Östnyland på 20 minuter

12.1.2018: Dålig vinter för östnyländska skogsägare och drömmen om en hall för snöbollskrig

 • 20 min
 • 11 mån. 22 d

Hur svårt är det för skogsägarna i Östnyland att få sitt virke ut ur skogen i vinter? Vi hör också en elev från Borgå gymnasium berätta om stämningen i debattävlingens final. Dessutom blir det fredagskaffe med vilda visioner.

I programmet medverkar Ove Simosas, Frida Sande, Christel Liljeström och Christina Mickos.

Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är nyhetsvärd och Stefan Paavola är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Sändningar

 • fr 12.1.2018 12.20 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Så här planerar Lovisa Tor vinna finska mästaren Classic i helgens innebandyfinal i finska cupen. Vi hör både spelare och fans. Över fredagskaffet snackar vi om Bogyshow och om att bevittna brott med Malin Lönnroth och Patrik Gröhn.

  Du hör Peik Salminen, Marina Tolonen och Jonas Hällfors.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Katarina Lind och Janne Karinkanta. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Drömmen om en fotbollshall i Borgå är bara månader ifrån att förverkligas. I Sibbo får de privata daghemmen tänka om då kommunen ändrar på betalningssystemet. Och snösvängen har varit i gång hela natten.

  I podden medverkar Dan Tallberg, Barbro Holmberg, Heli Eskman och Kjell Trogen.

  Mikael Kokkola är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mikael Crawford är reportrar medan Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vem kan man kontakta om man ser nedskräpade ekopunkter i Östnyland? Vi hör också det senaste om Söderkulla skolas situation. Det enda som är säkert är att allting är osäkert, säger skolans rektor.

  I programmet medverkar Lilian Andergård-Stenstrand, Elin Andersson, Jan-Erik Holmqvist och elever i Söderkulla skola.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Leo Gammals och Mira Bäck är reportrar medan Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • - Varje dag saknar vi bebisarna. De spred en så stor glädje. Det säger barnmorskan Nina Lemberg-Nikkonen ett drygt år efter att BB i Borgå stängdes. 16-åriga Therese Lindgren från Sibbo berättar om hur hon hjälpte polisen få fast en biltjuv. Och vi får en islägesrapport av isexpert Patrick Eriksson.

  I programmet hör du också Jenni Väkevä och Johanna Stenros.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Katarina Lind och Mikael Kokkola. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Nu är det ett drygt år sedan BB i Borgå stängdes. På rådgivningen berättar man att svenska språket fortfarande oroar föderskor. Fredrika Lindell födde sitt första barn i Borgå och sitt andra i Kotka. Så här ser hon på förändringen. Vi får också träffa Lotta Skogberg som besöker äldre med sin kompishund.

  I programmet hör du också Patricia Läckström och Aila Ek.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Carmela Walder och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Hur svårt är det för skogsägarna i Östnyland att få sitt virke ut ur skogen i vinter? Vi hör också en elev från Borgå gymnasium berätta om stämningen i debattävlingens final. Dessutom blir det fredagskaffe med vilda visioner.

  I programmet medverkar Ove Simosas, Frida Sande, Christel Liljeström och Christina Mickos.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är nyhetsvärd och Stefan Paavola är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Bröderna Peter och Tomi Tukiainen från Borgå ska med på bandy-VM i ryska Khabarovsk. Peter slipar skridskor och Tomi masserar finska landslaget. Tre elever från Borgå gymnasium är så skickliga på att debattera att de har gått till final i en debattävling för finlandssvenska skolor. Det här och andra lokala nyheter i vår podcast.

  I programmet hör du också Antonia Holmgren, Evelina Jåfs, Frida Sande och Rolf Blauberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Borde Borgå erbjuda modersmålsinriktad svenska i sina finska grundskolor? Går män på kurs i vegetarisk mat i Borgå? Och när ska Poppel bli hotell? Det här och mer får du svar på i dagens podcast.

  I programmet medverkar Helena Juselius, John Rönnholm, Anette Karlsson och Jari Kettunen.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reportrar är Leo Gammals och Lone Widestam. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Planskötarna jobbar för fullt och i alla kommuner hoppas man på ännu kallare väder. Vi har tagit reda på hur chanserna ser ut att skida och skrinna i Lovisa, Borgå och Sibbo. Det blir också en rundtur i Borgås omdebatterade, splitternya centralkök.

  I programmet hör du Annika Malms-Tepponen, Ove Blomqvist, Birgitta Creutziger, Bjarne Ståhl, Jukka Gustafsson, Tage Lönnroth, Niklas Blomander och Esa Pihlajaniemi.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Stefan Härus, Lone Widestam och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • I Sibbo mognar årligen 50 miljoner kilo bananer. Christina Mickos från Lappträsk är ny ordförande för Östra Nylands ungdomsförbund, så här vill hon förnya föreningen. Gumbostrands skola brann under julhelgen, idag är eleverna tillbaka. Bland annat det här i vår podcast.

  Du hör också Mari Berg och Jyrki Ojala.

  Vi som gör det här prorgammet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mira Bäck och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • På årets sista fredagskaffe går Malin Lönnroth och Christel Liljeström vilda. Visskeppet spelar och sjunger live i studion. Lovisa vill ha bättre kollektivtrafik. Det önskade delegationen från Lovisa som besökte trafik- och kommunikationsminister Anne Berner i går.

  I programmet hör du också Emilie Adolfsson, Dan Rönnbacka, Stella Jonasson och Camilla Wiksten-Rönnbacka.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Varför sjönk lotsbåten utanför Borgå? Olycksutredningen blir klar tidigast efter sommaren. För osymmetriskt och trångt eller en glad lek med linjer och perspektiv? Det nya bostadsområdet Slottsgården i Borgå väcker debatt. Bland annat det här i Östnyland på 20 minuter idag.

  Du hör Susann Hartman och Johanna Lönnfors.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Stefan Härus och Mikael Kokkola. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också