Kan ses enbart i Finland
Sportfinland

on 10.1.2018

  • 5 min
  • tillsvidare

- Onhan viimeiset kolme, neljä vuotta ollut aikamoista alamäkeä. Ei tässä ilohetkiä ole hirveesti ollut. Ei jalkapallon ulkopuolellakaan, kun tämä elämä täällä on rakennemuutospaskaa, KTP:n kannattaja Jussi Eskola sanoo.

KTP:n fanit haluaisivat nousta kakkosdivarista takaisin kirkkaampiin valoihin. Kannattajien pelkona on, että jos ei nyt nousta, voi kakkosdivisioonaan jumiutua.

Kannattajien lohko katsomossa tunnetaan myös Ossi Kumpu –standina.

- Ossi oli jalkapallokannattaja jo kun kannattamista ei ollut vielä keksinyt helsinkiläiset teinit, Jussi Eskola sanoo.

Ossi Kumpu asui pahvilaatikossa Kotkan satamassa, mutta kannatti tiiviisti KTP:tä.

- Järjestysmiehet oli tullut, että nyt Ossi lähdet meneen, alat olla liian pätkässä. Pelaajat huomas tän ja sanoi että me ei jatketa. Ossi jäi ja peli jatkui, Eskola kertoo vanhaa tarinaa.

Urheilu-Suomi seurasi kotkailaisia jalkapallokannattajia vuoden läpi aina viimeiseen otteluun, jossa pelattiin noususta.

Sarjan tuorein jakso Fanit on katsottavissa Yle Areenassa. Jaksojen ensiesitys televisiossa keskiviikkoisin Yle Teemalla klo 21. Jakso myös Yle TV2:lla torstaina klo 19, lauantaina klo 16.25 Yle Teemalla ja sunnuntaina Yle TV2:lla klo 21.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

TV-sändningens ljudspår finska stereo

Kan ses enbart i Finland

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Inga kommande avsnitt

Klipp

Sportfinland

Sportfinland är en berättelse om finsk toppidrott. Elitidrottare berättar vad som faktiskt hände under historiens avgörande stunder och om bakgrunden till händelserna. Medverkar gör Jari Litmanen, Patrik Laine, Lasse Viren, Jarkko Nieminen, Matti Nykänen, Kiira Korpi, Juha Kankkunen, Petra Olli och mer än 100 andra finländare, som ägnat sig åt idrott. Det idrottsgalna folket i helfigur - i repris från och med den 11 juli. (Produktion: Yle, 2016)

Se också på