Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi

Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi produceras av redaktionen och det är främst Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi som håller i snacket.
Varje vecka medverkar dessutom en gäst – antingen från redaktionens egna led eller från andra håll av idrottsvärlden. Poddens utgivningsdag är måndag.

Avsnitt

 • I veckans avsnitt befinner sig två av tre deltagare redan fysiskt i Österrike och på VM-orten Seefeld. Antti Koivukangas, Chriso Vuojärvi och Micke Oivo siar om finska medaljförväntningar och ondgör sig över det blåvita läget i sprintskidåkning anno 2019.

 • Jukka Jalonen fick ytterst få VM-besked under EHT-turneringen i Stockholm. Utom att målvakten Veini Vehviläinen ska vara aktuell. De finländska NHL-stjärnornas kontraktsläge kan dessutom komplicera uttagningen av VM-truppen.

  Vilka besked gav då världscuphelgen i Lahtis? Jo, att Iivo Niskanen och Ristomatti Hakola är heta medaljkandidater i lagsprinten.

  Hitta rätt i podden:
  0:00 – 2:20 Återkoppling till förra veckans podd
  2:21 – 6:39 Rapporteringen om Matti Nykänens död
  6:40 – 11:50 Finlands medaljchanser i Seefeld
  11:51 – 16:27 FIS-kongressen i Pattaya!?!
  16:28 – 18:40 PL-titeln går till Liverpool eller City?
  18:41 – 22:03 Champions League åttondelar
  22:04 – 27:16 Lejonen i EHT och VM
  27:18 – 38:01 Märkligaste referatplatsen och loppisar

 • Avsnitt 44 inleds med en hyllning till den insomnade Matti Nykänen men övergår snabbt till att fundera om det kan komma att gå så långt att Winnipeg Jets petar Patrik Laine. Bland annat det, EHT, alpint och Teemu Pukki diskuteras Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi denna vecka.

 • Sergei Eremenko tillbaka i Finland och på pappas gata. Innebär lånesäsongen under pappa Eremenkos ett nytt lyft i karriären?

  Helsingfors IFK gav sparken åt Ari-Pekka Selin och den tidigare assisterande tränaren Jarno Pikkarainen tog över rodret. Vem bär ansvaret för turbulensen?

  Hitta rätt i podden:

  0:00–2:30 Novak Djokovic pulveriserar Rafael Nadal
  2:31–9:08 Sergei Eremenko klar för SJK – flopp eller topp?
  9:09–17:14 HIFK bytte lots – Vem bär skulden?
  17:15–24:24 NHL:s allstarshelg – Hiss eller diss?
  24:26–30:47 Fotbollens cupromantik
  30:48–37:47 Medicintrauman och obskyra grenfetischer

 • Quo Vadis Jesse Puljujärvi, adios Roger Federer och skillanden mellan överskattade och underskattade idrottare var på tapeten när Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi bänkade sig för att podda. Också EM i konståkning var med på ett hörn i det 42 avsnittet av den snart ettåriga podden.

 • Riku Riski fick internationellt genomslag då han tackade nej till fotbollslandslagets matcher och träningsläger i Qatar. Podden spekulerade i vad konsekvenserna av Riskis agerande kan tänkas bli.

  Dessutom tog Koivukangas och Vuojärvi pulsen på den inhemska fotbollen. Vilka klubbar har förstärkts och vilka får problem då serierna sparkar i gång?

  Hitta rätt i podden:

  0:00 – 4:44 Vem premieras under Idrottsgalan?
  4:45– 15:12 Riku Riskis nej tack till landslagslägret i Qatar
  15:13 – 34:37 Silly Season i den inhemska fotbollsligan
  34:38 – 40:23 Museér – hiss eller diss? – och värsta hushållssysslan.

 • JVM-guldet är under lupp i veckans podd med Christian Vuojärvi och Antti Koivukangas. Christoffer Herberts fick äran att hälsa på och lägga ut texten om varför Finland vinner när det gäller som mest och varifrån denna vinnarkultur kan tänkas härstamma.

 • Finland målades upp som en het medaljkandidat inför JVM. Turneringen började med en tung förlust mot Sverige. Ödesmatcherna väntar – är Jussi Ahokas lag fågel eller fisk?
  Krista Pärmäkoski är Finlands enda stjärna på Tour de Ski. Kan Pärmäkoski gå hela vägen och vinna hela Touren? Bakom henne är det just nu oerhört tunt.

 • Kaj Kunnas, Anki Karhu, Toffe Herberts och Antti Koivukangas gästade Magnus Hansén i julaftonens specialavsnitt.

 • Att lista höjdpunkter är inte lika roligt som att ironisera över lågvattenmärken. Duon Koivukangas och Vuojärvi återupplivar X3M-sportens gamla favoritinslag, "Såg och segraren", den här veckan och hugger tänderna i idrottsårets fadäser och såskoppar.

 • Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi var tillbaka i studion efter en veckas semesterpaus och tog upp aktuella ämnen. Kaisa Mäkäräinen, innebandyns status efter VM-guldet och Camilla Richardsons uteblivna stödpengar kom upp till diskussion, precis som titelracet i Premier League och ishockeyns EHT-turneringar.

 • Med avstamp i Kuusamo, där Chriso Vuojärvi befinner sig, går Yle Sportens podd-duo igenom helgens händelser och snackar också om den blåvita dominansen i NHL, som verkar vara det nya normala.

  00.00 – 01.30 Hej och välkomna på axeln Ruka-Jakobstad
  01.30 – 07.30 Finsk floppvarning vid Ruka?
  07.30 – 13.00 Bolsjunov och Johaug äger hela säsongen?
  13.00 – 20.15 Finsk NHL-dominans, är detta det nya normala?
  20.15 – 24.22 Drömmar och mardrömmar inför fotbollens EM-kvallottning.
  24.22 – 30.00 Expertkommentator vi gillar samt rockbandets Queens storhet på tapeten

Lyssna också