Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi

Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi produceras av redaktionen och det är främst Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi som håller i snacket.
Varje vecka medverkar dessutom en gäst – antingen från redaktionens egna led eller från andra håll av idrottsvärlden. Poddens utgivningsdag är måndag.

Avsnitt

 • Mikaela Ingberg är veckans gäst i Yle Sportens podd: Koivukangas och Vuojärvi. Panelen lägger ut texten om finländskt idrottsledarskap och de sexuella trakasserierna som förekom inom damlandslaget i fotboll på 90-talet.

  HITTA RÄTT:
  00:00 Hej och välkommen! Veckans gäst: Mikaela Ingberg
  03:43 Varför är vi finländare så fascinerande av idrottsförvaltning?
  06:49 Mika Lehtimäki ny elitidrottschef – Vad kan han göra?
  11:10 Ska staten satsa mer på elit- eller motions och barnidrott?
  15:31 Sexuella trakasserier i damlandslaget i fotboll på 90-talet
  25:42 Tre frågor om elitidrottsdrömmar, generande golfslag och favoritdomare

 • I veckans avsnitt av Yle Sportens podd: Koivukangas och Vuojärvi gästades programledarduon av ligasommarens första målskytt, Sebastian Strandvall. Agendan fylldes av Champions League och fotbolls-VM.

  HITTA RÄTT

  00:00 - 02:59 Hej och välkomna, veckans gäst Sebastian Strandvall

  03:00 - 18:22 Champions League-kvartsfinalerna nu halvvägs

  18:26 - 25:30 Allmänt inför fotbolls-VM

  25:31 - 30:20 Om Ryssland som VM-värd

  30:22 - 33:36 Sebastian Strandvall om Irans VM

  33:41 - 41:23 Tre frågor om Bruce Springsteen, Mikael och albumminnen

 • Det nionde avsnittet av Yle Sportens podd: Koivukangas och Vuojärvi tar pulsen på den inhemska fotbollsligan och ettan. EIF:s assisterande tränare Jens Mattfolk är veckans gäst.

  HITTA RÄTT

  2:14 HJK – enda guldkandidaten
  5:42 Utmanarna: KuPS och SJK
  10:19 IFK Mariehamn – fågel eller fisk?
  12:48 Tillbaka i ligan: TPS och HIFK
  15:26 Vem åker ur – PS Kemi, TPS eller till och med VPS?
  23:35 FF Jaro – nu eller aldrig
  26:10 Ekenäs IF – vad är nästa steg
  28:32 KPV – seriens favorit
  32:30 HIFK – ekonomin dikterar villkoren

 • I det åttonde avsnittet av Yle Sportens podd tangerades två fixstjärnor i form av Kaisa Mäkäräinen och Kimi Räikkönen och en potentiellt blivande stjärna i form av Eeli Tolvanen. Gäst i veckans avsnitt var Mikael "Micke" Oivo från Yle Sporten.

  HITTA RÄTT

  02:26 - Kompenserade världscupsegern för OS-missen för Kaisa Mäkäräinen?
  08:14 - Är Kimi Räikkönen tillbaka på allvar?
  13:30 - Blir Eeli Tolvanen en stjärna i NHL?
  17:17 - Är Finlands herrfotbollslandslags sju matcher långa förlustfria svit bara kattguld?
  23:37 - Om de finska fotbollsdamernas VM-kval och stundande möte med Spanien
  28:44 - Om kvartsfinalerna i herrarnas finska cup i fotboll
  32:43 - Tre frågor från panelisterna

 • Med Yle Sportens podd på agendan, redaktionens NHL-kolumnist på besök och i ljuset av nattens målsalva mot Dallas var det självklart att frågan skulle dyka upp. Och visst, Anders Nordenswan räknar med att Patrik Laine blir bästa målskytt i grundserien i NHL.

 • Äntligen. Första kvinnan som medverkar i Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi, är ingen mindre än Karin Storbacka. Den mångfaldiga FM-medaljören avslutade sin elitkarriär i höstas och det fungerar som avstamp till veckans avsnitt.

 • Inspirerade av Oscarsgalan under natten bjöd Chriso Vuojärvi och Antti Koivukangas in filmälskaren Janne Karinkanta till studion för att prata filmer om sport och sport på film.

 • Vinter-OS i Pyeongchang är över. Länge leve vinter-OS i Pyeongchang. I veckans avsnitt av Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi blev det en gedigen genomgång av både seriösa och oseriösa fenomen under de olympiska spelen tillsammans med skidexperten Glenn Lindholm.

 • Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi fick sällskap av OS-veteranen Kaj Kunnas i det senaste avsnittet av Yle Sportens podd. Med 14 olympiska spel på meritlistan var det inte helt otippat, att Karis-Kaj hade ett och annat att säga om ett och annat.

 • Vid tidpunkten för bandningen av det andra avsnittet av Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi hade Finland fler OS-medaljer än Sverige. Detta faktum lät programledarna inte veckans gäst Alexander Lundholm från svenska Radiosporten glömma.

 • Världspremiär för Yle Sportens podd har ägt rum i Pyeongchang! Värdparet Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi tillsammans med Christoffer Herberts snackade upp OS-starten i en dryg timme.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också