Hösten 2011 gör finska tullen en husrannsakan hos en 27-årig man i Österbotten. De hittar flera tusen tomma fågelägg, döda djur i frysen och uppstoppade fåglar. Det här blir starten på vad man i Finland har kallat det största naturskyddsbrottet i finsk historia och en internationell liga av äggsamlare uppdagas. I tre delar får vi följa med hur polisen följer spåren från ett slott i Skottland till ett växthus i Närpes.
En Svenska Yle podcast.
Redaktör: Elin von Wright. Ljuddesigner: Jyrki Häyrinen. Producent: Staffan von Martens

Avsnitt

  • Hur ska bevismaterialet fraktas och vart? Flera år av rättegång inleds. Vad får 27-åringen från Närpes för straff och vad kommer hända med alla fågelägg?
    Redaktör är Elin von Wright

  • Det är november 2011. I Karleby stiger en biolog och en tullman specialiserad på narkotikasmuggling in i en civil Volkswagen Golf och kör i riktningen Närpes. Väl framme parkerar de framför ett växthus. Vad de hittar innanför dörrarna chockerar dem alla.
    Redaktör är Elin von Wright

  • Året är 2009. Brittiska polisens riksomfattande projekt för att få fast så kallade ”egg dealers” får nys om en brittisk fågelägg-liga med förgreningar till hela världen. Genom en av de ledande figurerna i Storbritannien, en herreman bosatt i ett slott på den skotska landsbygden, leder spåren till Finland.
    Redaktör är Elin von Wright

Inga kommande avsnitt

Lyssna också