Fokus på

Fokus på flickrummet

  • 56 min
  • utgått

Minns du hur ditt tonårsrum såg ut? Din frizon där du ostört kunde drömma dig bort och lyssna på musik, ensam eller tillsammans med vänner. Om man saknade eget rum - kunde frizonen finnas i en klubblokal, uppe på vinden eller i en lekstuga på landet. Det händer något i grupp med flickor när inte killar är med. Det vet väninnorna Katja, Yvonne och Annica som alla var tonåringar på 1970-talet och som hållit ihop sen dess. Hur såg deras flickrum ut? Vilka minnen och framför allt vilken musik har flätat dem samman? I programmet minns även kompisarna Freja och Marru, som var tonåringar på 2000-talet, hur de kunde hänga i timmar i den gemensamma bandlokalen. Redaktör: Nina Sederlöf.

Sändningar

  • on 11.4.2018 21.03 • Yle Vega

Avsnitt

  • Den magiska hitlåten. Den 6 april 1974 så skrev Sverige pophistoria. Det var då Abba vann ESC med Waterloo och Hooked on a feeling med Björn Skifs gick upp på första plats i USA. Men hur kom det sig att en svensk artist lyckas toppa listan i USA och vad hände sedan? Och var var Skifs själv då han fick det där magiska samtalet från USA. Redaktör: Kjell Ekholm.

  • Han har en artistkarriär som sträcker sig över fem decennier och han blev den första svenska artisten som toppade listan i USA. Dessutom har han representerat Sverige i ESC två gånger och medverkat i flere filmer och musikaler. Men trots en helt otrolig artist CV så har Björn Skifs alltid stått med båda fötterna tryggt på marken. Redaktör: Kjell Ekholm.

  • En snäll Björn. Han har en artistkarriär som sträcker sig över fem decennier och han blev den första svenska artisten som toppade listan i USA. Dessutom har han representerat Sverige i ESC två gånger och medverkat i flere filmer och musikaler. Men trots en helt otrolig artist CV så har Björn Skifs alltid stått med båda fötterna tryggt på marken. Inte ens skvallertidningarna har hittat några skelett i hans garderob. Kan han faktiskt vara så snäll och hygglig? Kjell Ekholm gjorde en lång och djup intervju med en av de mest älskade artisterna i Sverige och resultatet blev en serie på fem delar.

  • Likt oceanvågor så kommer de sköljande över oss varje sommar. Sommarklassiker, sommarlåtar, sommarhittar och sommarplågor. Redaktör: Kjell Ekholm.

  • Likt oceanvågor så kommer de sköljande över oss varje sommar. Sommarklassiker, sommarlåtar, sommarhittar och sommarplågor. Redaktör: Kjell Ekholm.

  • Som ung palestinsk musiker upplever Rasha Nahas att bagaget kan bli lite tungt ibland då hon förväntas ha en åsikt om vad det är att vara palestinier och ung kvinna - men hennes låtar springer ändå ur den erfarenheten. Kim Ki O är synthduon i Istanbul som sjunger om de teman som ofta förknippas med tystnaden och om de män som talar högt, men inte om det som är viktigt att tala om och som är problematiskt i deras samhälle. Yasmin Hamdan är arabindiens stjärna och hon för fram det sensuella ur sin tradition, gör den sin egen. Redaktör: Sebastian Bergholm.

Lyssna också