Östnyland på 20 minuter

12.7.2018: Insekter trivs på paret Lekas kajakäventyr i Ryssland och oönskade växter bekämpas i Lovisa

 • 20 min
 • 11 mån. 21 d

Vi träffar en Borgåpolis som ska jobba i Helsingfors på måndag då toppmötet mellan Trump och Putin äger rum. I dagens podcast hör vi också hur Borgåparet Kaisa och Christoffer Lekas kajakäventyr från Vita havet mot S:t Petersburg har gått så här långt.

I programmet medverkar Mona Bäckman och Sebastian Karbin.

Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors nyhetschef.

Sändningar

 • to 12.7.2018 13.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Gassande solsken, uppförsbackar och getingar. Vi hör mer om årets Vessörundån. I Lovisa förbereder man sig för Small Ships' Race, men också för kvinnor i gamla bilar.

  I programmet medverkar Johanna Nystedt, Staffan Söderström, Anita Laakso och Anders Weckström.

  Katarina Lind är programvärd, Heini Rautoma är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Jeanette Broman och Pontus Nyqvist är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • Värmeböljan fortsätter och på en glassfabrik i Borgå arbetar man febrilt. Thomas Laitinen berättar om vilka smaker som går åt. Mia Heijnsbroek-Wirén (SFP) kommenterar Lovisa stads beslut om tillfälliga lokaler för Harjurinteen koulu och Loviisan lukio. Europaparlamentarikern Pirkko Ruohonen-Lerner (Sannf) träffar väljare på Borgå torg i värmeböljan. Vi hittar en strand i Borgå med klart vatten.

  Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Pontus Nyqvist, Heini Rautoma och Fredrika Sundén.

 • I dagens podcast testar vår reporter Heini Rautoma paddelsurfing i Borgå å. Vi hör också vilken inverkan torkan har på årets spannmålsskörd.

  I programmet medverkar Kristoffer Nilsson och Pauliina Berndtsson.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Mikael Crawford producent.

 • Hur har sommaren kommit igång i Lovisa gästhamn? Det hör vi i dagens podcast. Och har du funderat på hur det kan kännas att jobba i ett växthus mitt i hetaste solgasset? Lindbergs i Box har svaret. Päivi Storgård berättar också om hur det är att jobba som värdinna vid Strömfors bruk.

  I programmet medverkar Niclas Mattsson, Christer Lindberg, Susan Granström-Lindberg och Lukas Lindberg.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck och Jeanette Broman är reportrar. Mikael Crawford är producent.

 • I dagens podcast hör vi att turister gärna vill se trädet på Borgbacken som Albert Edelfelt målade av. Vi hör också vad det är som orsakar korta elavbrott i Pernå Kyrkoby. Och så kollar vi in hur sommaren har börjat på Ekuddens campingområde i Lovisa.

  I programmet medverkar Nina Wiklund, Tommy och Irmeli Wallström, Ninni Henriksson, Vilma Leminen, Egor Gurov och Juhani Hollanti.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma, Jeanette Broman och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi träffar en Borgåpolis som ska jobba i Helsingfors på måndag då toppmötet mellan Trump och Putin äger rum. I dagens podcast hör vi också hur Borgåparet Kaisa och Christoffer Lekas kajakäventyr från Vita havet mot S:t Petersburg har gått så här långt.

  I programmet medverkar Mona Bäckman och Sebastian Karbin.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors nyhetschef.

 • Sibboflickorna Elin Tillander och Ronja Raunio ska spela i Helsinki cup för Sibbo Vargarna och stämningen är på topp. I Lovisa är invånarna missnöjda med att Nordea stänger sitt bankkontor. Sibboprofilen Carola Juselius tycker det inte ska vara så stelt på kommunen, det går att ha roligt på jobbet också.

  Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Pontus Nyqvist, Heini Rautoma och Leo Gammals.

 • I dagens podcast får du träffa Petra Bärlund-Hämäläinen, som hittar på roligt program för äldre inom Borgå stad. Vi får också höra hur sälskrämmorna i Lovisa låter.

  I programmet medverkar Mikael Lindholm, Kasper Nyman och Dick Wallenius.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Leo Gammals är morgonreporter. Stefan Härus och Pontus Nyqvist är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vad tycker två studerande om att Borgå snart får nya studiebostäder i Näse? Vad ska man göra om man ser felparkerade bilar nere i Kalkstrand? Och hur laddar Lee Angel batterierna? Svar på de här och andra frågor får du i dagens podcast.

  I programmet medverkar Frans Andersson, Anna Viljanen, Lotta Palola, Tom Malmberg och Markus Lampenius.

  Katarina Lind är programvärd, Heini Rautoma är nyhetsvärd och Leo Gammals är morgonreporter. Reportrar är Pontus Nyqvist och Jeanette Broman. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi träffar den familj som just nu bor i Lovisa gästateljé och hör mer om hur man kan bli en del av en skulptur. Vi träffar också två unga män som sommarjobbar inom Borgå stads kommunteknik.

  I programmet medverkar Emily Al-Ghussein, Fabian Olovson, Jim Wickholm, Stefan Ek och Tony Lökfors.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi hur det har gått för mnemosynefjärilarna i Sibbo storskog. Vi pratar också om vad Helle-biblioteken i regionen har på gång.

  I programmet medverkar Camilla Sundbäck, Johanna Kellgren och Magnus Östman.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Stefan Härus och Helena von Alfthan är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi beger oss ut på spritsmugglarnas gömda stigar i Lappträsk och går ut på en bro som ligger göms i mossen. Esa Huttunen har samlat in spännande historier om de gamla spritstigarna. I Lovisa berättar Markus Lindroos om hur staden satsat på trafiksäkerhet och Lovisaborna tycker till om övergångsställen och korsningar. Erik Oljemark kan berätta om hurdana utsläpp som syns vid hans strand i Svartbäck i Borgå. Vi får också höra hur det låter i en insektfabrik när tusentals syrsor gnider sina bakben mot vingarna.

  Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Jeanette Broman, Leo Gammals, Heini Rautoma och Pontus Nyqvist.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också