Östnyland på 20 minuter

14.6.2018 Nyfikna turister på villovägar och Sibbos senaste stjärnskott

 • 20 min
 • 1 år 5 mån.

"En morgon satt det 15 turister i vårt trädgårdsmöblemang". Så kan det gå om man bor i Gamla stan. Anton Frankenhaeuser, Lotten Lindborg-Suhonen, Martin Rotkirch, och Max Lundell bor i Gamla stan och de ser positivt på turisterna. Alexandra Gustafsson från Sibbo kom in på Teaterhögskolan på tredje försöket. Ralf Forsström har en lång karriär som scenograf bakom sig och är aktuell med en utställning på Almska gården i Lovisa.

Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Mikael Kokkola, Stefan Härus och Jeanette Broman.

Sändningar

 • to 14.6.2018 10.45 • Yle Arenan

Avsnitt

 • I dagens podcast hör vi en besviken Thomas Grönholm i Lovisa efter valet av nya direktörer. Vi får också veta mer om radiodokumentären Mysteriet Irma. Dessutom förblir Esas luciatankar ett mysterium. Christel däremot avslöjar allt om sin stora luciadröm.

  I programmet medverkar Jan D. Oker-Blom, Thomas Grönholm, Christel Liljeström, Esa Huttunen och Frida Frankenhaeuser.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi våra östnyländska kandidater som är med i valet av Finlands lucia. Vi hör också mer om situationen i Borgå när det gäller bostadslöshet.

  I programmet medverkar Marika Johansson, Tanja Granberg, Irina Lemberg, Julia Halttunen och Clarissa Holmström.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Stefan Härus är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast undrar vi också om det blir någon julöppning i Nickby i år. Och så hör vi vem som valdes till ny stadsplaneringschef i Borgå.

  I programmet medverkar Choko, Magnus Nylander och Anders Cederberg.

  Katarina Lind är programvärd, Helena von Alfthan är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Lone Widestam är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Skanska vill inte renovera den nya delen av Harjurinteen koulu berättar Jan D. Oker-Blom, stadsdirektör i Lovisa. I den nya motionsparken i Vårberga går det att rulla på allt från rullskridskor till cyklar, Stefan Paavola är på plats och pratar med Borgå stads chef för idrottstjänster Per Högström. Sibbo kommundirektör Mikael Grannas berättar om budgetförslaget för 2019. SDP-politikern Anette Karlsson hoppas gamla träd kan bevaras när kolonistugor byggs i Gammelbacka.

  Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Hedvig Sandell, Stefan Paavola, Fredrika Sundén och Stefan Härus.

 • En morgon med ”Bra början i Borg” och dålig tv-mottagning i Lovisa
  Många lovisabor har klagat på dålig tv-bild, bland annat störningar och helt svart i rutan. Projektet ”Bra början i Borgå” summerar två år av intensiv integrering av invandrare.

  I programmet medverkar Chrisitna Hjerpe, Gustaf Forsberg, Josef Edahbi och Maria Malin.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Hedvig Sandell är morgonreporter. Fredrika Sundén är nyhetschef.

 • Har Vårberga skola för kort matpaus? Och vilka frågor vill Fredagskaffegänget ställa till tjänstemännen i Östnyland?

  I programmet medverkar Birgitta Palmqvist, Christina Mickos, Carola Lindroos och Niklas Läckström.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast fortsätter vi prata om skolmaten i Borgå, som väcker debatt. Dessutom hör vi en glad stadsdirektör i Lovisa, efter beskedet om att staden får ordna bostadsmässan.

  I programmet medverkar Kenneth Mickelsson, Svante Grönqvist, Jan D. Oker-Blom och Leila Korhonen.

  Katarina Lind är programvärd och Stefan Härus är nyhetsvärd. Mira Bäck och Stefan Paavola är reportrar. Dessutom medverkar Yle Östnylands praoelev Fanny Tyskas. Fredrika Sundén är producent.

 • Konst som skildrar sexualitet och identitet får kulturnämnden i Lovisa att reagera och ställa ramvillkor för stöd. Det är inte första gången nämnden brottas med frågan. Nu är det igen dags för Flyktingens stig i Borgå. Flyktingens stig tar med skolelever i årskurs 8 till ett fiktivt land. Många uteblivna FPA-skjutsar i Lappträsk – det är olönsamt, säger taxibilist.

  I programmet medverkar Heidi Lunabba, Thomas Rosenberg, Julia Björkestam, Elin Gustafsson, Mikaela Neira, Benny Engård och Karl-Johan Ekström.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Leo Gammals är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • Det nya centralköket i Borgå togs i bruk i början av det här året. I dagens podcast hör vi hur elever och lärare upplever skolmaten för tillfället. Vi träffar också engagerade ungdomar, som efterlyser mer samarbete mellan skolorna i Borgå kring olika evenemang.

  I programmet medverkar Laura Karén, Malin Lindblom, Teemu Tuomala, Eemil Tanninen, Julia Flykt, Kenneth Holmberg, Wille Grönman, Tove Hammarström, Annika Malms-Tepponen, Johannes Nygren, Julia Halttunen och Lauri Kytömaa.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är nyhetsvärd och Leo Gammals är morgonreporter. Hedvig Sandell är reporter och Fredrika Sundén är producent.

 • Borgå sjukhus ser ut att förlora sina gynekologiska operationer från och med början av nästa år. Vad blir kvar vid sjukhuset och hur ser framtidsvisionen ut inom HNS, frågar sig nu östnyländska politiker. Borgålaget Futuras damer hoppas fortfarande på spel i division två nästa säsong.

  I programmet medverkar Jessica Hanén, Mikaela Nylander, Henna Turunen, Otto Andersson och Irmeli Hoffrén.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Leo Gammals är morgonreporter. Sofia Strömgård är reporter och Bettina Aspfors nyhetschef.

 • En storbrand bröt ut i den gamla järnhandeln i Nickby på torsdag kväll. Vi hör brandmästarens kommentarer morgonen efter. Fredagskaffegänget tar sig an Sibbo storskog och funderar också på vad man bör ha för utrustning i sitt eget lilla skyddsrum.

  I progammet medverkar Linnea Granfelt, Olivia Palmén, Johan Öhberg, Malin Lönnroth och Klaus Suhonen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Jeanette Broman är reporter och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi mer om skyddsrum, befolkningsskydd och nödmeddelanden. Vet du hur du ska agera om farlig gas hotar ditt bostadsområde? Vi pratar bland annat också om Sibbo storskogs nationalpark, som får allt fler besök.

  I programmet medverkar Carina Wennström, Kai Hypen, Kristina Lönnfors och Annika Kuusimurto.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hedvig Sandell och Helena von Alfthan är reportrar medan Bettina Aspfors är nyhetschef.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också