Hetsätning är den vanligaste ätstörningen bland finländare, men det är fortfarande den ätstörning man minst talar om. Den förknippas starkt med skam. Anne Hietanen behandlades för över 20 år sedan för hetsätning på ett behandlingshem i Sverige. Det här är hennes berättelse om sjukdomen och tillfrisknandet.
Redaktör: Anne Hietanen. Ljuddesigner: Jyrki Häyrinen. Producent: Staffan von Martens

Avsnitt

  • Två månader på hemmet har gått och nu skall Anne möta framtiden ensam. Oron är stor, men hon har några nya verktyg med sig.

  • Allt på hemmet handlar om rutiner, som Anne upplever som mördande tråkiga. Samtidigt förstår hon att det är priset som friskhet kommer att kosta. Estonia sjunker och Anne noterar det bara med en rad eller två i dagboken, den egna ångesten ger inte utrymme för mycket annat.

  • Några veckor av behandlingen har gått med Anne måste nu kämpa allt hårdare mot hetsätningslusten.

    TRIGGERVARNING! I avsnittet beskrivs en hetsätningssituation som kan vara triggande.

  • Den första tiden på behandlingshemmet är turbulent. Då Anne åker till Mösseberg på nytt i "vuxen" ålder får hon träffa Birgitta Jonsson, som skapade hela behandlingen och på så sätt räddade hennes liv.

  • Anne Hietanen är ett hopplöst fall, sade läkarna i Finland. Anne höll med, men insåg att det skulle vara ännu omöjligare att fortsätta vara sjuk. Behandligshemmet i Sverige var det sista hoppet.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också