Östnyland på 20 minuter

11.1.2018 Bröderna Tukiainen från Borgå är med på bandy-VM i Ryssland och Bogyelever tävlar i debattfinal

 • 19 min
 • 5 mån. 28 d

Bröderna Peter och Tomi Tukiainen från Borgå ska med på bandy-VM i ryska Khabarovsk. Peter slipar skridskor och Tomi masserar finska landslaget. Tre elever från Borgå gymnasium är så skickliga på att debattera att de har gått till final i en debattävling för finlandssvenska skolor. Det här och andra lokala nyheter i vår podcast.

I programmet hör du också Antonia Holmgren, Evelina Jåfs, Frida Sande och Rolf Blauberg.

Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Sändningar

 • to 11.1.2018 9.45 • Yle Arenan

Avsnitt

 • I dagens podcast hör vi att turister gärna vill se trädet på Borgbacken som Albert Edelfelt målade av. Vi hör också vad det är som orsakar korta elavbrott i Pernå Kyrkoby. Och så kollar vi in hur sommaren har börjat på Ekuddens campingområde i Lovisa.

  I programmet medverkar Nina Wiklund, Tommy och Irmeli Wallström, Ninni Henriksson, Vilma Leminen, Egor Gurov och Juhani Hollanti.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma, Jeanette Broman och Mira Bäck är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi träffar en Borgåpolis som ska jobba i Helsingfors på måndag då toppmötet mellan Trump och Putin äger rum. I dagens podcast hör vi också hur Borgåparet Kaisa och Christoffer Lekas kajakäventyr från Vita havet mot S:t Petersburg har gått så här långt.

  I programmet medverkar Mona Bäckman och Sebastian Karbin.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma är reporter och Bettina Aspfors nyhetschef.

 • Sibboflickorna Elin Tillander och Ronja Raunio ska spela i Helsinki cup för Sibbo Vargarna och stämningen är på topp. I Lovisa är invånarna missnöjda med att Nordea stänger sitt bankkontor. Sibboprofilen Carola Juselius tycker det inte ska vara så stelt på kommunen, det går att ha roligt på jobbet också.

  Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Pontus Nyqvist, Heini Rautoma och Leo Gammals.

 • I dagens podcast får du träffa Petra Bärlund-Hämäläinen, som hittar på roligt program för äldre inom Borgå stad. Vi får också höra hur sälskrämmorna i Lovisa låter.

  I programmet medverkar Mikael Lindholm, Kasper Nyman och Dick Wallenius.

  Katarina Lind är programvärd, Mira Bäck är nyhetsvärd och Leo Gammals är morgonreporter. Stefan Härus och Pontus Nyqvist är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vad tycker två studerande om att Borgå snart får nya studiebostäder i Näse? Vad ska man göra om man ser felparkerade bilar nere i Kalkstrand? Och hur laddar Lee Angel batterierna? Svar på de här och andra frågor får du i dagens podcast.

  I programmet medverkar Frans Andersson, Anna Viljanen, Lotta Palola, Tom Malmberg och Markus Lampenius.

  Katarina Lind är programvärd, Heini Rautoma är nyhetsvärd och Leo Gammals är morgonreporter. Reportrar är Pontus Nyqvist och Jeanette Broman. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi träffar den familj som just nu bor i Lovisa gästateljé och hör mer om hur man kan bli en del av en skulptur. Vi träffar också två unga män som sommarjobbar inom Borgå stads kommunteknik.

  I programmet medverkar Emily Al-Ghussein, Fabian Olovson, Jim Wickholm, Stefan Ek och Tony Lökfors.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Heini Rautoma och Stefan Paavola är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi hur det har gått för mnemosynefjärilarna i Sibbo storskog. Vi pratar också om vad Helle-biblioteken i regionen har på gång.

  I programmet medverkar Camilla Sundbäck, Johanna Kellgren och Magnus Östman.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Pontus Nyqvist är morgonreporter. Stefan Härus och Helena von Alfthan är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Vi beger oss ut på spritsmugglarnas gömda stigar i Lappträsk och går ut på en bro som ligger göms i mossen. Esa Huttunen har samlat in spännande historier om de gamla spritstigarna. I Lovisa berättar Markus Lindroos om hur staden satsat på trafiksäkerhet och Lovisaborna tycker till om övergångsställen och korsningar. Erik Oljemark kan berätta om hurdana utsläpp som syns vid hans strand i Svartbäck i Borgå. Vi får också höra hur det låter i en insektfabrik när tusentals syrsor gnider sina bakben mot vingarna.

  Vi som hörs i podcasten heter Helena von Alfthan, Jeanette Broman, Leo Gammals, Heini Rautoma och Pontus Nyqvist.

 • Vi hör mer om den nya lättrafikleden som snart är klar i Eriksnäs i Sibbo. Mörskom tar till nya knep för att locka familjer till kommunen. I dagens podcast har vi också något för den som är sugen på allsång och visor.

  I programmet medverkar Camilla Wiksten-Rönnbacka, Jesse Mårtenson och Caspar Berntzen.

  Katarina Lind är programvärd, Leo Gammals är nyhetsvärd och Mira Bäck är morgonreporter. Jeanette Broman är reporter och Bettina Aspfors nyhetschef.

 • I dagens podcast hör vi hur säsongen har gått hittills för torgförsäljaren Anders Borgman från Sibbo. Kommundirektören i Lappträsk, Tiina Heikka, berättar hur det känns att vara med i direktsändning på svenska.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Leo Gammals är morgonreporter. Reporter är Jeanette Broman och Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Den varma sommaren har gjort att risken för alger har ökat. Vår reporter var på plats när Maarit Lönnroth från miljöhälsovården granskade simstranden Hietanen i Borgnäs. Lurens står inför en Ronjafylld spelmånad. Det nya biblioteket i Lovisa öppnar (äntligen).

  Vi som hörs i programmet heter Mikael Kokkola, Mira Bäck, Heini Rautoma och Stefan Paavola.

 • Rosprakt har i över 20 års tid satt sin prägel på omgivningen vid huvudingången till Borgå sjukhus. Vi träffar Märtha Vesterback som är glad över den erkänsla rosariet nyss har fått. Ni frågade om veganmaten Borgå kommer att servera i skolorna, nu kommer svaren. Ulrika Rosendahl är museiintendent i Lovisa hon söker upp lite mer okända platser i staden.

  Vi som hörs i programmet heter Mikael Kokkola, Mira Bäck, Bettina Aspfors och Heini Rautoma.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också