Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi

Yle Sportens podd: Koivukangas & Vuojärvi: Avsnitt 1: Avspark i Sydkorea

 • 1 t 0 min
 • tillsvidare

Världspremiär för Yle Sportens podd har ägt rum i Pyeongchang! Värdparet Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi tillsammans med Christoffer Herberts snackade upp OS-starten i en dryg timme.

Sändningar

 • må 5.2.2018 10.10 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Den förre stjärnspelaren Theo Fleury skrev på Twitter att analyser och statistik inte spelar någon roll i NHL-slutspelet. Laget med störst hjärta vinner. Fleurys påstående är språngbrädan för diskussionen i veckans avsnitt. Är det verkligen så att hjärta och vilja är viktigare än talang, taktik och analys?

 • I veckans avsnitt vaknar Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi upp i ett postelektoralt Finland där många ställer sig frågan "Vad hände egentligen" och syftar då på damlejonens VM-final mot USA. Det och en del annat på tapeten i veckans intrikata avsnitt.

 • Finland har enligt huvudtränaren Pasi Mustonen sitt genom tiderna bästa damlandslag i hemma-VM i Esbo. Hindren på vägen mot final är emellertid gigantiska – omöjliga Kanada och USA.

  Duon Koivukangas–Vuojärvi diskuterar också om ett trendbrott är på gång kring damidrott och framför allt lagsporterna. Det finns goda tecken i luften, även om vägen till jämställdhet är lång. Den bäst betalda damspelaren i fotboll, Ada Hegerberg, förtjänar 0,3 procent av vad Lionel Messi gör.

 • Chriso Vuojärvi är tillbaka i studion, vilket kan anses passande eftersom podden också ändå bär hans namn. Tillsammans med Antti Koivukangas surrar snacket kring onsdagens premiär i fotbollsligan, med snack om det nya spelsystemet, favoriter till medaljer och nedflyttning och seriens profilspelare.

 • Förändringar både i taktiken och i personalen – det efterlyser två tidigare landslagsprofiler i veckans avsnitt av Yle Sportens podd, som hänger kvar vid temat EM-kvalet i fotboll inför tisdagens bortamatch i Jerevan. Veckans gäster är Daniel Sjölund från IFK Mariehamn och tränaren Jonas Portin från FF Jaro.

 • Det 50:e avsnittet av Yle Sportens podd går i fotbollens tecken. Antti Koivukangas dissekerar den finska EM-kvalstarten i fotboll tillsammanans med Christoffer Herberts från Yle Sporten och Sören Bäck från Österbottens Tidning. Bland annat fallet Roman Eremenko, den kroniska bristen på blåvita ytterbackar och italiens pressade (?) utgångsläge kommer på tal.

 • Ferraris längtan efter en konstruktörstitel, Valtteri Bottas läge som parhäst till världens bästa förare och Kimi Räikkönens nya liv vid sin nygamla arbetsgivare är på tapeten när Yle Sportens podd blickar fram emot söndagens Formel 1-premiär i Melbourne.

 • Skid-VM i Seefeld bjöd på en blåvit medalj, en del stolpe ut och uppenbarligen en hel drös med orsaker till interna diskussioner på Finlands Skidförbund. Chriso Vuojärvi och Antti Koivukangas tacklar debaclet i veckans avsnitt. Man diskuterar också supporterbeteende och Mikael Granlund-affären.

 • Finland kammade noll i medaljväg under det första tävlingsveckoslutet vid skid-VM i Seefeld. Antti Koivukangas och Chriso Vuojärvi reder ut varför och reviderar sina förhoppningar för återstoden av VM.

 • I veckans avsnitt befinner sig två av tre deltagare redan fysiskt i Österrike och på VM-orten Seefeld. Antti Koivukangas, Chriso Vuojärvi och Micke Oivo siar om finska medaljförväntningar och ondgör sig över det blåvita läget i sprintskidåkning anno 2019.

 • Jukka Jalonen fick ytterst få VM-besked under EHT-turneringen i Stockholm. Utom att målvakten Veini Vehviläinen ska vara aktuell. De finländska NHL-stjärnornas kontraktsläge kan dessutom komplicera uttagningen av VM-truppen.

  Vilka besked gav då världscuphelgen i Lahtis? Jo, att Iivo Niskanen och Ristomatti Hakola är heta medaljkandidater i lagsprinten.

  Hitta rätt i podden:
  0:00 – 2:20 Återkoppling till förra veckans podd
  2:21 – 6:39 Rapporteringen om Matti Nykänens död
  6:40 – 11:50 Finlands medaljchanser i Seefeld
  11:51 – 16:27 FIS-kongressen i Pattaya!?!
  16:28 – 18:40 PL-titeln går till Liverpool eller City?
  18:41 – 22:03 Champions League åttondelar
  22:04 – 27:16 Lejonen i EHT och VM
  27:18 – 38:01 Märkligaste referatplatsen och loppisar

 • Avsnitt 44 inleds med en hyllning till den insomnade Matti Nykänen men övergår snabbt till att fundera om det kan komma att gå så långt att Winnipeg Jets petar Patrik Laine. Bland annat det, EHT, alpint och Teemu Pukki diskuteras Antti Koivukangas och Christian Vuojärvi denna vecka.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också