eller hund? I Sibbo duggar djurobservationerna tätt. I Borgå kämpar Hunters om en kvalplats till Mestis. I Lovisa fick unga ta del av skolkampanjen Läsrörelsen.

  I programmet medverkar Henrik Enholm, Jan Wallden, Kim Winberg, Zarah Granell, Michelle Sarström, Maja Wickström och Robin Saari .

  Mikael Kokkola är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Producent är Mikael Crawford.

 • I dagens podcast analyserar vi också Akilles bandyherrars säsong och hör mer om Hardombäcken, där man räknar med att slippa översvämningar i år.

  I programmet medverkar Mikael Grannas, Jan D. Oker-Blom, Ralf Koho och Peter Tallberg.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Mikael Kokkola är morgonreporter. Stefan Härus är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast ger också fredagskaffegänget ris och ros åt den nya tjänsten Omaolo. Den ska hjälpa en att avgöra om man behöver läkarvård eller inte. Ja, förutsatt att man förstår vad den säger förstås.

  I programmet medverkar Jan-Christian Forsman, Roger Johansson, Christian Lindén, Andreas Flinck, Rolf Larsson, Christel Liljeström och Birgitta Palmqvist.

  Katarina Lind är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är morgonreporter. Mikael Kokkola är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om livsåskådningen i Borgå. Intresset för ämnet har ökat och staden har därför behövt se över hur man agerar när det gäller undervisning och religiösa evenemang.

  I programmet medverkar Jonas Hällfors, Jimmy Sved, Peik Salminen, Rikard Lindström och John Strandberg.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Helena von Alfthan och Rebecka Svedberg är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast handlar det också om Rådhustorget i Borgå och vad som borde hända med det. Vad önskar sig företagare i gamla stan?

  I programmet medverkar Erik Peltonen, Maggie Lilja, Anton Frankenhaeuser, Hanna Kaarina Syrjäläinen, Filippa Hella, Anna Lindberg och Jaana Forslund.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Leo Gammals och Hedvig Sandell är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast handlar det bland annat också om ett skidlopp i Lovisa och om Lappträsk hälsoservice som flyttar.

  I programmet medverkar Kirsi Oksanen, Christian Örså, Vera Örså och Jonatan Holmström.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Mikael Crawford är producent.

 • Borgåbon Tobias Karlsson har valts till ny verksamhetsledare för Finlands bandyförbund, han tycker bandyhallar skulle föra sporten framåt. Amanda Laaksonen från Näse skola vann årets skidiskaba. Vi frågade Sara Kuurberg och Alina Fredriksson som går i gymnasiet i Lovisa om de vet hur mycket kursböckerna kostar under ett år. Mehiläinen inleder samarbetsförhandlingar i Borgå och Lovisa, Johanna Asklöf berättar om orsakerna.

  Vi som gör podcasten heter Helena von Alfthan, Mira Bäck och Stefan Härus.

 • I dagens podcast går allting som på räls. Vi ritar nya tåglinjer och reder ut vilka alternativ som egentligen återstår för Östnylands del. Det handlar också om Vasaloppet.

  I programmet medverkar Leif Rikberg, Mikael Grönroos och Christina Mickos.

  Katarina Lind är programvärd, Hedvig Sandell är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Lyssna också